Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prosim za pomoč, spletna banka

Prosim za pomoč, spletna banka

Prosim za pomoč. Iz spletne banke nakazat moram nekomu denar, trr račun osebe imam. To bi bilo kot DARILO. Kaj napišem kot kdo namena, mi prosim povedite, in kaj pod referenco?Če delam to preko upn obrazca me vpraša za referenco. Spletno banko malo uporabljam, ker pa gre za večje nakazilo mislim da je ceneje preko spletne kot osebno na banko da jutri pojdem. Prosim in hvala, pomagajte.

interni nalog, račun prejemnika je sivo polje, noče vpisat, čerpav imata istega komitenta

Laično: kjer je referenca, izberi NCR, torej brez reference. V kodi namena pa, odvisno zakaj daješ. Lahko PRCP – plačilo izdatkov, REFU – vračilo denarnih sredstev, OTHR – drugo, NOWS – ni opredeljeno drugod, pač malo pogledaš, kaj bi lahko uporabila.

Nakazujem kot DARILO nekomu oz v zahvalo. Oseba niti ne ve, tako da bo navdušena. trr pa imam 🙂 To bi rada preko spletne, ker je večja vsota, zarad provizije

Eno od zgornjih možnosti, pri referenci pa NRC, v Namen plačila pa vpišeš nekaj kratkega. Če je višji znesek, pazi še na furs.

Koda namena: othr, za tip reference vpiši 99 in potem lahko pustiš referenco prazno.

Hvala vsem, grem se spet prjavit v spletno.  Vpisala bom othr, SI99. Hvala vam ljudje moji, upam da mi uspe. da bo jutri kdo vesel ko bo šel na bankomat.

Hvala vam je uspelo preko upn, sedaj je nalog posredovan. Dala sem othr, in referenca Si99, koda pa darilo za to pa to osebo. Rešili ste me, kako ste mi pomagali. Vedno vam bom hvaležna. jokam od sreče.

Delim tvoje veselje, ti dobra duša :))

Odgovor na objavo uporabnika
daj povej, 03.10.2021 ob 12:07

Delim tvoje veselje, ti dobra duša :))

Dosti sem nakazala 100.000. Oseba si je v vseh teh letih zaslužila.

hitri nasvet, 03.10.2021 ob 12:10

Dosti sem nakazala 100.000. Oseba si je v vseh teh letih zaslužila.

Veliko. Držim pesti, da ne bo davčna kaj komplicirala.

in je šlo kar tako skozi? Meni kolega nakazal 700 pa so ga prej iz banke klicali da preverijo če je vse ok.

daj povej, 03.10.2021 ob 12:46

Veliko. Držim pesti, da ne bo davčna kaj komplicirala.

Ne bo poizvedovala samo davčna. Bo tudi banka. V skladu z zakonom pranja denarja, jo bodo poklicali in se informirali o plačilu. Oni poročajo naprej. Zelo verjetno pa bo Furs naredil poizvedovanje pri prejemniku o izvoru denarja. Če ne gre ravno za tvoje otroke, se zna celo zgodit da ji/mu bodo darilo obdavčili. To darilo potem lahko vpliva na veliko stvari. Tako da se je pametno preden naredite taka nakazila posvetovat vsaj s prejemnikom, če že ne z davčnim svetovalcem.

Hvala gospa ali gospod. Oseba je za našo družino ogromno naredila v zadnjih letih. Nikoli ni hotela denarja vzet. Ni denarja ki bi ji povrnil vso dobroto in da je naša družina rešena najhujšega. Zato sem izbrala ta način. Ne morem it v grob, da ji ne bi plačala. Zasluži si še več a damo kar lahko ji. Ona je praktično izgubila svoje življenje in čas toliko let.

hitri nasvet, 03.10.2021 ob 14:27

Hvala gospa ali gospod. Oseba je za našo družino ogromno naredila v zadnjih letih. Nikoli ni hotela denarja vzet. Ni denarja ki bi ji povrnil vso dobroto in da je naša družina rešena najhujšega. Zato sem izbrala ta način. Ne morem it v grob, da ji ne bi plačala. Zasluži si še več a damo kar lahko ji. Ona je praktično izgubila svoje življenje in čas toliko let.

Saj ne oporekamo temu, da ste podarili tej osebi denar. Samo škoda bi bilo, da bi 25% tega denarja pobrala država.

daj povej, 03.10.2021 ob 14:52

Saj ne oporekamo temu, da ste podarili tej osebi denar. Samo škoda bi bilo, da bi 25% tega denarja pobrala država.

Saj kaj pa mi je preostalu, ko ni hotela nikoli vzet denar. Raje tako kot da ji nič ne bi dali. Kar pa ni vzela smo shranjevali in pridno kupčkali denarja.

Dobri ljudje ste.

Če prejema samo en dodatek od države, ste jo gladko zajebali. Če ima otroka, ki ravno tako prejema državne doklade ali je zaradi nizkih prihodkov oproščen marsičesa, ste zajebali tudi njega.

Denarja se ne nakazuje kar tako. Prej se vpraša!

dobro je včasih slabo, 03.10.2021 ob 16:04

Če prejema samo en dodatek od države, ste jo gladko zajebali. Če ima otroka, ki ravno tako prejema državne doklade ali je zaradi nizkih prihodkov oproščen marsičesa, ste zajebali tudi njega.

Denarja se ne nakazuje kar tako. Prej se vpraša!

Tako neumni pa nismo, da bi ji škodili. Nikjer nism zapisala da je uboga in revna ter socialni primer. Hvala za skrb. Lepo nedeljo vsem.

hitri nasvet, 03.10.2021 ob 11:08

Nakazujem kot DARILO nekomu oz v zahvalo. Oseba niti ne ve, tako da bo navdušena. trr pa imam 🙂 To bi rada preko spletne, ker je večja vsota, zarad provizije

označi kodo OTHR – other = drugo…..

ali po želji: CSDB-denarno izplačilo  ali NOWS – neopredeljeno drugod

So veseli, ko jih dacarija kontaktira, da upravičijno, da ne “perejo” denarja preko svojih računov, če jim dostim nakazuješ po 100.000 (!) EUR ? 🙂

Ko bo prejemnik vedel, da je dobil ta denar, se pa le pogovorita, kaj bosta rekla fursu. Smiselno bi bilo mogoče oblikovati ene vrste pogodbo, da bi bilo to nakazilo utemeljeno. Morda je pametno, da se pomenita s kakim odvetnikom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close