Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kdo si sploh pošteno zasluži svojo plačo?

Kdo si sploh pošteno zasluži svojo plačo?

Še noben delodajalec ni rekel, da vas premalo plačuje za vaše delo, jih pa mnogo že leta dolgo trdi, da ste preveč zaščiteni, preveč na bolniških, premalo produktivni, preveč zazrti v svoje pravice in premalo v dolžnosti, prevelik strošek ste, prejemate neupravičene dodatke za malico, prevoz na delo, delovno dobo in druge ostanke iz socializma …

Skratka, po mnenju delodajalcev ste delojemalci eni največjih parazitov v državi, takoj za socialci in upokojenci.

Gasilci.

Evo mene, poštenjaka. Sp, torej delodajalec in delojemalec v enem. Sem poskušal lenarit na delovnem mestu, pa se ni obneslo.

Vsakdo ki dela zase oz sam – tako da opravlja samo delo, se dogovarja za posle, ureja administracijo, izdaja račune, knjiži… in je zraven še čistilka – si več kot zasluži svojo plačo.

Oz vsak, ki dela na svoje. Pa marsikdo od tistih, ki so v rednih službah tudi – samo tam je to težko ali nemogoče ugotoviti.

To pa ni lepo, zagovarjaš prekarne oblike zaposlitev, češ ti zaslužijo svoje plače, pa ni tako, mi v javnem sektorju garamo, na koncu pa nismo nič vredni, prvo se silimo s kavicami do devetih, prav trpim , pa me nobeden ne razume, potem delamo do enajste, malica, po malici me vedno tišči v želodcu ker sem med malico klečala  , tako naj bi se nam pravilno porvnala hrptenica, saj poznate tiste klečalne stole, zato se res ne  morem spraviti takoj k delu, do ene se vse poleže, da spet zmorem sedeti za računalnikom, ob pol treh imam pa večkrat tedensko telovadbo pri šefu.

več sto zaposlenih na STA si za moje pojme definitivno zasluži pošteno plačo.

Odgovor na objavo uporabnika
Grenivka422, 09.10.2021 ob 09:49

Gasilci.

Brez funkcioniranja zasebnega sektorja, oziroma privatništva, gasilec ne bi imel za burek! Pa nimam nič proti njim, vendar to je realnost!

Plavi, 09.10.2021 ob 13:44

Brez funkcioniranja zasebnega sektorja, oziroma privatništva, gasilec ne bi imel za burek! Pa nimam nič proti njim, vendar to je realnost!

Odgovor je enostaven, delavstvo zasebnega sektorja, vse ostalo je v glavnem preplačano.

Ni rečeno, da obrtnik – espejevec pošteno zasluži svoj dohodek. Delodajalci in plačniki espejevcev so naročniki njihovih storitev. In mnogi se pritožujejo, kako so jim denar vzeli, opravili pa tako nekvalitetno, da so morali drugi za njimi popravljati. Marsikdo ima slabe izkušnje z raznimi serviserji, ki so naredili več škode kot koristi. Da ne govorimo o gradbenem sektorju, kakšne nadstandardne novogradnje nudijo tržišču. Mnogi se pritožujete čez trgovce, kako dražijo nekvalitetno hrano in druge izdelke za drugorazredni vzhodni trg. Vihajo se nosovi nad izdelki iz Revoza. da to niso nobeni avtomobili. Nerganje čez ponudnike telekomunikacijskih storitev, dimnikarji …

Vse je to zasebni sektor, ki po mnenju plačnikov ne zasluži tistega, kar zaračuna.

Ko boste nekateri končno dojeli, da so potrebne različne vrste služb in dela, da lahko vse kolikor toliko funkcionira, bomo vsi skupaj na pručki. Ko pa boste dojeli še, da delodajalca ne zanima delavec (in njegova plača), pa tudi produkt ne, ampak le dobiček, bomo pa vsi skupaj na konju.

Do takrat pa – delajte kakor vam drago.

Desperadodajka, 09.10.2021 ob 14:03

Ni rečeno, da obrtnik – espejevec pošteno zasluži svoj dohodek. Delodajalci in plačniki espejevcev so naročniki njihovih storitev. In mnogi se pritožujejo, kako so jim denar vzeli, opravili pa tako nekvalitetno, da so morali drugi za njimi popravljati. Marsikdo ima slabe izkušnje z raznimi serviserji, ki so naredili več škode kot koristi. Da ne govorimo o gradbenem sektorju, kakšne nadstandardne novogradnje nudijo tržišču. Mnogi se pritožujete čez trgovce, kako dražijo nekvalitetno hrano in druge izdelke za drugorazredni vzhodni trg. Vihajo se nosovi nad izdelki iz Revoza. da to niso nobeni avtomobili. Nerganje čez ponudnike telekomunikacijskih storitev, dimnikarji …

Vse je to zasebni sektor, ki po mnenju plačnikov ne zasluži tistega, kar zaračuna.

Že mogoče, da si delodajalec ne zasluži, vendar delojemalec  v zasebnem sektorju je tisti, ki je popolnoma podcenjen, podplačan, izkoriščan, zaničevan, spregledan…… nadaljuj niz  Brez delavstva zasebnega sektorja nimate ne za burek, nimate niti za testo za burek! Mislim, da sem bil dovolj jasen. Pametnemu dovolj!

V zadnjih tridesetih letih se še ni zgodilo, da delodajalci ne bi jamrali, ko je oblast dvignila minimalno plačo za nekaj drobiža. Vsakič je bilo preveč, da si zaposleni tega ne zaslužite, ker ne ustvarite dovolj. Iz tega gre sklepati, da bi bile plače v zasebnem sektorju še danes na nivoju iz leta 1990, če bi čakali delodajalce, da se sami spomnijo povišice. Očitno celo politika bolj ceni delovno živino kot vas cenijo vaši (sužnje)lastniki. Nekateri se pritožujejo, da se njihova plača vsakič bolj približuje minimalni, ko vlada dvigne minimalce, oni pa ostajajo na istem. Bodite raje veseli, da vas minimalc čim prej ujame, ker potem boste vsaj vsako leto deležni dviga po vladni direktivi.

Mnogim na današnji dan, ni jasno, da Slovenija ni samo Ljubljana, in javni sektor.Raćun za tako razmišljanje, oziroma delovanje, bo nekega dne izstavljen.Cena bo visoka!

raziskovalni novinar, 09.10.2021 ob 13:30

več sto zaposlenih na STA si za moje pojme definitivno zasluži pošteno plačo.

A si iz tega gnezda? Tam ni raziskovanja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close