Mama jaz bi kužka, mama jaz bi mucka
Ste tudi druge mamice že slišale ta stavek?
Nimamo pogojev ne za mačko, ne za psa. Imamo majhno stanovanje in zahtevne službe.
Kupili smo hrčka. Vse super, 2 leti. Hrček bo še malo živel, nato ga ne bo več.
Pripravljamo se na te trenutke. Hodimo redno k veterinarju, skratka tole je en razvajen hrček in zanj se skrbi lepo.
Ker imajo kratko življenjsko dobo, bi želeli poskusiti še s kako drugo živalico, ki pa ni pes ali mačka. Torej nekaj kar je v kletki, če pa daš ven, ti ne zbeži.
Pa smo prišli na idejo morski prašiček… zbiram informacije – počasi. Se nam ne mudi, ker naš hrček bo še kake pol leta povlekel – po mnenju veterinarja.
Kak nasvet? Ali morski prašički smrdijo? Ali to v stanovanju ful smrdi? Kako veliko kletko pa potrebuje? Saj si bom kaj prebrala, zanimajo me realne, praktične izkušnje.
mijav mijav, 05.10.2021 ob 11:28
morski prašički so super. rabi kletko za morske prašičke, redno morate čistiti, sicer pa čisto veselje.
Mi Bo ga bili primorani imeti v dnevni sobi. Zanima me koliko to smrdi. Živalice ni majhna in domnevam, da se populacijo kamorkoli. Torej bi treba čistiti skoraj 2x dnevno, sicer ostane vonj?
Rožica kamilica, 05.10.2021 ob 11:32
Mi Bo ga bili primorani imeti v dnevni sobi. Zanima me koliko to smrdi. Živalice ni majhna in domnevam, da se populacijo kamorkoli. Torej bi treba čistiti skoraj 2x dnevno, sicer ostane vonj?
Joj ta slovar… no upam, da se je razumelo. Polulajo kamorkoli
vse kletke, ki so v prodaji, so za morske prašičke premajhne, torej moraš narediti ali ogrado oziroma ga je nujno treba redno spuščati ven. ja, znajo marsikaj zgrist ali pa kam past, se zataknit – stanovanje je treba temu primerno prilagodit. prav tako ni priporočljivo, da imaš samo enega, ampak vsaj dva. niso primerni za majhne otroke. nekateri se pustijo božat, drugi sploh ne. odvisno od tega, kako so navajeni od prej (leglo), pa tudi od tega, kako se vi (predvsem otrok) obnašate. ne marajo hrupa, hitrih gibov, dvigovanja. škodi jim prepih. hrana, ki jo lahko kupite v večini trgovin, je neprimerna (razne žitarice, kosmiči ipd.) – potrebujejo ves čas neomejeno sena in malo brezžitnih briketov (se dobijo le v nekaterih spec. prodajalnah), nekaj sveže hrane (če se boste odločili, si dobro poglejte, kaj lahko in česa ne, ta trenutek je preveč za pisat). veterinarjev zanje je malo, pozanimajte se, če imate sploh kakšnega v bližini (Ljubljana ena, pogojno dve kliniki, Grosuplje ena in pa recimo Muta). pa poceni tudi niso. če te kaj še bolj konkretno zanima, vprašaj.
Forum je zaprt za komentiranje.