Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bananka Spanka

Bananka Spanka

Bananka Spanka je napisala

V službi smo prejeli zahtevek za testiranje. Ni problem, se bom testirala. Od tega dneva naprej zahtevam, da so vsi ki so z menoj v stiku nosijo maske – me ne zanima več ali je cepljen ali ne. V sejni sobi ne bom več prisotna če vsi prisotni ne bodo nosili maske. In striktno se držim vseh napotkov podjetja, brez da mi potem šef reče, pa pridi kar v firmo je bolje če to naredimo v živo in ne online… Od dneva naprej veljajo za dostop do mene zaostreni pogoji, ki se jih bom zagotovila sama.

Hohoho. Virus C19 je enake velikosti kot virus gripe in ga ob kašljanju in kihanju nese 18m daleč. Zanima me dvoje. Kako velike sejne sobe imajo pri Bananki Spanki in ….. zakaj je za NIJZ 1,5m dovolj varna razdalja?

Bananka hvala za odgovor.

Odgovor na objavo uporabnika
hohoho hohoho, 09.09.2021 ob 16:17

Bananka Spanka je napisala

V službi smo prejeli zahtevek za testiranje. Ni problem, se bom testirala. Od tega dneva naprej zahtevam, da so vsi ki so z menoj v stiku nosijo maske – me ne zanima več ali je cepljen ali ne. V sejni sobi ne bom več prisotna če vsi prisotni ne bodo nosili maske. In striktno se držim vseh napotkov podjetja, brez da mi potem šef reče, pa pridi kar v firmo je bolje če to naredimo v živo in ne online… Od dneva naprej veljajo za dostop do mene zaostreni pogoji, ki se jih bom zagotovila sama.

Hohoho. Virus C19 je enake velikosti kot virus gripe in ga ob kašljanju in kihanju nese 18m daleč. Zanima me dvoje. Kako velike sejne sobe imajo pri Bananki Spanki in ….. zakaj je za NIJZ 1,5m dovolj varna razdalja?

Bananka hvala za odgovor.

Kako velike sejne sobe imajo pri Bananki Spanki in ….. zakaj je za NIJZ 1,5m dovolj varna razdalja? 

Nimamo. In odkar velja da so cepljeni priviligirani, so vsi odvrgli maske, se sprehajajo po firmi in sestankujejo brez mask. Hodijo na piknike, poslovna srečanja, tujina itd… In Hvala lepa, sama se bom testirala, vsi ostali se ne boste, sama bom nosila 7 ur masko, ostali je ne boste – lepo vas prosim. V tem vidim ključni problem. 

PCT pogoj je ena velika laž in ukrep, ki ne zagotavlja popolnoma nič, dokler se lahko okužijo tudi cepljeni, prenašajo virus tudi cepljeni in necepljeni sedijo v sejnih sobah z maskami, cepljeni pa lepo brez – pa sploh ne vemo ali so pozitivni ali ne? Kako gre sedaj to?

Kot sem rekla, na nobenem sestanku ne sodelujem več, če vsi ne nosijo mask in se ne držijo striktnih pogojev združevanja. Bom pa opravila svojo državljansko pokorščino in se testirala na koliko dni bodo pač zahtevali – ni problema. Da zaščitim koga? Sebe? Ki nosim masko ves čas in se razkužujem? Ali koga? Cepljene? Sej menda ne morejo zboleti? Koga ščitim? Tudi to vem iz lastnih izkušenj. Sedeli v sejni sobi, vsi brez mask. Samo jaz masko na obrazu celih 5 ur. V ponedeljek 2 pozitivna. Me pošljejo na testiranje v četrtek, ker sem necepljena in PCR test negativen, ker sem menda imela ves čas na obrazu masko in sedela stran od mize pri omari… O čem se sedaj pogovarjamo? O tem da cepljeni ne zbolijo? Da cepljeni niso kužni in ne ogrožajo sebe? Kaj pa druge? Koga ogrožajo? Mene? Sebe? Koga ogrožam jaz, ki se striktno držim pravil – zaščitna maska, razkuževanje, razdalja? Čudno da v dveh letih – hvala bogu še nisem zbolela in čudno da so eni cepljeni ponovno pozitivni in bolni? A niso to čudne zadeve – pa ne da poslušam anticepilce in berem ekstremne članke o stranskih učinkih cepljenja. To so moje lastne izkušnje. Ali menim, da so cepiva učinkovita. Verjetno So, da preprečijo smrt. Ali menim da je PCT pogoj učinkovit – NE. Ali menim, da se je veliko ljudi okužilo pri frizerju – NE, ker sedim vedno pri frizerju z masko na obrazu ves čas in frizerka enako in je cepljena. Koliko ljudi se je okužilo pri frizerju? Zakaj moram narediti test za 12€ da grem k frizerju? In zakaj sosedova Micka lahko gre k frizerju brez maske in brez testa? A zato ker je cepljena? Mogoče je pa okužena pa ne ve? Ker menda obstajajo tudi taki, ki sploh ne vejo da so okuženi? A res? Ne poznam niti enega takega, ki bi bil okužen in brez kakršnega koli simptoma? Ga vi? Vsi ki so bili okuženi so imeli vsaj nahod, praskanje po grlu, temparaturo, prebavne motnje itd… Se pravi, da brez simptomov niso bili a ne? Pomeni, da bolni ljudje, Covid gor ali dol hodijo naokrog in prenašajo to na druge. In tako je bilo vedno…

hvala za odgovor. PCT pogoj tudi jaz ne razumem. Če cepljeni prenašajo bolezen potem so tudi najbolj intenzivni prenašalci bolezni, ker za njih ne veljajo nobeni varnostni ukrepi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close