Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Otrok enega starse

Otrok enega starse

Pozdravljenu,

Otrok je bivski priznal po 7 letih, na sodiscu je obljubil lrezivnino katero ne placuje, pride obcasno na srecanje z otrokom. Imam dodeljeno skrbnistvo, obiski in vse ostalo po dogovoru.

Zanima me ali potrebujeva uradno dovoljenje od bivsega, ce zeliva z otrokom preseliti v Avstrijo, Srbijo ali Bosno.Vseeno nekam v tujino. Ali pri potnem listu, ko bo otrok potreboval nov potni list, ali je obvezna kakrsna koli usluga “oceta” tukaj, mora on podpisati kaksen papir v smislu da se strinja.

Hvala.

Oče se mora strinjati. Jaz imam polno skrbištvo, selili smo se samo v drugo občino, pa sem morala prinesti podpisano očetovo dovoljenje, ko sem ga prijavljala na drugem naslovu na stalno prebivališče.

Oče ima PRAVICO do stikov, ti pa imaš DOLŽNOST da mu stike omogočaš. Če greš v tujino so stiki seveda še vedno mogoči, a oteženi. Poznam primere. Otrok se enkrat na mesec pelje z letalom ali vlakom k očetu in tam preživi teden dni. Stroški so seveda na strani matere, ker dobiva preživnino. Če jo dejansko dobiva ali ne, nima veze.

Hvala za odgovor.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close