Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Make up

Make up

Nimam pojma o sminkanju, moj domet sta bb krema in maskara.

Potrebujem en lep make up, pogledala sem si posnetke licenj, ampak med toliko produkti sem se zgubila.

Kupila bi znamko Essence ali katero v podobnem cenovnem rangu, saj ne bom tega uporabila vec kot 3x na leto, verjetno celo manj.

Torej, imam bb kremo, maskaro, tus svincnik za obrvi, puder v kamnu.

Kaj se potrebujem?

Highliter je kaj? Za licnice osvetlit? Z lepeza copicem?

Bronzer je kaj? Kateri copic in kako?

Konture katere? Stik, tekoce, v prahu/kamnu ali kakorkoli se ze rece? Kateri copic? Kaj potemniti, kaj posvetliti?

Je se kaj za make up, kar moram imeti?

Imam dovolj velike oci, polne ustnice, pravilno obliko nosu in obraza, potrebujem v bistvu samo manjse poudarke in da lepo zgleda.

Ne rabiš več kaj dosti. Če nisi vajena senčenja in osvetljevanja, boš hecno izpadla. Mogoče kakšno senčilo za veke in šminko (obarvan vazelin) za ustnice…

Odgovor na objavo uporabnika
Bz, 29.09.2021 ob 13:25

Ne rabiš več kaj dosti. Če nisi vajena senčenja in osvetljevanja, boš hecno izpadla. Mogoče kakšno senčilo za veke in šminko (obarvan vazelin) za ustnice…

Res nisem vajena sminkanja, sem pa spretna, itak bi pa prej probala parkrat solo v kopalnici, da vidim, kaj in kako to sploh gre.

Če potrebuješ za 3xletno, pojdi k vizažistki, te pride ceneje.

Če hočeš biti neprepoznavna: korektor in trije odtenki pudra in podloga (za glajenje in da se prime nate) pa gobica za blendati, eyeliner, 2-3 senčke, za obrvi (glavnik in barvica), maskara, kodralnik za trepalnice, 2 šminki in črtalo za ustnice, pa še puder, da se ti vse skupaj ne razpraca. Pa rdečilo za lička. Pa čopiče. Pa odstranjevalce ličil, pa kremo za regeneracijo in kremo za mozolje za posledice ličil.

Jaz osebno ne uporabljam ličil, tista, ki jih imam so ene 12let stara, s pudrom sem katastrofa (imam pegice, pa veke, da se vse razpaca, zdaj še par gub). Tudi ko se “fejst” naličim (tudi za pusta), ne uporabim več kot šminko, maskaro, in dve barvi senčke (ali pa samo eyeliner namesto senčke).

Sposodi si od prijateljice ali sorodnice ali pa pojdi profesionalno – te ceneje pride kot za 3x na leto. Že šminka je takoj 12€. Ful se ne splača, če redno ne uporabljaš. Ali pa dobiš testerje.

Pa ful se grdo sliši, ampak samo z bb kremo in pudrom v kamnu je večina žensk katastrofa – zlasti, če imaš pikice ali mozolje. Vem iz izkušenj: bb krema ne skrije napak, ker je mišljena samo za blago rdečico, napudrana pika je katastrofalno grda (resno z aknami sem lepša), potem pa ta puder v kamnu če ga daš preveč postane kepast in ti v par urah poudarja vsako gubo, ki jo imaš ali narediš (pa se vidi, da si bila jezna pred 15min).

Če rabiš bolj, pojdi profesionalno, drugače pa je bb krema, maskara, šminka ali lipglos, eyeliner in/ali dve senčki dovolj. Še bb krema ni potrebna (če nimaš kakšnih pikic, če imaš pikice, mozolje pa korektor, tekoči puder in tisti v kamnu). Okoli poudarjanja obrvi sem pa nasploh proti (osebna preferenca).

Kar se stila tiče: za velike oči naredi wing cat eye, maskara, pa lipglos/šminka za ustnice, načeloma je to dovolj. (Vsaj če sem prav razumela tvojo situacijo).

Ne uporabljam pudra. Moja koža je kot svila. Ja res! Ne morš verjet. ??

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close