Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Služba v avstrijskih smučarskih središčih ali v Sloveniji?

Služba v avstrijskih smučarskih središčih ali v Sloveniji?

Sem sredi 40ih, bedna služba, družboslovna diploma, ki je težko uporabna.

Razmišljam kaj je bolje še naprej vztrajat v Sloveniji in upat, da dobim kako službo primerno moji izobrazbi za plačo cca 900 neto. Pa to je še dobro, večinoma za take službe niti do razgovora ne pridem. Tam, kjer so preko 1000 neto, ne pridem niti do razgovora.

Ali pa it v Avstrijo, delat v kako smučarsko središče. Zdaj na veliko iščejo tako na smučiščih (tam bi bila plača cca 1400, 1500 neto) kot v hotelih (sobarica recimo cca 1200, 1300 neto). Prednost pa je, da nudijo tudi brezplačno stanovanje ter en topel obrok dnevno (tistih v hotelih pa ponavadi več obrokov).

To v Avstriji seveda ni ravno enostavno delo, je pa bolje plačano, stroškov stanovanja pa ni. Pa možnost je, da potem naprej iščem in upam, da mi v času zimske sezone uspe kaj boljšega za poletje najti. Če ne pa pač iskati poletno sezonsko delo.

Kaj pravite?

Tam spodaj ste monovci popljuvali eno, ki pravi, da z jurja plače v LJ ne pride skoz. Njej bi vsekakor priporočala, da gre v Avstrijo.

Jaz sem na istem kot ti, 2 leti mlajša, in tudi razmišljam, da bi sla za vsaj sezono delat v AT.

Ne razumem, to je tvoj že vsaj tretji naslov na isto temo. Gotovo si pisala o isti temi še večkrat, ker nisem redno tu.

Ne razumem. Kaj nimaš nikogar okoli sebe, s katerim bi se pogovorila. Takega, ki te pozna in bi bil odgovor lažji in bolj tebi napisan.

Kolikor sem jaz ugotovila, ti sovražiš ljudi. Ne moreš delati z ljudmi. Vse ti je pretežko. Kompliciraš glede stranišča. Mislim, da Avstrijci ne bodo gledali takega kompliciranega, neprijaznega, nedružabnega sovražnika ljudi.

Išči tam, kjer ni delo z ljudmi.

Odgovor na objavo uporabnika
Baldahinova, 08.10.2021 ob 08:17

Jaz sem na istem kot ti, 2 leti mlajša, in tudi razmišljam, da bi sla za vsaj sezono delat v AT.

Jaz sem že dobila pozitivne odgovore, več :). Me je pa strah, ampak nekaj je treba narediti. Aja, sredi 40ih sem mislila tako: na pol poti med 40 in 50.

Je pa fajn, ker veš koliko bo plača, ker to že v razpisu navedejo. Pa ostale pogoje dela tudi.

ena družboslovka, 08.10.2021 ob 08:25

Jaz sem že dobila pozitivne odgovore, več :). Me je pa strah, ampak nekaj je treba narediti. Aja, sredi 40ih sem mislila tako: na pol poti med 40 in 50.

Je pa fajn, ker veš koliko bo plača, ker to že v razpisu navedejo. Pa ostale pogoje dela tudi.

A to maš znanje nemškega j.?

BillyTheKid742, 08.10.2021 ob 09:13

A to maš znanje nemškega j.?

Ja, nemško in angleško znam. Vodim turiste v nemškem in angleškem jeziku.

Ni še tekoče, ampak komot vodim turiste v obeh jezikih in odgovarjam na njihova vprašanja. Pa tudi CV in prijave na razpise sem seveda napisala v nemškem jeziku. Razgovore sem imela seveda tudi v nemškem jeziku.

In kaj pravijo na razgovorih??

Vprašanje253, 08.10.2021 ob 10:58

In kaj pravijo na razgovorih??

Saj sem že napisala, da so mi ponudili službo :).

Čestitke! Nimaš kaj sploh razmišljat ob ponujeni plači 1400-1500 eur+brezpl. nastanitvi, samo pojdi via Avstrija! Mi bomo čez kak mesec začeli iskati izkušenega pisarniškega delavca/ko in mu niti v sanjah ne bomo mogli ponuditi take pogoje (mogoče 1150-1200 eur ali pa še to ne).

Gen42, 08.10.2021 ob 23:38

Čestitke! Nimaš kaj sploh razmišljat ob ponujeni plači 1400-1500 eur+brezpl. nastanitvi, samo pojdi via Avstrija! Mi bomo čez kak mesec začeli iskati izkušenega pisarniškega delavca/ko in mu niti v sanjah ne bomo mogli ponuditi take pogoje (mogoče 1150-1200 eur ali pa še to ne).

Gen, 1150 neto ali bruto?

Neto je super. Je pa sevedno odvisno kaj misliš pod pisarniški delavec. Pisarniški delavci so lahko tudi razni visoko specializirani strokovnjaki.

Z univ. izobrazbo, kjer je taka izobrazba tudi zahtevana, je večinoma neto pod jurja, ko greš na kak razgovor.

TOle v AT je drugače samo zima.

ena družboslovka, 10.10.2021 ob 08:54

Gen, 1150 neto ali bruto?

Neto je super. Je pa sevedno odvisno kaj misliš pod pisarniški delavec. Pisarniški delavci so lahko tudi razni visoko specializirani strokovnjaki.

Z univ. izobrazbo, kjer je taka izobrazba tudi zahtevana, je večinoma neto pod jurja, ko greš na kak razgovor.

TOle v AT je drugače samo zima.

Ja, to je največ 5 mesecev. Če pa te res sprejmejo, pa ti kje tam ponudjio tudi čez poletje, ker je tud takrat sezona, ampak ne potrebujejo toliko ljudi Šihti pa so tu 9, 10, 11 urni in dodaten ure dobro plačane. To je za tiste brez otrok.  Ampak žal se potem vtakne naša davčna, če si tam predolgo in zajebava in vzame določen del nabranega keša. Tudi sama o tem razmišljam zaradi kredita, ki ga tu v Sloveniji z minimalko težko plačujem, vendar me v srednjih letih bolijo kolena in bi se najbrž moral vrniti.

nekaj punc, 10.10.2021 ob 09:24

Ja, to je največ 5 mesecev. Če pa te res sprejmejo, pa ti kje tam ponudjio tudi čez poletje, ker je tud takrat sezona, ampak ne potrebujejo toliko ljudi Šihti pa so tu 9, 10, 11 urni in dodaten ure dobro plačane. To je za tiste brez otrok.  Ampak žal se potem vtakne naša davčna, če si tam predolgo in zajebava in vzame določen del nabranega keša. Tudi sama o tem razmišljam zaradi kredita, ki ga tu v Sloveniji z minimalko težko plačujem, vendar me v srednjih letih bolijo kolena in bi se najbrž moral vrniti.

Davek plačaš v Avstriji :). To pa vem, da če greš v Avstrijo delat, da moraš odjavit rezidenstvo v Sloveniji in plačevat davke gor. Drugače ti v Sloveniji poberejo par stotakov na mesec.

Ja, eni imajo urnike tako 3 + 1, drugi 4+1, eni pa 6+1, eni 4+2… je fajn, da to prej povedo. Kar tisto 6+1 je kruta. Je sicer potem zaslužek dosti boljši, ampak meni je to premalo prostega časa.

Če bi že šli iz SLO v kakšno smučarsko središče, pojdite rajši v Švico. Boste za isto delo zaslužili 2x več kot v Avstriji.

Elefterios, 10.10.2021 ob 11:59

Če bi že šli iz SLO v kakšno smučarsko središče, pojdite rajši v Švico. Boste za isto delo zaslužili 2x več kot v Avstriji.

V Švici pa nisem še nič iskala. Sem iskala oz. iščem še naprej samo po Avstriji, ker je pač EU in je lažje.

Vsekakor pa dobrodošli nasveti glede Švice. Tako, da vsekakor dobrodošle izkušnje kako je tam. Vem, da plače so vsekakor višje, ampak tudi stroški so bistveno višji.

Tako, da kdor ima izkušnje, vsekakor dobrodošlo.

Aja, vloge sem pošiljala tudi v Nemčijo, neuspešno. Tudi v Avstriji, ko sem iskala za svoj poklic oz. še iščem, vse neuspešno. To sezonske delavce za smučišča pa iščtejo na veliko, imajo veliko pomanjkanje take delovne sile.

Kaj se ti še vedno nisi odločila. Še vedno iščeš nasvete neznancev. Kaj nimaš nobenega starša, ali fanta ali prijatelja.

Ne pričakovat pametnih nasvetov na monu. Tu so pretežno bebavke, ki te sprašujejo po fantih, tema je pa o zaposlitvi.

Moj nasvet: ne čakaj, pojdi ven iz gnile Slovenije. Ko si enkrat gor, lažje iščeš naprej. Vračat se ne, razen na kak dopust.

Ena družboslovka, neto za osnovno plačo. Bi te mogoče zanimalo? Kaj je tvoj poklic? Drugače pa, če se izkažeš v Avstriji, najbrž ne boš samo prezimila tam.

Gen42, 10.10.2021 ob 20:56

Ena družboslovka, neto za osnovno plačo. Bi te mogoče zanimalo? Kaj je tvoj poklic? Drugače pa, če se izkažeš v Avstriji, najbrž ne boš samo prezimila tam.

To je solidna plača oz fajn plača za pisarniškega delavca. Samo nisi pa napisal kakšen poklic, profil iščete. Zdaj, če iščete pravnika, ekonomista… ali pa je dovolj srednja šola? Nimam prave predstave kaj je mišljeno pod pisarniški delavec? Programer, ekonomist, pravnik, …

Hja, pri podajanju sider pod riti smučarjev se nimaš kaj prida izkazat. Ne rabiš izobzrabe, samo potrpežljivost. To greš pač zaradi denarja delat. Ne zaradi kariere, veselja.

Ena družboslovka, osnovni pogoj je univerzitetna izobrazba ekonomske ali družboslovne smeri, neke osnovne izkušnje v delu s financami, ostalo pa  pride z uvajanjem.

Gen42, 10.10.2021 ob 21:26

Ena družboslovka, osnovni pogoj je univerzitetna izobrazba ekonomske ali družboslovne smeri, neke osnovne izkušnje v delu s financami, ostalo pa  pride z uvajanjem.

Humanistične smeri tudi pridejo upoštev? Zgodovina, filozofija… izkušnje s financami? Glede na plačo, ki je zelo ok, sklepam, da je potrebno kar nekaj izkušenj imeti.

Gre za računanje plač? ALi pa gre za recimo vodenje kakih projektov, ki so finacirani s strani recimo EU? Vodenje financ za nek projekt recimo?

ena družboslovka, 10.10.2021 ob 21:41

Humanistične smeri tudi pridejo upoštev? Zgodovina, filozofija… izkušnje s financami? Glede na plačo, ki je zelo ok, sklepam, da je potrebno kar nekaj izkušenj imeti.

Gre za računanje plač? ALi pa gre za recimo vodenje kakih projektov, ki so finacirani s strani recimo EU? Vodenje financ za nek projekt recimo?

Seveda pridejo v upoštev. 🙂 Izkušnje bodo pomembne, še bolj motivacija. In imaš prav, vodenje projektov je eno izmed pomembnih nalog tega delovnega mesta. Če bi te to morda zanimalo, ti predlagam, da poiščeš moj mail naslov in predstaviš svoje izkušnje.

Gen42, 10.10.2021 ob 22:04

Seveda pridejo v upoštev. 🙂 Izkušnje bodo pomembne, še bolj motivacija. In imaš prav, vodenje projektov je eno izmed pomembnih nalog tega delovnega mesta. Če bi te to morda zanimalo, ti predlagam, da poiščeš moj mail naslov in predstaviš svoje izkušnje.

Vsekakor me zanima. Kje pa se da najti ta razpis, tvoj mail?

Težko napišem vlogo, če ne vem za kaj gre :). Zaenkrat si omenil le finance, verjetno je pa še kaj drugega, čemur pa mogoče ustrezam.

ena družboslovka, 10.10.2021 ob 22:09

Vsekakor me zanima. Kje pa se da najti ta razpis, tvoj mail?

Težko napišem vlogo, če ne vem za kaj gre :). Zaenkrat si omenil le finance, verjetno je pa še kaj drugega, čemur pa mogoče ustrezam.

Piši na: gen42@protonmail.com

Na kratko napiši, kaj je tvoj poklic in dosedanje delovne izkušnje.

Gen42, 10.10.2021 ob 23:11

Piši na: gen42@protonmail.com

Na kratko napiši, kaj je tvoj poklic in dosedanje delovne izkušnje.

Brez zamere, ampak na skrivni mail osebnih podatkov res ne bi pošiljala.

CV in ostale podatke pošljem samo takrat, ko vem komu pošiljam in ko vem za katero firmo in kakšno delo gre.

Tule pa žal ne vem niti za kakšno delo gre. Razen, da je željen ekonomist in izkušnje s financami. Jaz pa to, žal, nisem.

Pa za vsak razpis, vsako delovno mesto, seveda napišem ustrezno vlogo. Za ustrezno vlogo pa moram, seveda, vedeti za kakšno delo gre in za katero firmo gre.

Če si pripravljen preko anonimnega maila sporočiti za katero firmo in katero delovno mesto gre, potem si bom seveda z veseljem ustvarila anonimni mail in ti pisala.

Prijavo na delovno mesto pa bom seveda poslala s pravega maila :).

gen42 ni naključen nik, to ima veze z nekimi igrami, drži?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close