Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dodatno zdravstveno

Dodatno zdravstveno

Tisti, ki si ga ne plačujete…in kaj obiskujete zdravnike -koliko plačate iz svojega žepa?

Čedalje bolj razmišljam, da ga prekinem pa v moji bližini ni nikogar brez, da bi mi znal povedat koliko ima stroškov…

Hvala

Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev

To tudi mene zanima!

Jz sem zacel sele po 40 si placvat.

Za zobarja par evrov npr.

Za druge stvari npr gastro pa nic. Sej to pripada v osnovno.

Odvisno je kolk si star in kolk si zdrav.

Pojd najprej k dr naj ti pregleda kri.

Holesterol itd.

Da mal vidis ce si cist zdrav.

Pol pa pac prekini za neki casa , starejsi ko bos bolj bos rabil dodatno.

Moja zena si placuje ze od kar je mlado dekle. In nikol ni mogla verjet, da js placam za plombo resno par evrov.

Zdej ko sem dod zavarovan je pa bela plomba itak placljiva.

In  ti in jz jo morava placat. Tista siva je pa v osnovnem .

Kaže, da so me banali, ker mi nočejo objavit.

Prispevna stopnja: 23. člen zakona o zdr. zav. Cenik je najbrž objavljen na zzzs. Če si povprečno zdrav, se splača. Doplačuje se po par evrov, največ je bil mr glave za 17 evrov, če se ne motim.

hvala še enkrat…

Na tem naslovu: https://zavarovanec.zzzs.si/wps/portal/portali/azos/pravice_zdravstvenih_storitev/cene_zdr_stor/!ut/p/z1/04_Sj9CPykssy0xPLMnMz0vMAfIjo8ziTQxdPd2N_Q08LbzCLAwcfYOCPfwMzQwM_A31C7IdFQG9Bhtj/

klikni na povezavo Cenik zdravstvenih storitev 2021

Odpre ti excel, kjer imaš vse storitve po posameznih listih. Gledaš ceno storitve (brez glavarine) in si jo izračunaš po navodilih iz 23. člena. Večino storitev krije obvezno 80 – 90%, tiste iz prve točke člena pa 100%. Covid in ostale kužne bolezni so na primer 100% iz obveznega zavarovanja.

Še to: vsa nujna stanja so brez izjeme krita iz obveznega. Zdravljenje v tujini pa do 90%.

Še ena brez. Plačevala(beri: stran metala denar) sem ga 20 let, nato pred parimi leti odpovedala.

Zadnji mesec sem plačala toliko: obisk osebnega zdravnika  1.50 €, rentgen kolkov 2,70, obcežen okulistični pregled 4 €.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close