Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sem dolžna animirani taščo?

Sem dolžna animirani taščo?

Živimo skupaj v istem gospodinjstvu. Sem dolžna poslušati njene tegobe, zamere do sosed, kam gre katera soseda, koliko časa je kje bila, kdaj se je vrnila, kaj dela soseda nad nami, kaj soseda desno od nas…? Ali sem lahko mirne vesti, ker mi ni do tega?

Njej je izredno dolgčas v življenju, je upokojena, osamljena in nima nobene družbe, tako ne vrstnikov kot tudi ne sorodnikov, ki bi se z njo družili. Ima samo mene in mojega partnerja, njenega sina. Moram povedati, da gre za precej naporen odnos… 20 minut lahko razlaga o tem v katero smer piha veter pri hiši… Ko delam kaj po hiši, lahko zraven stoji 2 uri in razlaga v eno brez da bi me pustila do besede. Jaz sem že obupala nad tem, da bi z njo imela normalen odnos, ona je pa blazno jezna name in ne toži možu da sem jezna nanjo, če ji po 1 uri govora o sosedi podam predlog, da naj ne razmišlja toliko o njej, da samo sebi dela slabo… Sem že obupala nad najin odnosom in resnično razmišljam, kako naj sploh pristopim do tako negativne osebe, ki ne dobesedno psihicno in čustveno izmozga, ko sem v njeni bližini.

Tudi vi ji lahko začnete razlagati o tistem v čemer ste strastni. Npr, o Bogu, stvarstvu, pomenu življenja.

Mnogo bi jih hitro našlo drugo delo, kot pa vas morda poslušalo.

——————–

Ja ljudje smo ponavadi takšni da se razgovorimo človeku, ki nas je pripravljen poslušati.

Ker ste prizanesljivi in ji mogoče ne pokažete, da je ne želite poslušati pa potem ona nima mere.

Ker vam je to odveč in nima mere pa vam jemlje energijo in dobro voljo, svobodo.

Zato pravim, da lahko obrnete list in vi postanete tisti, ki razlaga brez meja.

Hudo za vas, med.over. net. Pa, kako vam ne pride, da ste lshko tako prozorni?

Kaj češ, beda od bede ste, pa naj se še tako trudite. Tudi ovcam enkrat zmanjka volne, če še ne veste!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close