Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Starejsi in poloznice

Starejsi in poloznice

Starejsi ki ne izponjujejo pogoja pct in nimajo spletne banke, ne svojih da jim placajo.. kako placujejo poloznice oz kako bodo ko dobijo jutri penzijo? Kako se znajdejo?

To ne briga nikogar. Naj crknejo, najbolje od covida, da bo dobra statistika.

Politike zanima samo denar, moč in ablast. Za ljudi se jim fučka.

plačujejo preko trajnikov, pa v merkatorjih vem da tudi lahko na blagajni plačaš položnice.

Jaz plačam dvema ostarelima sosedama preko TRR, onedve pa meni data gotovino.

Položnice jim gre lahko kdo drug plačat, mogoče koga od sosedov, kolegov prosti, če že nima svojcev. Lahko gredo v mercator, ki ni v trgovskem centru, ima pa možnost plačila položnic. Plačujejo lahko s kartico.

Res pa ful grdo, da so ljudi tako omejili, na tako podel način. Barabe.

Lani smo bili zaprti kao v imenu starejših, da jih ne bi okuževali.. čeprav zgodba itak nikoli ni delovala v prid starejšim a tudi ostalim ne.

Važno da uturijo cepivo, že imajo denarne ugodnosti in nadvlado s tem.

Oz na bankomatu dvignejo denar.

ghcdczthk

Odgovor na objavo uporabnika
mijav mijav, 29.09.2021 ob 12:12

plačujejo preko trajnikov, pa v merkatorjih vem da tudi lahko na blagajni plačaš položnice.

Samo imas take ki spletno banko ne zna uporabljat, ne pusti da mu drugi uredi. Trajnika noce.

Eni so navajeni na klasicno placevanje. Pride na okence s poloznicami in placa. Une poloznice nese domov in si shrani.

Sem “uspela” tri prepricat da jim pomagam. Zastonj seveda.

Da mi prinesejo poloznice na teraso in tam pocakajo na zraku, jaz pa preko spletne banke jim placam, sprintam placano in mi dajo denar. Seveda razkuzimo kartico in z rokavicami itd.

Ne vem kako se bodo znasli, trgovine niso tako blizu, spet rabi bus.

Meni se jih ne da vozit, pa tam cakat da tam se nakupujejo in placujejo. Ker bi sigurno bile 2h tam.

Za take trajnik najbolje. Samo kaj ko hocejo imet neko kontrolo po starem, ne zaupajo.

Cim bi pa kaksna me bognedaj zacela obtozevat da sem ji prevec preplacala poloznico. Caw. Bi hitro koncala s tem. Se potrudim riskiram hujso vrtoglavico ob uporabi racunalnika in sem potem ves dan slabsa. Pa da me se kdo sekira, ne hvala.

Odgovor na objavo uporabnika
Šnelca_783, 29.09.2021 ob 12:22

Samo imas take ki spletno banko ne zna uporabljat, ne pusti da mu drugi uredi. Trajnika noce.

Eni so navajeni na klasicno placevanje. Pride na okence s poloznicami in placa. Une poloznice nese domov in si shrani.

Sem “uspela” tri prepricat da jim pomagam. Zastonj seveda.

Da mi prinesejo poloznice na teraso in tam pocakajo na zraku, jaz pa preko spletne banke jim placam, sprintam placano in mi dajo denar. Seveda razkuzimo kartico in z rokavicami itd.

Ne vem kako se bodo znasli, trgovine niso tako blizu, spet rabi bus.

Meni se jih ne da vozit, pa tam cakat da tam se nakupujejo in placujejo. Ker bi sigurno bile 2h tam.

Za take trajnik najbolje. Samo kaj ko hocejo imet neko kontrolo po starem, ne zaupajo.

ja starost je ena sama žalost. Kolikor vidim ljudje, ki so bili prej v redu, so tudi na starost, pa sprejemajo novitete, se prilagajajo, poiščejo pomoč.

Tisti, ki so bili pa že prej žleht in nemogoči, s starostjo postanejo še slabši.

Pa je bilo vedno tako. Ko je prišla ven železnica in zatem avti, so mnogi govorili, da so to hudičeve naprave in jih niso hoteli uporabljat. Danes boš težko naletel na koga takega. No res pa je tudi, da recimo avti povzročijo največ smrti med mladimi, pa dvomim, da kdo zaradi tega vedenja ne sede za volan. Danes je v prometni nesreči pomoči umrl 19 letni fant. Če ne bi sedel v avtu kot sopotnik, bi bil še živ.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close