Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek In kako komentirate Dansko, kjer se cepi staro in mlado, ukrepov nimajo več

In kako komentirate Dansko, kjer se cepi staro in mlado, ukrepov nimajo več

Res me zanima, vedno ste dajali za zgled severnjake. Kaj pa zdaj, ko je Danska 85% precepljena, ukrepov več ni, živijo normalno. Tam se tudi mladina cepi, ogromno otrok med 12 in 15 letom so že pocepili. Novih okužb imajo na polovico naših, pa imajo skoraj 6 mio prebivalcev. Počasi ukinjajo ukrepe, hospitaliziranih je komaj 100 in število se manjša.

Mi pa tuljenje in robantenje, metanje flaš v policijo… popoln Balkan. Ne moremo pripraviti staršev, da bi svoje sončke samotestirali in to celotno OŠ, ker očitno se bo zdaj samo še tam širilo.

Kakšen paradoks, v bistvu tisti, ki ste najbolj proti ukrepom, ravno onemogočate, da bi nehali s temi istimi ukrepi. Samo zaradi vas se vse skupaj še zaostruje.

Kaj tujci počnejo je njihova stvar. Kaj bomo mi kot narod storili pa je naša.

Tujci imajo svoje dežele mi pa svojo. Sonce si delimo in vsem nam sveti.

Če tujec čez most skoči ne pomeni, da moramo mi tudi.

Kaj pa doktor Potrč? Je on že kaj omenil Švedsko cepljenost?

Odgovor na objavo uporabnika
Darwin567, 16.09.2021 ob 13:54

Kaj tujci počnejo je njihova stvar. Kaj bomo mi kot narod storili pa je naša.

Tujci imajo svoje dežele mi pa svojo. Sonce si delimo in vsem nam sveti.

Če tujec čez most skoči ne pomeni, da moramo mi tudi.

Hahaha, zanimivo, ko pa na Švedskem niso imeli ukrepov lani, ampak samo priporočila, ste pa vsi anticepilci za zgled dali ravno Švedsko, saj veste, tisto, ki je tudi čez 80% precepljena . Se pravi, ko vam paše, se primerjate z njimi, ko vam pa ne, pa ne, ali kako?

Lahko se primerjate z Afganistanom, to pa ja….Pa še kakšna država bi se našla. Samo potem ne jokaj, kako živimo v nedemokratični in brezpravni družbi, če smo pa na ravni Afganistana in subtropske Afrike.

So že komentirali Dansko – ki da je ukinila ukrepe zaradi protestov. Ki so bili lansko leto, ampak pustimo detajle 🙂 Čeprav je bila ta laž že večrat ovržena, še vedno najdeš paciente, ki to širijo naokoli. Še včeraj je en to lepil tukaj.

Ne moreš primerjati vseh, severno od Alp s pacienti s sončne strani, ki so do včeraj bili totalno proti ne samo cepljenju, ampak tudi testiranju, zdaj bi pa teste povsod in za vse. Takrat, ko je bila to opcija, pa so zganjali cel cirkus kako da oni tega ne bodo počeli. Go figure.

Komentirajte še te videe.

kaj pa danska, 16.09.2021 ob 13:59

Hahaha, zanimivo, ko pa na Švedskem niso imeli ukrepov lani, ampak samo priporočila, ste pa vsi anticepilci za zgled dali ravno Švedsko, saj veste, tisto, ki je tudi čez 80% precepljena . Se pravi, ko vam paše, se primerjate z njimi, ko vam pa ne, pa ne, ali kako?

Lahko se primerjate z Afganistanom, to pa ja….Pa še kakšna država bi se našla. Samo potem ne jokaj, kako živimo v nedemokratični in brezpravni družbi, če smo pa na ravni Afganistana in subtropske Afrike.

Ni res. Marko Potrč je dobro govoril. Če dobro nekdo govori mu gre hvala pa naj bo kjer koli na svetu.

Naj se rešijo.

kaj pa danska, 16.09.2021 ob 13:51

Res me zanima, vedno ste dajali za zgled severnjake. Kaj pa zdaj, ko je Danska 85% precepljena, ukrepov več ni, živijo normalno. Tam se tudi mladina cepi, ogromno otrok med 12 in 15 letom so že pocepili. Novih okužb imajo na polovico naših, pa imajo skoraj 6 mio prebivalcev. Počasi ukinjajo ukrepe, hospitaliziranih je komaj 100 in število se manjša.

Mi pa tuljenje in robantenje, metanje flaš v policijo… popoln Balkan. Ne moremo pripraviti staršev, da bi svoje sončke samotestirali in to celotno OŠ, ker očitno se bo zdaj samo še tam širilo.

Kakšen paradoks, v bistvu tisti, ki ste najbolj proti ukrepom, ravno onemogočate, da bi nehali s temi istimi ukrepi. Samo zaradi vas se vse skupaj še zaostruje.

Jp. Iz Danskih izkušenj bi se lahko veliko naučili. Še posebej iz tistega dela Danske, ki se ji reče Grenlandija.

Prebivalstvo izolirano na otoku, visoko (pre)cepljeno, turizem šel v maloro zaradi omejitev… a število obolelih raste.

Po mojem mnenju tam tudi južni to tja prinesejo. ???

.https://www.youtube.com/watch?v=pb6jWSirIlY

Ce bi mi imeli svedsko vlado in politike, bi bili mi 95% cepljeni, ker pa imamo butalsko vlado in politike, je pa tako, kot je!

Ce bi, bi, 16.09.2021 ob 14:26

Ce bi mi imeli svedsko vlado in politike, bi bili mi 95% cepljeni, ker pa imamo butalsko vlado in politike, je pa tako, kot je!

In kaj ti tukaj manjka?

Cakam, kako se bo razvilo na Danskem.

Ok, imajo ful precepljenih, sprostili so ukrepe, zdaj je treba pa pocakat mesec ali dva, da vidimo, kako se tam stvar razvija.

Ce pri Dancih deluje, se grem takoj cepit!

Mogoce kdo ve, kazero cepivo prevladuje pri Dancih?

Skandinavci so pametni.   Mi pa smo  čedalje bolj nor narod.   Vpliv južnih narodov v Sloveniji se pozna , da smo na repu lestvice precepljenosti.

Epic Fail, 16.09.2021 ob 14:23

Jp. Iz Danskih izkušenj bi se lahko veliko naučili. Še posebej iz tistega dela Danske, ki se ji reče Grenlandija.

Prebivalstvo izolirano na otoku, visoko (pre)cepljeno, turizem šel v maloro zaradi omejitev… a število obolelih raste.

Po mojem mnenju tam tudi južni to tja prinesejo. ???

.https://www.youtube.com/watch?v=pb6jWSirIlY

Res je. Dandanes je lepo biti glup. Bolj si glup, več bonitet imaš. Mafijska politika je že pred to covid norostjo vedela in trdila javno, da je narod glup. In če bo glupim ljudem s svojimi glupimi, nelogičnimi in nezakonitimi pravili ponudila bonitete, bo politika imela veliko podporo pri glupih ukrepih.

Pinokio, 16.09.2021 ob 14:32

Skandinavci so pametni.   Mi pa smo  čedalje bolj nor narod.   Vpliv južnih narodov v Sloveniji se pozna , da smo na repu lestvice precepljenosti.

No, corona je enkratna priložnost, da postanete skandinavsko pameten narod. Namesto da silite v anticepilce z obveznim cepljenjem, lepo počakajte še eno leto, da virus opravi svoje delo, na koncu boste ostali samo še etnično čisti in od juga neomadeževani.

Desperadodajka, 16.09.2021 ob 14:28

In kaj ti tukaj manjka?

Manjka zaupanje, manjka odlocnost, msnjka ‘daj-dam’, kar Svedi vse to imajo!

Pri nas politika samo jemlje, pa ne mislim na kovid pandemijo, tako je ze od leta ’91 do danes!

Svedi tocno vedo, kaj drzavi dajo in kaj bodo zato dobili, ni nobene dileme, ni premisljevanja, ni sprenevedanja, zato pa svoji vladi zaupajo, pri nas je pa ‘boljsega nimamo, slabsega ne bomo nasli’!

Angleži so že julija vse sprostili, tako da lahko že tam vidimo rezultate: nič posebnega, krivulja se je kmalu obrnila in zdaj je stanje obvladljivo. Pa še zanimivost iz raziskave:

In England, between 2 January and 2 July 2021, there were 51,281 deaths involving coronavirus (COVID-19); 640 occurred in people who were fully vaccinated, which includes people who had been infected before they were vaccinated.

https://www.ons.gov.uk/peoplepopulationandcommunity/birthsdeathsandmarriages/deaths/articles/deathsinvolvingcovid19byvaccinationstatusengland/deathsoccurringbetween2januaryand2july2021

Ce bi, bi, 16.09.2021 ob 14:42

Manjka zaupanje, manjka odlocnost, msnjka ‘daj-dam’, kar Svedi vse to imajo!

Pri nas politika samo jemlje, pa ne mislim na kovid pandemijo, tako je ze od leta ’91 do danes!

Svedi tocno vedo, kaj drzavi dajo in kaj bodo zato dobili, ni nobene dileme, ni premisljevanja, ni sprenevedanja, zato pa svoji vladi zaupajo, pri nas je pa ‘boljsega nimamo, slabsega ne bomo nasli’!

Saj ravno epidemija je priložnost, da postanete taki Švedi. Podalpski. Vi se lepo redno cepite, ostalim pa pustite, da covid opravi z njimi. Vsi tisti brez skandinavske mentalitete bodo pogubljeni, ostali boste sami alpski Švedi in Danci, samo ukrepe je treba odpravit, ne pa jih zaostrovat.

Dajmo času čas

lepo pocasi, 16.09.2021 ob 14:29

Cakam, kako se bo razvilo na Danskem.

Ok, imajo ful precepljenih, sprostili so ukrepe, zdaj je treba pa pocakat mesec ali dva, da vidimo, kako se tam stvar razvija.

Ce pri Dancih deluje, se grem takoj cepit!

Mogoce kdo ve, kazero cepivo prevladuje pri Dancih?

Zelo dober odgovor. Danci mislim, da so potem, ko so izloöili JJ in  AZ nekaj öasa z Moderno krpali luknjo, kasneje pa je tudi BionTech Pfizer, kakor drugje upel dobaviti obljubljeno.

Kar govoriš ni res: Precepljenost danske je: 76,33

https://ourworldindata.org/covid-vaccinations

In so trenutno po stanju okužb obarvani: ORANŽNO – se pravi, kaj jim pomaga precepljenost? Ajaaa ne umirajo… možno, tudi to se najde na internetu, stric google vse ve. Ni vse res kar vidiš na RTV1 pri poročilih ali 24 KUR

Country/region
Orange
Red

Denmark
Zealand, Southern Denmark, Greenland, Central Jutland, North Jutland
Capital Region of Denmark

Že včeraj sem preverjala ravno to, pa nobenga komentarja… zanimivo.  Se popolnoma strinjam, moja današnja izjava je, da anticepilci nosijo večjo odgovornost za to štalo v katero tonemo, kot vlada s svojo neorganiziranostjo in bedarijami , ki nam jih trosijo… pa moras bit oreng ubrisan, da jih prekašaš…

Svita, 16.09.2021 ob 16:45

Že včeraj sem preverjala ravno to, pa nobenga komentarja… zanimivo.  Se popolnoma strinjam, moja današnja izjava je, da anticepilci nosijo večjo odgovornost za to štalo v katero tonemo, kot vlada s svojo neorganiziranostjo in bedarijami , ki nam jih trosijo… pa moras bit oreng ubrisan, da jih prekašaš…

V kakšno štalo cepilci tonete?

Lahko poslušaš švedsko vlado, da ti bo vse jasno.. cepiva so pa itak ista, torej kje problem

Desperadodajka, 16.09.2021 ob 14:52

Saj ravno epidemija je priložnost, da postanete taki Švedi. Podalpski. Vi se lepo redno cepite, ostalim pa pustite, da covid opravi z njimi. Vsi tisti brez skandinavske mentalitete bodo pogubljeni, ostali boste sami alpski Švedi in Danci, samo ukrepe je treba odpravit, ne pa jih zaostrovat.

Eh, ce bi bilo to tak izi in bi epidemija odnesla se cel nas politicni vrh, bi lahko bili Svedsa in Svica v enem!

A kaj nam pomaga, ce odnese par anticepilcev, ce golazen politicna se vedno ostane?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close