Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prihajam iz ali izza Bežigrada?

Prihajam iz ali izza Bežigrada?

Kateri predlog je pravilen v naslovu?

Izza??? Izza Šiške, Izza Viča???  Katera stopnja izobrazbe? Vrtec, pa še njim bi delal krivico.

Odgovor na objavo uporabnika
magdalenab, 30.09.2021 ob 11:52

Izza??? Izza Šiške, Izza Viča???  Katera stopnja izobrazbe? Vrtec, pa še njim bi delal krivico.

Reče se za Bežigradom, bitjece. Zato sprašujem.

Da ne boš ti komu delala sramote…

Vprašanje je popolnoma legitimno, glede na to, da “…živim V Šiški / NA Viču / ZA Bežigradom…”    Logično bi torej “…prihajal IZ Šiške / Z Viča / IZZA Bežigrada…”  Verjamem pa, da zdrava logika verjetno tu ne igra vloge in bo kak slovenist povedal 🙂

Včeraj si lahko samo priplaval ali priveslal iz Bežigrada. Sicer pa ne vem. Podobna fora je sFužinami, Črnučami – staroselci še rečejo na Fužinah (zdaj je vedno pogosteje v Fužinah ali pa u Fužinama). Stari Črnučani tudi rečejo na Črnučah, bolj v uporabi pa je spet v Črnučah.

Sa asfalta šiške!!!

Bežigrada

Ja, še vrtec bi se precej bolje odrezal.

Odgovor na objavo uporabnika
Bežigrad, 30.09.2021 ob 11:50

Kateri predlog je pravilen v naslovu?

če ti je za ovinkom, potem prihajaš izza njegovega ovinka.

Drugače pa: prihajamodma sem  iz Bežigrada, oziroma še bolj pravilno: doma sem z bežigrajskega konca… Stanujem na bežigrajskem koncu.

Pravilno je za Bežigradom. In to izhaja iz slovenske zgodovine. Sem poslušala eno oddajo, ko je ravno o tem razlagal Jože Snoj a žal pozabila podrobnosti. Nekaj v zvezi z bežanjem pred Turki, da je bila tam nekaj trdnjava/postojanka in za to zgradbo je torej zdajšnji Bežigrad. Kakorkoli, prav je za.

Se opravičujem, vprašanje je bilo ali je prav iz. In nima veze moj zgornji odgovor. Pardon.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close