Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Se borite proti drugim ali zase?

Se borite proti drugim ali zase?

Usmerjate svojo energijo proti pravicam drugih ali jo namenite za izboljšanje svojih pogojev?
Na primer: Ali razmišljate v stilu “Učitelji si ne zaslužijo višjih plač” in se jezite, ali greste raje do svojega nadrejenega in se pogajate za boljšo plačo zase?
Še en primer: delate v branži, kjer se zahteva testiranje in svoj čas namenite temu, da vsem okrog sebe razlagate in komentirate v slogu: “Če se moramo trgovci testirati, naj se pa še policaji” ali raje delujete v smeri povezovanja z ostalimi “sotrpini” in razmišljate, kako boste zase dosegli, kar želite?

Hodim svojo pot in srečujem tu in tam take in drugačne. Za nemalokoga ugotovim, da je dober prijatelj, ki ga še nisem bil utegnil spoznati.

Brigam se samo zase, močno se potrudim, da sinu stojim ob strani, ko se postavlja zase in mu poizkušam podati objektivno mnenje o stvari, ki ga zanima ali si o njej ustvarja mnenje.

Ostale se trudim sprejeti takšne kot so, če je kdo zelo zelo oddaljen od mojega pogleda na svet, stvari, dogajanja ga enostavno odklopim. Ne pustim, da me kdo usmerja in se briga zame.  Ne pustim, da vpliva na me.

Če me kdo prosi za pomoč mnenje pa pomagam, drugače pa zame ne obstajajo in nimajo vpliva na moje življenje.

P.S. odkar sem prešla na to raven je svet in življenje čudovito!

Meni je za druge vseeno, se ne ukvarjam z njimi. Zanima me samo dobrobit moje druzine in bliznjih. Vseeno mi je ce se policaj testira ali ne, prav tako mi je vseeno za trgovko, frizerko, uciteljico- ima test ali ne dol mi visi, vseeno mi je ali je kdo v trgovini z masko ali brez, vseeno mi je kdo je cepljen in kdo ni, ker jaz zase vem kaj je dobro, drugi pa vedo zase, s tem nimam tezav. Edino kar mi ni vseeno je to, da nekateri dobivajo za malo ali celo nic dela dodatke, ni mi vseeno da je denar potrosen v luft, v bistvu nimamo kaj pokazat v teh slabih 2 letih, nobene nove bolnice, nobenih vlozkov v sole in druge drzavne ustanove. Itd. Zakaj mi ni vseeno.? Zato ker sem davkoplacevalka in bom morala jaz vracat, vracati puf od katerega drzava nima nic, posamezniki pa  veliko in to nezasluzeno. Samo zato.

Zanimiva tematika – in šele zdaj razmišljam, kako zelo tuj mi je koncept negativnega vtikanja v druge;

Tega nisem še nikdar naredil.

Jaz sem za resnico in sodelujem z njo.

Tudi v primeru testiranja, saj cepljen prosto okužuje druge. Z dvojnimi merili se nikdar ne strinjam.

Odgovor na objavo uporabnika
rok-1, 09.09.2021 ob 09:15

Zanimiva tematika – in šele zdaj razmišljam, kako zelo tuj mi je koncept negativnega vtikanja v druge;

Tega nisem še nikdar naredil.

Sem mislil, da si na poziciji srednjega managementa. Ne vem kako, a tako nekako… 🙂

Ko je človek v poziciji voditi druge, je njegova naloga tako usmerjati druge k nekemu skupnemu cilju, kakor tudi odvračati taiste od prevelikih odklonov z zastavljene poti.

V principu bi celo lahko rekli, da bolj, ko nam je za nekoga mar, bolj smo tudi nagnjeni k temu, da mu po potrebi pristrižemo perutničke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close