Pandemija necepljenih
Kenya, 13.09.2021 ob 06:59
Dobro so povedali. To je pandemija necepljenih. Posledice pa placujemo vsi. Kaj cakate, kaj bi se moralj vedet ? Cepite se . Drugega vam ne preostane.
-
Pa da vidimo, kdo bo zdaj prenasal virus, ko bomo necepljeni testirani za vsako figo. Ostanete samo se cepljeni in preboleli. Pa bomo imeli CP pandemijo.
Stella512, 13.09.2021 ob 07:58
Tudi ce so zboleli, so v milejsi obliki in ne bodo pristali v bolnici. To je bistvo cepljenja.
Prej so obljubljali drugače. Cepivo naj bi skoraj imelo moč virus izbrisati iz sveta. Zdaj pa gredo novice v smeri, da je cepivo manj učinkovito in drži krajši čas, potrebne so obnovitvene doze, zadržano pricurljajo ven novice o kakšnem škodljivem učinku, ki ga tudi stroka ne more več zanikati. Nekaj ljudje opazijo v svoji okolici, nekaj izsledkov pa se je že pojavilo tudi v strokovnih virih. Raziskave samega cepiva in tudi protokolov zdravljenja še poteka. Vsa cepiva so še v testni fazi, kar pomeni, da se podatki (še zlasti o stranskih učinkih, kratkoročnih in deloma predvidevanja srednjeročni še zbirajo, neposredno iz situacije same.
Čakamo, da potrdijo, da j dovoj, da s rdno cpimo s cpivi za navadno gripo in dodatnimi cpivi; ali a na MOderna novo cepivo, ki bi vsebovalo tudi cpivo za navadno sezonsko gripo.
Sedajšnja cpiva so pa š v tstni fazi – prmalo ve tako stroka, kot farmacvti tako o tj zvrst kovid virusa, kot o posldicah cpljenja na dolgi rok Dv leti virusa in lepo cepljenja. Premalo. Nisem anticepilec, ampak testni zajec za ta trenutna še vedno testna cepiva pa ne bom. In tudi ob cepljenju s kovid cepivi si dobil-a za podpisat papir, da prvzemaš nase odgvoronost za eventulne posledice ko bo to prevzel nase proizvajalec, se cepim z njihovimi cepivi. Sem oseba, mnogo let zaporedoma cepljena s cepivi za sezonsko gripo- nikoli nisi dobil za podpisat papirja, da prevzmaš nase odgovoronost, če se pojavijo zapleti, hujši stranski učinki. Nikoli in tako cepivo je zame , za moje telo varno-mu zaupam. In res po vseh letih, nič posebnega, pa je že skoraj 15 let od prve doze; in tudi imunski sistem se mi je očitno dovolj ojačal – zadnjih 8 let nobene viroze, okužbe, niti kovid ne.
Čudno, da so drźave z visoko precepljenostjo rdeče, tiste z nižjo pa oranžne. Meni nekako ne gre skupaj.
Pri nas v službi smo necepljeni pazili na higieno, razdaljo, nismo letali naokoli in se družili vse povprek. Cepljeni so smatrali, da so zaščiteni, pa so se za kontra obnašali drugače. Tudi tisti bolj zapečkarji so naenkrat zaslišali klic, da je treba obresti vse sosednje drźave, prirejati piknike, začeti z rekreacijo, obiskovati so žlahtno, ki je prej niso povohali 20 let.
Da skrajšam, od 8 okuženih v bližnjih oddelkih 3 necepljeni, 5 cepljenih, od tega en s težjim potekom.
Forum je zaprt za komentiranje.