Še vedno tako zelo uživate sredi Ljubljane
Pa ob petkih popoldan na tržnico po živelj za vikend. Po možnosti na BTC-jevo. Ne rabte niti do Koloseja, mate 4D filme v živo. Ja, za tole bi se mi ruralci morali pač zapeljat tja. Za vsak slučaj z neprobojnimi jopiči na sebi.
Eeeeh, grem raj na svoj vrt zelenhavo pobrat in potem neraso en kofe spit in gledat kakšno umirjeno 4D zadevo, Ptički pojejo pa to….
Najljepše mjesto, 17.09.2021 ob 14:42
Pa ob petkih popoldan na tržnico po živelj za vikend. Po možnosti na BTC-jevo. Ne rabte niti do Koloseja, mate 4D filme v živo. Ja, za tole bi se mi ruralci morali pač zapeljat tja. Za vsak slučaj z neprobojnimi jopiči na sebi.
Eeeeh, grem raj na svoj vrt zelenhavo pobrat in potem neraso en kofe spit in gledat kakšno umirjeno 4D zadevo, Ptički pojejo pa to….
Vrjetno imaš raje vaško nasilje desničarskih tradicionalnih možov nad svojimi ženami, ko jih pretepajo pa pobijajo!
Prvih 19 let življenja preživela na podeželju. Od takrat po različnih mestih, zadnje 9 let center ljubljane. Se sicer selim v trnovo, ker mi je bila to od nekdaj želja, ampak center je super. Razen pač ti petki ko mi skoraj pod oknom norijo. Se preživi.
V ljubljani so mi vdrli v avto pred leti. To je pa to. V manjšem mestecu kjer sem prej živela so mi poskušali vdreti v stanovanje, na srečo jim ni uspelo. V še enem manjšem kjer sem prej živela so mi vdrli v stanovanje in odnesli ter uničili ogromno. V tem istem kraju so mi tudi predrli gume, otroci razbili avto ko so fuzbal igrali na dvorišču in vsake toliko časa sem imela čas vaškega norčka opazovat ko sem šla iz trgovine, ko se je nag na dvorišču v lavorju kopal in vriskal. Potem pa pride najboljši del, vasica 100km od ljubljane, mir (kadar ne žagajo, kosijo, norijo s traktorji ali motrorji), ptički, gozd, sosedje ki špegajo kdo ma večji krompir in kdaj prideš domov, pač vse kar je tako lepega na podeželju. V 19ih letih sem bila na 5ih pogrebih (samomor), dveh pogrebih otrok umrlih v nesrečah ko nas živ bog ni pazil (sošolec peti razred in prijateljica/soseda ko sem bila stara 8 let), imela srečo videti sosede ko jim je pujs ušel (ta je bila resno za komedijo posnet :)), imela čast z mami it na vas gledat kaj se dogaja ko je bilo vse v plavih lučkah (sosed naskakoval sosedo in posledično sosed lovil z vilami soseda, za njimi pa laufali policaji :)), imela čast vsake toliko časa srečat kakšno z buškami in tolažit prijateljice ko so njihovi pijani očetje noreli nad njimi in so se morali celo noč skrivati pred njim v drvarnici in seveda čast biti fletno blond punče pri 12-13ih v katerega so se te pijandure vedno vtikale in cmokale ter žmigale vame kadar sem prišla do prijateljice. Pa da ne pozabim da je bilo tudi mami prijetno tolažit, ko je na miren dan v vaški štacuni nabavljala hrano in je vanjo prišel en fleten gospod (iz druge občine sicer) in pred vsemi ustrelil bivšo ženo. Res pogrešam ta mir in čudovito življenje. Se težko primerja z parimi narkomani in klošarji, ki jih občasno srečaš v ljubljani. Živ dolgčas v tej prestolnici.
Aha, ja, točno tako je. Lepa so jutra na selu in v Ljubljani. Recimo včerajšnje jutro v centru je moralo bit res krasno. Tudi pogled iz super luksuznega Šumijevega kvarta je moral bit senzacionalen. In današnji petkov šoping v nakupovalnem centru na Šmartinski tudi.
The best pa so sobotna jutra na tržnici v centru. S tem se strinha tudi Vojnović, ki jih je v zadnji knjigi opisal približno tako: v soboto dopoldan se Ljubljana potrdi, da je v bistvu selo. Vsi matori iz Fužin se preselijo v center in na relaciji od Zmajskega mosta do tržnice pobarajo ostale ljubljanske matore (teh je več, kot ostaluh Ljubljančanov), obdelajo vse do zadnjega, zvrcnejo kratkega v kafiču in se vrnejo domov.
Tako, da ja, se strinjam, lepo je v Ljubljani ob vseh urah in na vseh lokacijah.
Hja554, ta strelski sred štacune pa misliš na tistega pred Sparom na Viču? Tam so sicer sredi belega dne z dušilcem na parkirišču pospravili moža, ne ženo.
Forum je zaprt za komentiranje.