Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Namesto PCT bi morali imeti pogoj M

Namesto PCT bi morali imeti pogoj M

Ravno sem molila in se mi je utrnila svetla misel.  Če v Sloveniji kaj potrebujemo, je to pogoj M, ne pa PCT. Greš k sveti maši, daruješ ustrezen znesek in dobiš potrdilo od gospoda župnika z žigom Slovenske škofovske konference, s tem lahko greš vsepovsod, veljavnost 24 ur. Vidimo, da so s PCT sami problemi, ljudje se nočejo cepit, testirat, že z ustavnostjo so težave, če bi uvedli pogoj M, pa bi vse težave odpadle. Katoličani že desetletja opozarjamo, da Slovenija potrebuje več vere, s tem bi jo lahko spodbudili, Bog pa bi odstranil ta virus. Samo tako se bomo izvlekli iz te situacije. Sem ravno klicala gospoda župnika in mu hotela predlagati, da bi ta predlog predal škofu, ta bi se pa potem pogovoril z vlado, ker je gospod župnik rekel, da ima škofija telefonsko številko od predsednika vlade in lahko kadarkoli pokliče, če hoče sprejeti kak zakon oz. odlok – ampak gospod župnik ni bil dosegljiv, se je oglasil nek mlad fant.

Kaj menite monovci, v koliko časa bi bila epidemija odpravljena s pogojem M, bi bil to en teden ali  bi se vleklo tri tedne? Zanima me tudi, da koliko bi vi postavili višino prostovoljnega daru pri sveti maši, ki bi bil potreben za izdajo potrdila M? O tem se še nisem čisto odločila, bi pa potrebovala vaše predloge do 14:00, takrat bom spet klicala gospoda župnika.

Obvezno cepljenje za vse. In cisto nic drugega ne pride v postev.  Korona je zahtevala ze prevec zrtev.

čuj majda, kaj ti si vzela “župnikovo al medvedovo” zemlo?? kaj te na Pekarsko gorco si že šla??

Odgovor na objavo uporabnika
Majda1948, 01.10.2021 ob 10:25

Ravno sem molila in se mi je utrnila svetla misel.  Če v Sloveniji kaj potrebujemo, je to pogoj M, ne pa PCT. Greš k sveti maši, daruješ ustrezen znesek in dobiš potrdilo od gospoda župnika z žigom Slovenske škofovske konference, s tem lahko greš vsepovsod, veljavnost 24 ur. Vidimo, da so s PCT sami problemi, ljudje se nočejo cepit, testirat, že z ustavnostjo so težave, če bi uvedli pogoj M, pa bi vse težave odpadle. Katoličani že desetletja opozarjamo, da Slovenija potrebuje več vere, s tem bi jo lahko spodbudili, Bog pa bi odstranil ta virus. Samo tako se bomo izvlekli iz te situacije. Sem ravno klicala gospoda župnika in mu hotela predlagati, da bi ta predlog predal škofu, ta bi se pa potem pogovoril z vlado, ker je gospod župnik rekel, da ima škofija telefonsko številko od predsednika vlade in lahko kadarkoli pokliče, če hoče sprejeti kak zakon oz. odlok – ampak gospod župnik ni bil dosegljiv, se je oglasil nek mlad fant.

Kaj menite monovci, v koliko časa bi bila epidemija odpravljena s pogojem M, bi bil to en teden ali  bi se vleklo tri tedne? Zanima me tudi, da koliko bi vi postavili višino prostovoljnega daru pri sveti maši, ki bi bil potreben za izdajo potrdila M? O tem se še nisem čisto odločila, bi pa potrebovala vaše predloge do 14:00, takrat bom spet klicala gospoda župnika.

Ti kar predlagaj.

A spet cerku.. so ja odpustke nekoč plačevali.. zdj nucajo drugi bolj!

Mislim, da bi MORALI biti PROSTOVOLJNI PRISPEVKI v višini minimalne plače.

Pač, malo posta ne škodi nobenemu, celo priporočljiv je.

Kar predlagaj

Odgovor na objavo uporabnika
domoljup, 01.10.2021 ob 10:40

čuj majda, kaj ti si vzela “župnikovo al medvedovo” zemlo?? kaj te na Pekarsko gorco si že šla??

ZDRAVO

Upam, da bo Tonček še kaj na korona vižo spisal. Skrajnosti še nikdar niso nič dobrega prinesle.

Kmečke pameti pa smo že skoraj vso izvozili.

Boh dej

Cerkvene zemlje seveda ne bi nikoli vzela, ker se to ne spodobi, to je najhujši greh od vseh. Sva pa z mamo darovali dve parceli naši župniji. Na Pekrski gorci sem pa seveda bila z mamo, to je obveznost vsakega katoličana, nama je lovska družina pomagala s terencem in jeklenimi vrvmi gor, sama nisem mogla mame z vozičkom gor spravit.

Viš, viš Majda- ti si res genij. Sedanja in bodoča vlada bi te morala zaposliti za glavnega finančnega strokovnjaka.

Tale pogoj M je treba vsekakor uvesti. Pravzaprav MVF pogoj: za molitev, za vlado in farmacijo.  No, FVM da smo dosledni.

Na vsakih  24ur. Tarifa pa bi bila?

Hvala za lepe besede, ampak jaz ne morem delati za vlado, nimam časa, ker sem v službi Jezusa. S financami sem pa res dobra (prav tako mama), ker je to dolžnost vsakega katoličana, da lahko potem ustrezno daruje svoji župniji. Naju je gospod župnik že večkrat pohvalil, da sva lahko vzor in ponos vsem v župniji, ampak na ravni škofije pa še ne prideva v špico po radodarnosti. Sem hotela izvedeti, kateri katoličani v škofiji so bolj radodarni, da bi se od njih kaj naučila, pa je gospod župnik rekel, da je to zaupen podatek in se ga ne sme povedati, da ne bo komunistična davkarija kaj vohljala.

Najbolj žalostno je pa to, da se je prodala tud cerkev,  o g a b n o .

Molite doma vsak zase in za skupnost.

Zmankalo denarja župniku? Pa kako to. Ropajo oprane vernike, država jim daje socialne transferje, medtem ko za študente nima,… Le kam je šel ves denar?

No ja, podkupnine mladoletnim dečkom za njihovo tišino verjetno niso poceni.

Znotraj Cerkve ni nikakršnih podkupnin, ministrantom pa gospod župnik podarja lizike iz diskontnih trgovin, tiste najcenejše. Včasih mu z mamo kupiva, je treba varčevat na manj pomembnih stvareh, da ostane več za darove pri sveti maši.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close