Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Natrgana vrvica za dvig rolet

Natrgana vrvica za dvig rolet

Kako rešim natrgano vrvico za dvig notranjih (med dvema stekloma) rolet v oknu, da se dokončno ne strga?

Gre za starejše strešno okno, ki pa je v vsakodnevni uporabi /spalno bivalni prostor.

Težka bo, ker teh mojstrov ni več. Meni se je to zgodilo pred leti na zunanji roleti, sem skoraj doktorirala, da sem našla enega ata, pa še ta je bolj kot ne samo nekaj zinproviziral. To je delo, ki se ga ne splača opravljati, po njihovem. Menjaj vse, pravijo.

Lahko poskusiš zašiti, če so ekstra stare “iz blaga”, če so plastične/najlon lahko poskusiš nitke z vžigalnikom zalimati, da se ne cufajo dalje (upam, da se je razumelo kaj mislim), drugače pa bo treba prej kot slej zamenjati vrv – imaš na voljo več časa premišljevati kje jih imajo in kakšne (Merkur, Obi itd) pa se mehanizem lahko bolj umirjeno naštudiraš, ker še ni strgana vrv. Pri nas je bila nad oknom ena “loputa”, kamor se je roleta navila in če si vedel kaj iskati je bilo ful enostavno zamenjati.

V vsakem primeru veliko sreče pri reševanju. Lp

Tako je. Strinjam se z predhodnimi komentarji. Tezko delo. Najlazje ti je, da gres kupit novo vrvico (Inpos, Obi…) enake sirine. Stari del odrezes stran in prisijes z debelejsim koncem novi del iste dolzine na stari trak. Ce me razumes kaj hocem povedat. Se pa tudi dobi se nova skatla z trakom za stara okna. Okoli 16 – 20 € stane. Ampak to ti bo moral zamenjat en mojster, ki se spozna na to delo. Jaz sem na treh starih roletah zamenjal trakove. In ti povem, da ni izi opravilo. Tako naredi kot sem ti rekel. Bo drzalo. Pteverjeno.

Gre za vrvico, ki je zunaj okna in jo uporabljam za dvig/spust rolete. Če jo zavežem z novo vrvico nastaneta 2 vozla, ki ne gresta čez malo odprtino skozi katero se vrvica premika.
Ni tista vrvica, ki povezuje posamezne dele rolete oz žaluzij znotraj okna.
Če zalepim s silver tape bo predebelo za normalen premik.

Odgovor na objavo uporabnika
Kako rešim, 24.09.2021 ob 16:56

Gre za vrvico, ki je zunaj okna in jo uporabljam za dvig/spust rolete. Če jo zavežem z novo vrvico nastaneta 2 vozla, ki ne gresta čez malo odprtino skozi katero se vrvica premika.
Ni tista vrvica, ki povezuje posamezne dele rolete oz žaluzij znotraj okna.
Če zalepim s silver tape bo predebelo za normalen premik.

Cigava so okna? Poklici proizvajalca, mogoce ti zamenja vrvico.

Drugace pa poklici roletarje, poslji sliko, mogoce ti kdo pride vrvico zamenjat, bo pa fajn racunal, samo prihod okoli 30€, ampak, ce ti je ta roleta zivljenjskega pomena, pac placas in nimas kaj.

Zasijes skupaj. Pa mora iti skozi luknjo. Jaz sem isto naredil.

Sprasujem, ker ne vem. Ali dejansko obstajajo stresna okna z roletam?

če kdo potrebuje

rezervni deli za notranje žaluzije.

gurtna in video za zamenjavo traku na roleti.

http://www.zavese.eu

ANA

Imamo okna ajm in smo jih poklicali, ker se je vrvica dejansko strgala. Namestijo Roltekov sistem. Ce znas menjat sam, je cca. 13-18 evrov (nakup v trgovini), drugace pa je 60 evrov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close