Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek za vse starše/otroke – kako sva s sinom rešila problem

za vse starše/otroke – kako sva s sinom rešila problem

Večina nas prihaja utrujenih iz službe ali smo kako drugače nerazpoloženi za druženje in seveda vsak po svoje potrebuje počitek, da si napolni baterije.

Že nekaj časa bivam sama z odraslim sinom. Pogosto sva se zapletala v “prepir” ob njegovem prihodu iz službe. Mame kot mame nas ima večina v krvi, da poskrbimo za svoje družinske člane, da niso lačni, da jim je udobno, itd. Tako sem tudi jaz vedno ko je prišel iz služne navalila s vprašanji: Si lačen, boš jedel, zakaj ne boš jedel, kdaj pa boš jedel, ti pripravim kaj,itd. Kar pogosto je bil odgovor, da ne bo jedel in ko sem nadaljevala z vprašanji je nekaj zamomljal nazaj in izginil. Jaz sem se potem ponavadi počutila užaljeno in prizadeto. Češ trudila sem se s kosilom, zdaj pa noče jesti in niti poklical ni prej, da ne rabim nič pripravljat.

Potem sva se pogovorila o tem problemu. Mi pove, da je včasih tako utrujen, da mu niti ni za jest, kaj šele za govorit. Zdaj to rešejeva tako. Če nima namena doma kosit, me pokliče vsaj kakšno uro prej, da ne pripravljam nič za njega. Ko pride iz službe utrujen, samo pozdravi in pove, da je utrujen. Jaz mu odzdravim z empatičnim nasmeškom in ga pustim pri miru dokler se spet ne pojavi v moji bližini in načne pogovora. Če je lačen si sam postreže in pospravi za sabo, ali pa kosi kasneje. Tudi jaz njemu povem, ko pridem utrujena iz službe in ve,da me mora pustit kakšno uro pri miru, da si napolnim baterije.

Verjamem, da je pri večini tako, da ne povemo bližnjim, da smo utrujeni ali nerazpoloženi za druženje in potrebujemo mir. Ko oni potem “silijo”v nas z vprašanji ali govorjenjem, ponavadi odreagiramo jezno ali ignorantsko, da dosežemo ta svoj mir, na drugi strani pa upravičena užaljenost in to samo zaradi tega, ker si ne povemo z enim preprostim stavkom kaj v tistem trenutku potrebujemo.

Sicer ne vem a je resnicna zgodba ali ne… Ajde recimo da je resnicna…

Ne vezano nate… No vidis… In kako bos potem vzel eno, ki takih znanj nima.

Ok sej malo sta “blizje”.

Ima jedan fazon. OG starokopiten. za vas zaplankani, ne… To je bolj za zenske. Enkrat sem ga mislim da ze napisal.

Ko se bos porocila in vidis, da moz (v tem primeru sin) prihaja domov… Dobro gledaj kako je razpolozen!!! Zakaj? Ker on je delal cel dan na njivi. Delal tezaska dela. Vsakrsna dela. Sreceval se z kdo ve kaksnimi tipi ljudi (budalama imo posla) npr delal v soncu dezju mrazu itd… Ce vidis da ni dobro razpolozen. Sklanjaj se!!! Ce pa vidis da je dobro razpolozen prides blizje se vsedes v narocje, malo ga pomilujes, ne… Na pljuca das, po laseh pogladis… Tud kaksen lupcek ni odvec, ne…

Vglavnem ce vidis da ni dobr razpolozen… Biži!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close