Zobni preseldek
Posvetuj se z zobozdravnikom – ker ni samo vprašanje ali imaš presledek, ampak tudi kakšen in koliko.
Zobni aparati niso samo za najstnike, so tudi za npr. Implantate, za zelo majhne popravke so tudi snemni možni za odrasle. Pri fiksnih je kar dolga doba, boli ko naravnavajo in še dve leti moraš imeti žičko na zadnji strani, da ne omenim zaJ čiščenja in možnosti “peg” (ker imaš pod zvezdico spucano, okoli pa se ti nabira vse od kamna do kavnih madežev.
Luske in brušenje +nasadki so možnost, ki je jaz (nisem zobozdravstveni kader) ne bi priporočala.
V poznih 30. Se ti ne splača več. Ne vem kako lepše reči, zdaj si prestar, da bi bil “lepi dečko” ali “lepotička” ter premlad/a za protezo. Realno gledano, navzven se ti popravi po 40 – raje šparaj za otrokovega ortodonta, da bo imel/a boljše pogoje za v življenje; če nimaš otrok pa za hišnega ljubljenčka ali pa hude počitnice.
Naj ti raje zobar pove kaj so tvoje možnosti, cene in resnost posega. Sama imam tudi “grde zobe”, in sem se zelo težko sprijaznila, da bi mi bilo “prišparano”, če bi bilo Monika staršema dovolj mar zame, ko sem bila 9,10 za tisti *** snemni aparat, ko bi zobje samo zrasli na prvo mesto – že to, da celo gimnazijo “furaš” železnico v ustih je bedno, da si pa študent, odrasel, ženska pri 30/40 pa … Ne zdi se mi več vredno za “lepoto”.
Upam, da te nisem preveč “downala” samo premisli, če je vredno 4leta tiščanja, nenormalno veliko pucanja in denarja, za “nasmeh” pri 40 ali pa začetek umetnih zob. Če nimaš poklica, kjer je treba “izgledati” … Ne vem no.
V vsakem primeru pa veliko sreče in Lp
Forum je zaprt za komentiranje.