Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nakup mesa, rib

Nakup mesa, rib

Meso je najbolje domače. Zanima me katero dobro( vrst mesa) meso kupite v

Tušu?

Eurospinu?

Hofru?

Lidlu?

Lahko tudi za ribe poveste.

Zaenkrat kupimo v Tušu pakirano svinjsko in piščan.krače velike pakunge. V hofru ko je divji kunec. V lidlu divjad. Od rib brancin v hofru in postrv.

Kipim tam, kjer sem. Tud ribe.  Pri mesu mal gledam da je slo. Drgač pa mamo v skrinj piščico, goveje in pujse na zalogi domače, če se le da. Ko zmanjka, pa kot sem reku.

Pozabila si na mercator pa špar 😀

Kako točno je v sloveniji zaklana krava pitana s semeni boljša od isto pitane avstrijske krave?

Kupujem pa meso pašne reje. Večinoma slovensko, če ga ni tudi tuje. Mi je bolj pomembno da je žival bila vzgojena tako kot je za njo naravno (zunaj in da se prehranjuje z travo in ne s semeni da je čimprej debela, čeprav to sploh ni zmožna prebavit), kot pa to kje je bila lokacijsko zaklana.

Odgovor na objavo uporabnika
1234, 30.09.2021 ob 13:59

Pozabila si na mercator pa špar 😀

Nisem pozabila, teh trgovin nimamo blizu.

Ti si pa pozabila naštet kaj ti od mesa kupiš in kje, ali pa si veganka.☺

Meso najraje pri mesarju, čeprav jih je že bolj malo, kdaj tudi hofer, lidl, spar…

težko je že dobro robo dobit…se ti vedno tudi ne da jet na tržnico pa v pet štacun , da dobiš sestavine, za kar si nameraval kuhat…ribe ribarnica, tud ne veš kako sveže…prav zavidam prebivalcem obale  ( bolj hrvaška ) tam ribiči po ulovu prodajajo nalovljeno…pa domača zelenjava, …pa imaš preproste obroke …pri nas pa …po cvetačo v hofer, ker je v merkatorju vsa črna, po por v lidl je na akciji…po meso kam že, da ene zelenjavne čorbe, obare ne spraviš skupaj, če ne obdelaš vseh štacun…ali tržnica, ki je dopoldan ali zamrznjeno vzeti…ah, ja ekonomika gospodinje…pol pa še skuhat in da je zdravo , poceni, preprosto…zato pa razumem tiste, ki jedo zunaj ali naročajo…

Odgovor na objavo uporabnika
Marica191, 30.09.2021 ob 13:14

Meso je najbolje domače. Zanima me katero dobro( vrst mesa) meso kupite v

Tušu?

Eurospinu?

Hofru?

Lidlu?

Lahko tudi za ribe poveste.

Zaenkrat kupimo v Tušu pakirano svinjsko in piščan.krače velike pakunge. V hofru ko je divji kunec. V lidlu divjad. Od rib brancin v hofru in postrv.

V vseh tvojih naštetih trgovinah  ni ravno “domačega” zemeljskega mesa. Je večlinoma baterijsko rejeno.

od februarja 2020 ne jem več kopenskega mesa – samo še plavajočega v vodi. Kupim v ribarnici, ki ima dobavo z Jadrana, občasno tudi v Leclercku ( predvsem jadransko sveže-skuše, sardoni, tudi sardele, , ne zamrznjeno), pa ko  mi prijatelji  prinesejo, kar sami ulovijo v SLoveniji ali na Hrvaškem ( v sezoni: jadranski rdeči  veliki lignji in hobotnice, kak rarog -vse troje specialiteta).

Pogrešam skoke v italijanske trgovine in njihove ribarnice ( Ala Carrefour , Auchan in Ipercoop), pa lokalne ribarnice in   lokalno ulovljeno – od školjk, do ostalih mehkužcev in rib. Tam se najprej napasem vsa čutila,ko si ogledam ponubo, traja ene 15 minut, z užitkom 🙂

Od sladkovodnih pa : smuč, sulec; gojene postrvi mi po okusu nispo dobre. Pa kaki potočni raki hmmm – ampak raje ne,ker so zaščiteni.

Zamrznjenih unih v lednem nalivu ( ala panga, oslič, ) ne jem – mi je kot “žagovina “- brez okusa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close