V službo z električnim kolesom
Razmišljam razmišljam in se mi vsi smejijo.
Živimo na podeželju, malo brega, malo ravnine, gor dol.
V službo imam dobrih 7km.
V službi ne rabim bit na minuto točno tam med 8:00-9:00 enkrat, večina časa smo v casual oblačilih – ne rabimo biti fancy urejeni – kavbojke, majica, športni copati – dosti je laufanja po skladišču in proizvodnji.
Otroke sedaj vozim v 1,5km oddaljeno šolo – sta 4 in 2 razred. Za domov jih hodijo iskat stari starši. Čez kakšno leto bi lahko šla sama v šolo, oz ju bi peljal oče ob 7:00.
Resno razmišljam, da bi si kupila električno kolo za vožnjo v službo in se mogoče celo losala enega avtomobila (trenutno imamo pri hiši 3 – z možem vsak svojega, enega imata babi in dedi, ki večino časa stoji).
Ko to omenim možu okoli pade od smeha.
Kakšni bi bili vaši pomisleki?
Zakon, ki ureja, da električna kolesa, skiroji , itd lahko dosega največ 25 km/h ni bil sprejet zato, ker bi jih skrbelo za vaše zdravje ampak zato, ker bi mnogi bili manj potrošni in bi zamenjali svoje gibanje v drugih prevoznih sredstvih za tovrstna prevozna sredstva,ko bi le ta lahko nadomestila njihova običajna,ki jih uporabljajo za potovanje in svoje potrebe.
električno kolo ti zgolj malo pomaga pri vožnji v klanec, to ni moped, ravno tako moraš GONIT.
kaj boš v slabem vremenu?
pozimi misliš tudi s kolesom?
zjutraj bo lepo vreme, popoldne naliv, kaj boš? pustila kolo v službi?
imam sodelavko, ki je 3 km oddaljena od službe in se vozi s kolesom. pride med šesto in sedmo uro. je ultra frik, kar se kondicije tiče, ampak skoraj polovico časa pride z avtom.
sicer pa po mojem 3 avtov itak ne rabite, enega se komot znebite..
čekdisout, 05.10.2021 ob 14:58
električno kolo ti zgolj malo pomaga pri vožnji v klanec, to ni moped, ravno tako moraš GONIT.
kaj boš v slabem vremenu?
pozimi misliš tudi s kolesom?
zjutraj bo lepo vreme, popoldne naliv, kaj boš? pustila kolo v službi?
imam sodelavko, ki je 3 km oddaljena od službe in se vozi s kolesom. pride med šesto in sedmo uro. je ultra frik, kar se kondicije tiče, ampak skoraj polovico časa pride z avtom.
sicer pa po mojem 3 avtov itak ne rabite, enega se komot znebite..
Mmm?? Kaj? 3km ni nobena razdalja, v kolikor je sama ravnina pa sploh ne, vecino leta se s koelsom peljem, vremnsko je bistveno manj ‘no go’ dni (dezevno pranje, sneg), tako da je ekonomsko povsem upravicena odlocitev, poleg vseh ostalih …
rok-1, 05.10.2021 ob 15:49
Meni se zdi dobra ideja, pomislek je samo pri slabem vremenu oz snegu na cesti.
Dobro zate osebno (zdravje), pa tudi za denarnico.
Malo bolj se oblečes, kupiš dobro palerino in se pelješ… Kako pa raznašalci časopisa to delajo v snegu, dežju, vetru…
Avto je en velik strošek.
Vsak dan se nekje od marca do konca novembra v službo vozim z e-kolesom 11 km v eno stran in nazaj, iz primestja Ljubljane. Običajno proti službi s pomočjo elektrike, domov pa zelo pogosto brez, kar pomeni da se kar “lepo” namučim 🙂 in naredim še nekaj zase, če sem seveda pri volji. Ravno prejšnji teden sem v zadnjih dveh letih naredila malo čez 8000 km. Mislim, da se vse da, mi smo 5-članska družina s tremi šolobveznimi otroki in z enim osebnim avtomobilom, ki ga povečini uporabljamo zgolj v dežju in snegu ter ob sobotah za nabavo. Manjše sprotne nakupe vedno le s kolesom. Lansko leto si je električno kolo nabavil tudi mož in ga prav tako uporablja na dnevni ravni. Skratka meni kolo, sploh če je električno :-), predstavlja res eno veliko “svobodo gibanja”, sploh v LJ, ko se med jutranjimi in popoldanskimi konicami ne premakneš nikamor. Glede vremena je pa tako, da predlansko leto je bilo obdobje, ko me je julija “napralo” praktično vsak teden, letos pa še nikoli :-).
Res pa je, da je potrebna velika pazljivost in strpnost z ostalimi udeleženci v prometu, ker prometna kultura pri nas še vedno zelo “šepa”, žal opažam, da sploh pri ženskah. Srečno in toplo priporočam.
Za tako kratko razdaljo je navadno kolo čisto ok. Vsekakor pa je tudi e-kolo ok, bolje in ceneje kot avto.
7 km pa res ni veliko, razen, če gre za 10% klanec.
Zime so bolj take, da pogosto lahko večji del zime kolesariš. Se pač bolj oblečeš pa je.
Jaz se vozim precej dalje, z navadnim kolesom. Pozimi, ko je ledeno, sneg pa avto. Če pa je samo mrzlo pa tudi pozimi kolo.
Aja, pa v službi se vedno preoblečem. Na kolo kolesarska oblačila.
Forum je zaprt za komentiranje.