cepljeni necepljeni družina
Pri nas smo štirje 2 sva cepljena dva pa ne.
Problem imam ker sta na vsaki strani dva močna karakterja katera zagovarjata vsak svojo stran in je že nekajkrat prišlo do burnih debat oziroma tako rekoč krega.
Tako da sem prepovedal vse debate na temo Covida v družinskem krogu
Kako je pa pri vas , ste vedno enotni vsi cepljeni oziroma necepljeni in ali ste se enostavno v krogu družine podredili najmočnejšemu karakterju in upoštevali njegovo mišljenje
clarus, 18.09.2021 ob 11:56
Pri nas smo štirje 2 sva cepljena dva pa ne.
Problem imam ker sta na vsaki strani dva močna karakterja katera zagovarjata vsak svojo stran in je že nekajkrat prišlo do burnih debat oziroma tako rekoč krega.
Tako da sem prepovedal vse debate na temo Covida v družinskem krogu
Kako je pa pri vas , ste vedno enotni vsi cepljeni oziroma necepljeni in ali ste se enostavno v krogu družine podredili najmočnejšemu karakterju in upoštevali njegovo mišljenje
Vseh 5 nas je močnih karakterjev, dva sva iz zdravstva, vsi cepljeni brez pregvarjanj in prepričevanj.
Cepljeni so prav tako vsi moji ožji sorodniki. Debat na to temoo ni.
Žalostno je tole res, kam so spravili ljudi, da se še doma morajo kregat zaradi višjih interesov. Upam, da bo tega čim manj. Pri nas je covid tudi top tema, nismo pa cepljeni, zaradi svojih kroničnih bolezni. Veliko je tega, sem prepričana da v vsakem gospodinjstvu. Če je le možno, doma čim manj delitev in ne glejte medijev, ker računajo na to, da se bodo ljudje doma poklali, samo še ena črna statistika za njih, pa sem prepričana, da vse pokojne pripišejo kar covidu. Obdukcij menda sploh ne delajo. Imejte kljub temu lepo soboto.
Pri nas se ne podrejamo enemu mnenju in ne prepričujemo drug drugega. Zakaj bi to počeli? Vsak se odloči sam po svoji vesti, drug pa premore dovolj spoštovanja, da to sprejme.
Z otroci se o tem pogovarjava, če vprašajo. Občasno pride ta tema na spored, je pa to v naši družini to bolj obrobna tema. Odvisno od občutenj otroka.
Strinjava se, da se še ne cepijo. Strinjava se tudi, da otroke ne pošiljava v bitke zaradi najinih prepričanj.
Pri nas jaz nisem cepljena, sin je cepljen, svak cepljen, hci, moz, tasca prebolevniki, tasci je uradno ze poteklo samo se vseeno ne bo cepila, ker se poleti sploh ni nalezla, protilesa ima se vedno. Vsi ostali (odrasli) z moje strani so cepljeni, prav tako vecina zlahte z mozeve strani. Se nic ne kregamo. Mi drzimo skupaj in si pomagamo.
Trije studentje cepljeni, vsi zaradi dela, ki ga opravljajo. Moz se je cepil zadnji, pred nekaj tedni.
Sem edina necepljena in seveda me kdaj napadejo, a se ne dam, ne napadam nazaj, lepo jim povem, da smo vsi odraslu, da se jaz v njihove odlocitve nisem vmesavala, da so se sami odlocali in se odlocili za cepljenje, tako imam tudi jaz pravico do lastne odlocitve o cepljenju.
Tu zakljucimo. Sploh z mladci, vsi naspidirani, a jim dam vedet, da spostujem njih, njihovo odraslost in njihovo voljo, zato naj tudi oni spostujejo mojo.
Vsak po svoje.
Sem komentarje nekje brala, da če imaš alergije, da težje fašeš prehlad.
Me pa čudi zapis malo više, da so vsem s cepivom tudi pamet vbrizgali, ker so vsi visoko šolani in pametni.
Kakor komu drago. Ni pa merilo pameti, izobrazbe in koleracije s ceplenjem, ker med cepilci in tudi necepilci je veliko pametnih, pa tudi cepcev.
Ja,ja, 18.09.2021 ob 14:06
Vsak po svoje.
Sem komentarje nekje brala, da če imaš alergije, da težje fašeš prehlad.
Me pa čudi zapis malo više, da so vsem s cepivom tudi pamet vbrizgali, ker so vsi visoko šolani in pametni.
Kakor komu drago. Ni pa merilo pameti, izobrazbe in koleracije s ceplenjem, ker med cepilci in tudi necepilci je veliko pametnih, pa tudi cepcev.
Je kar precej koleracije, že v zdravstvenem osebju (zdravniki 90% precepljeni, sestre samo 60%, strežnice še manj) sama pa lahko oceniš kaj je vzrok in kaj posledica.
prnastako, 18.09.2021 ob 12:39
5 nas je z vseh strani, od zdravstva, JU, računalništva, umetnosti in en tudi čist obični delavec. vsi cepljeni brez nekih hudih debat v prvem valu. noben od takrat dalje nobenih znakov, težav ali zbolel
Kako ste se pa uspeli cepit v prvem valu, ko se ni bilo cepiva?!
Nitine, 18.09.2021 ob 14:14
Je kar precej koleracije, že v zdravstvenem osebju (zdravniki 90% precepljeni, sestre samo 60%, strežnice še manj) sama pa lahko oceniš kaj je vzrok in kaj posledica.
Ne vem, kaksno je trenutno stanje s precepljenostjo zdravnikiv, a pred enim mesecem so bili tam pol-pol.
Pri nas smo zelo mešano. Eni cepljeni že spomladi in zdaj že s 3 odmerkom. Eni smo se cepili poleti, drugi so proti in se ne bodo.
Imamo zelo veliko družino, iz zelo različnih profesij in seveda z različnimi mnenji glede marsičesa. Ampak da bi se kot družina med seboj kregali zaradi korone, ukrepov, politike in podobnih tem, pa res ni vredno.
Kadar je na kupu cela družina, takšne teme sploh ne pridejo na vrsto.
Jaz in brat včasih rada udariva kakšno politično, znanstveno ali filozofsko temo. Ampak je to vedno dobra debata, nikoli kreganje. In s tem ne utrujava drugih, ki jih to ne zanima.
Forum je zaprt za komentiranje.