Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Redno poškodovana, kako naprej

Redno poškodovana, kako naprej

Resna poškodba po padcu, operacija, trenutno nepokretna (noge) in v bolnišnici. Negovalne bolnišnice zaradi covida ne delajo, oddelek poln in bom morala domov ali v zdravilišče, če bo kmalu kje prostor.

Kako, ko pridem domov. Brez svojcev. Mi pripada kaj pomoči patronažne službe? Za dom upokojencev bistveno premlada. Prosim za ideje.

Če si nepokretna, torej ne moreš hodit – ti pripada prevoz rešilca.. Ne se pustit pregovorit – ti pripada!

To vem in sem se dogovorila. Pa potem, doma?

Kaj pa, če bi te dali direktno v Zdravilišče na rehabilitacijo? Povej jim, da si doma sama in da nimaš nikogar, ki bi ti pomagal!!

Odgovor na objavo uporabnika
n525, 01.10.2021 ob 18:29

To vem in sem se dogovorila. Pa potem, doma?

Verjetno patronažna sestra… Poklicati morate svojega zdravnika, da to uredi.

Kaksne prijateljice ali sosede za prvo silo, da vidis kako in kaj…

Če roke lahko uporabljas, jih prosi, da ti iz zgornjih predalov zlozijo nizje. Verjetno uporabljaš voziček. Patronazne so, vendar imajo omejen cas zate.

Poklici se na csd kaj ti pripada. Je pa kar nekaj pomoci na netu po vseh krajih, vendar so storitve placljive.

Vozička iz bolnišnice ne dobim. Morda naročilnico. Bom poklicala svojega zdravnika.

Plačljiva pomoč. V redu, sem se pozanimala. Pri nas traja kar nekaj tednov, da jo dobiš.

Sem preverila po telefonu.

To s spodnjimi predali mi  bo prijateljica naredila, tudi še kaj drugega, a takšna pomoč ima razumljive meje. Tudi za en topel obrok dnevno z dostavo do stanovanja sem dogovorjena z restavracijo.

patronažna, mora skoordinirat z lokalnim CSDjem – vztrajaj!-če seveda nimaš nikogar od domačih, bližnjih, ki te v takem primeru lahko negujejo -to bo njihov preverjevalni pogoj. Se pogovoriš z bolnišničnim koordinatorjem. In tudi participiraš nekaj, če ne ponudijo 100% subvencionirano. Če imaš dodatno zdr. zavarovanje, je to krito v takem primeru v celoti.

Storitve

Nekaj takega, saj ponudnikov je veliko.

Vem da MOL tudi subvencionira neke pomoči, ne vem kako je drugje.

Najbolje pa kaksna soseda, prijateljica… v bližini…

Upam da te v zdravilišču toliko porihtajo, da bos vsaj nekaj samostojna.

Vse dobro želim

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close