Serija Sekirca v med POPTV -prav luštna slovenska reala
OK, ne maram sicer nobenih soapy nadaljevank, niti resničpnostnih šovov- amšak tale serija mi je pa top-reala slovenskih družin za stenami; veliko podjebavanja, pa cigaret in alkohola 🙂 Pa čestitke odlična igralska zasedba je. Ampak una Jerca je pa lik tipične slovenske sponzoruše 😉
Še komu OK ta serija?
Ena najslabših serij, ki sem jih videla v življenju. Kot bi igralce pobrali nekje na cesti. Dialogi nikakršni, vse statično. Strinjam se s predhodnim komentarjem, lahko se skrijejo pred starimi slovenskimi filmi in tudi kakšno starejšo serijo. Serija zaseda najboljši termin takoj po dnevniku, namesto da bi dali kaj pametnejšega. Pa ne mislim turških serij.
V bistvu niti ne vem, a so igralci res tako slabi, a gre za tako slab scenarij in režijo, da niti ne morejo dobro igrati.
Vidu sem, ker sem mimo prišel k mami na kavo. Za zgodbo in igralce ne vem, je pa negledljivo.
Režiser al kdorkoli je to posnel, pojma nima kaj je delal, al so pa šparal….še jz imam stativ za snemanje, kle pa vse z roke.
Statični kadri, kadri dialoga, to se vse neki maje,plava, snemano z roke????, moteče, mene osebno glava boli, ker je preveč informacij zgleda za oko.
Dobr da ma kamera steady shot, kre če ne bi blo to …
Kader, ko se npr avto odpelje, se ponavadi posname enakomerno v krivulji, zoom se analogno dodaja…kle pa vse neki skače.
Nisem filmar, btw, sam tole je slabš kadrirano od naših amaterskih filmov.
Še kdo porajtal?
meni je pa, 17.09.2021 ob 22:10
OK, ne maram sicer nobenih soapy nadaljevank, niti resničpnostnih šovov- amšak tale serija mi je pa top-reala slovenskih družin za stenami; veliko podjebavanja, pa cigaret in alkohola 🙂 Pa čestitke odlična igralska zasedba je. Ampak una Jerca je pa lik tipične slovenske sponzoruše 😉
Še komu OK ta serija?
Bedarija.
povprečna je, 18.09.2021 ob 20:28
Zelo povprečna. So dobri igralci :Mojca Funkl, Jožef Ropoša, a ne moreta zaigrati…. Gledala sem parkrat. Parkrat zamudila. Naslednji teden bom pogledala, če je kaj konkretnega.
Glede na zasedbo ( vsaj večino) bi pričakovala precej več. Ali je slab scenarij, režija ? Ne vem. Za najboljši termin po TVD res ni. Vsekakor pa neprimerno boljše od butastih RŠ. To pa definitivno. Na žalost, boljše kot RŠ je lakho karkoli. No, tako slaba ta serija spet ni.
komaj povprečna, 12.10.2021 ob 08:42
Glede na zasedbo ( vsaj večino) bi pričakovala precej več. Ali je slab scenarij, režija ? Ne vem. Za najboljši termin po TVD res ni. Vsekakor pa neprimerno boljše od butastih RŠ. To pa definitivno. Na žalost, boljše kot RŠ je lakho karkoli. No, tako slaba ta serija spet ni.
Jah kaj pa pričakujete? Zadeja je čista kopija zgodb in ravnanj izza zidov slovenskih družin in zakonov. Odlično igrajo realo.
Mojca Funkl odlično igra slovensko nevrotično sodobno mati ,Jožef Ropoša odličnega copatarskega očeta. Otroc alias Špelca Čebelca – odličen lik in prikaz današnje millenium Ista Socia medij mladine 🙂 Kaj čte še več in bolje, ko je ogledalo nastavljeno? Odlično zrcalo nastavlja tale serija – dobra je.
Joj, 05.10.2021 ob 20:48
Majdi mi para zivce ker igra tko zoprn fuj .
Zija pa ah tecna u mp.
Pa tista stara k ma vmes hr besede wtf
Od 1 do 5
Ji dam slabo3
Jožica, strastna kadilka ( mama Diane) je žena pokojnega JNA oficirja ( očeta Diane). Zato hrvatizmi 🙂
Ker očitno nisi dete iz tistih časov, ne moreš vedeti . Postojna npr. je bila nekoč izključno naselje JNA družin in oficirjev ( da so bili doma v bližini glavne JNA kasarne v Soveniji). So se bloki s tem namenom tam gradili.
Zelo dolgočasna zadeva. Sem se trudila na začetku serije in pogledala nekaj delov, pa ni šlo naprej. Potem prejšnji teden enega, pa spet nič od nič. V bistvu sploh ne vem, kaj želijo prikazati – kot nekdo zgoraj pravi “kopijo zgodb in ravnanj izza zidov slovenskih družin in zakonov”? Tudi če bi res želeli prikazati to, ne vem, čemu in na osnovi česa mislijo, da je to dovolj da bi pritegnili gledalce? Ničesar smešnega ni, ničesar zanimivega, ničesar gledljivega. Niti pod razno ne ponovim več napake in poskusim še v tretje. Niti slučajno ne.
absurdno zanič, 12.10.2021 ob 10:49
Zelo dolgočasna zadeva. Sem se trudila na začetku serije in pogledala nekaj delov, pa ni šlo naprej. Potem prejšnji teden enega, pa spet nič od nič. V bistvu sploh ne vem, kaj želijo prikazati – kot nekdo zgoraj pravi “kopijo zgodb in ravnanj izza zidov slovenskih družin in zakonov”? Tudi če bi res želeli prikazati to, ne vem, čemu in na osnovi česa mislijo, da je to dovolj da bi pritegnili gledalce? Ničesar smešnega ni, ničesar zanimivega, ničesar gledljivega. Niti pod razno ne ponovim več napake in poskusim še v tretje. Niti slučajno ne.
A ti nasplošno si tako črnogledo bitje v življenju – vse tkao skritizriaš? look on the bright side. Ja, gre za prikaz življenj izza slovenskih zidov – taka je večinoma reala povprečnih družin. Po nekje 15 letih zakona 🙂
reala daljših zakonov z najstniškimi otroci, 12.10.2021 ob 11:03
A ti nasplošno si tako črnogledo bitje v življenju – vse tkao skritizriaš? look on the bright side. Ja, gre za prikaz življenj izza slovenskih zidov – taka je večinoma reala povprečnih družin. Po nekje 15 letih zakona 🙂
Ne vem, če je res tako, v bistvu dvomim. Občasno sicer v družinah pride do primerljivih dogodkov, vendar je prikaz tega v tej seriji tako spotenciran in plastično prikazan, da zadeva deluje ceneno in žaljivo do gledalca, ki se mora zadovoljiti z nekimi slovenceljskimi predpostavkami, kako naj bi bilo “resnično” in “normalno” med štirimi zidovi.
Če rangiram po kvaliteti ( scenarij, režija) so gledljive recimo POPTV Vino, Reka, Mostovi in PLANETTV Štorija. Še vedno so te serije nekje bolj spodaj po kvaliteti, a še vedno so vsaj imele neko zgodbo.
Tale jajc Sekirca je pa na nivoju raznih Takle mamo, Lepo je biti sosed, Da dragi, da draga in podobnih.
odličen scenarij reale slovenskih družin, 12.10.2021 ob 10:37
Jah kaj pa pričakujete? Zadeja je čista kopija zgodb in ravnanj izza zidov slovenskih družin in zakonov. Odlično igrajo realo.
Mojca Funkl odlično igra slovensko nevrotično sodobno mati ,Jožef Ropoša odličnega copatarskega očeta. Otroc alias Špelca Čebelca – odličen lik in prikaz današnje millenium Ista Socia medij mladine 🙂 Kaj čte še več in bolje, ko je ogledalo nastavljeno? Odlično zrcalo nastavlja tale serija – dobra je.
Všeč mi je, da je to prikaz neke povprečne slo družine. Vseeno so dialogi (napisani) večkrat brez veze. Ne vem, nekaj manjka. Nekaj, kar bo to naredilo ali smešno, ali tragi komično. Sedaj to ni ne eno, ne drugo. Škoda, pa tako dobri igralci so angažirani.
mi je všeč da, 12.10.2021 ob 11:25
Všeč mi je, da je to prikaz neke povprečne slo družine. Vseeno so dialogi (napisani) večkrat brez veze. Ne vem, nekaj manjka. Nekaj, kar bo to naredilo ali smešno, ali tragi komično. Sedaj to ni ne eno, ne drugo. Škoda, pa tako dobri igralci so angažirani.
Danes bom spet malo pokukala, kako je. Če je še sploh? Sem se kar malo veselila pri napovedniku, a se mi zdi slabo.
Forum je zaprt za komentiranje.