Očetu za r.d.
Bliža se okrogla obletnica in sem prišel na idejo, da ga peljem (in še ostale dr. člane) v Muzej v Kobarid. Tudi zato, da izkoristimo njegov bon.
Potem pa se poknemo v kakšno dobro gostilno. Da izkoristimo njegov bon.
Kobarid, Kred, Robidišče, Robič, Stupica, … je kje kakšno gostišče s KLASIČNO hrano, ne s tistimi novodobnimi zmazki, ki jih vidim po revijah? Da se orenk najemo!
Vesel oče za očeta
Vesel oče, 18.09.2021 ob 20:10
Bliža se okrogla obletnica in sem prišel na idejo, da ga peljem (in še ostale dr. člane) v Muzej v Kobarid. Tudi zato, da izkoristimo njegov bon.
Potem pa se poknemo v kakšno dobro gostilno. Da izkoristimo njegov bon.
Kobarid, Kred, Robidišče, Robič, Stupica, … je kje kakšno gostišče s KLASIČNO hrano, ne s tistimi novodobnimi zmazki, ki jih vidim po revijah? Da se orenk najemo!
Vesel oče za očeta
Tri leta nazaj sem bila na izletu v Kobaridu.Ampak to je le moje mnenje : Kobarid mi ni bil prav nič všeč, stisnjen med tisto gorovje…Da ne omenjam Muzeja v Kobaridu : prav nič lepega nisem videla in prav nič veselega.
Ampak to je vajin izlet in ljudje smo si različni.
Meni je dosti lepše ostalo v spominu popotovanje po Dolenjski.Po Mirni peči, kjer je muzej Pavčka in Slaka, pa v Šentjuriju, kjer je spominska soba Toneta Pavčka z vodenim ogledom in nazadnje postanek s kosilom ob harmoniki na turistični kmetiji Barbo, kjer je živel stric Lojzeta Slaka in kjer se je Lojze od blizu spoznal s harmoniko.
Kot sem pa že napisala : to je samo moj predlog…
Lp
Spoštovana Marjetica rožica
hvala za mnenje. Vojaški muzeji so po očetovem okusu, saj je doživljal vojno kot otrok, pa itak gleda same vojne filme in tiste dokumentarne na TV History, zato sem pomislil na ta muzej. Pa še, da ga sin vidi in doživi, jaz pa tudi. Pred časom smo naredili lep izlet z vlakom v Pivko (vojnotehnični muzej).
Lojzeta Slaka pa dobro pozna pa še jaz sem harmonikar ….
Mati Lojzeta Slaka se je pisala Barbo, to vem. Ni mi jasno, kako to, saj gre za priimek plemenitaša:
-
Iz plemiške rodbine beneškega izvora je mdr. izšel papež Pavel II. Iz rakovniške veje grofov Barbo je v 19. stoletju izhajalo nekaj politikov, ki so v času nacionalnih trenj zastopali tako nemške kot slovenske interese.
https://sl.wikipedia.org/wiki/Barbo_Waxensteini
Četudi so imeli grofje MNOGO otrok (Slovenci smo potomci PLEMENITAŠEV), pa ti otroci vaških deklet vendarle niso nosilci priimkov po očetih. Dekleta so bila praviloma izplačana….
Vesel oče, ljubiteljski zgodovinar
Definitivno Robič restavracija Poljana.
Pač malo dlje iz Kobarida ampak domača hrana po ugodnih cenah. Jagenjček s polento………….
V Kobaridu pa imaš samo neke pica variante 1x in nikoli več ali pa Ano Roš.
Imaš tudi hotel Hvala, ki pa ima pretirane cene za ponujeno. Če se vam ne da vozit do Robiča ( 10 min ) je to še edina sprejemljiva varianta.
Robidišče je super – samo predaleč in ni gostilne niti za vodo popit.
Forum je zaprt za komentiranje.