nič več brezplačnih hitrih testov.
Brezplačnih hitrih testov ni več. Danes se testiral, imel potrdilo delodajalca, da delam v taki dejavnosti, kjer je potreben PCT pogoj.
In kljub temu sem moral plačati. Cene so od 9 – 12 €. Plačati moraš tam na licu mesta. Da ne boste presenečeni, tam na testirnem mestu.
Sem nato klical tudi korona številko, kjer so potrdili, da brezplačnih testov ni več. Test mora plačati delodajalec.
Koliko delodajalcev, pa bo, v že skoraj vseh branžah pripravljeno plačevati teste zaposlenim? Sigurno sledi pritisk delodajalcev na delavce.
Test velja 7 dni za delo (službo) in 48 ur za frizerja, gostilno, fitnes,… in podobno.
Torej s testom grem lahko delat cel teden, k frizerju, v gostilno pa samo v prvih 48-ih urah.
Pajki, 07.09.2021 ob 13:55
No no pravkar iz testa in mi niso nič kasirali – potrdilo delodajalca.
Ta teden je še prehodno obdobje. Nekje upoštevajo že novo odredbo (ki velja od včeraj), nekje še staro (da potrdilo delodajalca velja).
Z naslednjim tednom pa potrdilo delodajalca ne bo veljalo nikjer več.
Jaz sem se tudi testiral imel potrdilo delodajalca, pa sem vseeno moral plačati.
Na korona številki, so povedalti da brezplačnih testov od včeraj NI VEČ. Da pa je ta teden še prehodno obdobje in lahko kje še delajo po starem.
Neko, 07.09.2021 ob 13:39
Ja hocjo nas prsilt da se testiramo. Kao nima vsak za placevat 10-12€ nonstop.
Glih gdej ob 13.30 sem bil narocen pri frizerju. Pridem tja pa mi pravi kao pcr. In nisem se mogel strizt.
Skoraj povsod bo tako. PCT pogoj obvezen pri frizerju, kozmetičarki, v fitnesu. Če želiš spiti kavo zunaj na terasi lokala. Veljavnost 48 ur.
Anonimno 10291, 07.09.2021 ob 13:34
Brezplačnih hitrih testov ni več. Danes se testiral, imel potrdilo delodajalca, da delam v taki dejavnosti, kjer je potreben PCT pogoj.
In kljub temu sem moral plačati. Cene so od 9 – 12 €. Plačati moraš tam na licu mesta. Da ne boste presenečeni, tam na testirnem mestu.
Sem nato klical tudi korona številko, kjer so potrdili, da brezplačnih testov ni več. Test mora plačati delodajalec.
Koliko delodajalcev, pa bo, v že skoraj vseh branžah pripravljeno plačevati teste zaposlenim? Sigurno sledi pritisk delodajalcev na delavce.
Test velja 7 dni za delo (službo) in 48 ur za frizerja, gostilno, fitnes,… in podobno.
Torej s testom grem lahko delat cel teden, k frizerju, v gostilno pa samo v prvih 48-ih urah.
Logike ni – tako kot pri večini stvari v zvezi s Covid ukrepi. Za kozlat so vsi skupaj.???
Poveš delodajalcu. Daš pisni zahtevek za povračilo s kopijo računa.
Za vnaprej se pozanimaj na kakšen način bo delodajalec zagotovil testiranje. Če se da naj bo tvoje vprašanje pisno (email). Prosi za nadaljnja pisna navodila. Če jih ne dobiš, naslednji teden ne greš več na test. Delovci teste niste dolžni plačevat.
Sramota od vlade in tistih, ki se gredo tega miš masa in ukrepov čez noč.
Upam, da gre ta, Svinjarija na ustavno sodišče
Delavci smo zato da delamo. Kaj sodi zraven pa naj se vlada zmeni z delodajalci in ne z nami.
Ne da pridem na testiranje in kilometrskem kolone C čakanju in nihče nič ne ve. Prav nihče.
Sram naj vas bo.
Nečloveško, nekorektno in neprofesionalno.
Neprijavljena, 07.09.2021 ob 17:00
Poveš delodajalcu. Daš pisni zahtevek za povračilo s kopijo računa.
Za vnaprej se pozanimaj na kakšen način bo delodajalec zagotovil testiranje. Če se da naj bo tvoje vprašanje pisno (email). Prosi za nadaljnja pisna navodila. Če jih ne dobiš, naslednji teden ne greš več na test. Delovci teste niste dolžni plačevat.
Imaš prav. Toda ni naše delo, da učimo delodajalce svojega dela.
To je njihova naloga, kako ukrepati in ne naloga delavca.
Delajo se neumni, da ne bi kaj plačevali.
Ukrepov in kovida, si nismo sami izmislili.
Delodajalec je dolžen sam pisno obvestiti zaposlene o ukrepih v svoji panogi..,
-
Država pa njega in ne zaposlene kot to počne.
Nič več ne bo za zaposlene test veljal 1 teden. Ampak za VSE le še 48 ur. Torej bo vseeno ali si uporabnik, zaposleni, test bo veljal 48 ur.
Poleg tega vladi predlagajo, naj se na vseh nivojih izenači pogoj preboleli, cepljeni, testirani (PCT), pri čemer bi veljavnost testa povsod trajala 48 ur v primeru hitrih testov oz. 72 ur za PCR-teste.
Jutranja rosa, 07.09.2021 ob 18:45
Imaš prav. Toda ni naše delo, da učimo delodajalce svojega dela.
To je njihova naloga, kako ukrepati in ne naloga delavca.
Delajo se neumni, da ne bi kaj plačevali.
Ukrepov in kovida, si nismo sami izmislili.
Delodajalec je dolžen sam pisno obvestiti zaposlene o ukrepih v svoji panogi..,
-
Država pa njega in ne zaposlene kot to počne.
Se strinjam s teboj. Tako vlada kot delodajalci se sprenevedajo. Delavci se naj pa zajebavajo.
Pametni delodajalci so že zdaj naredili marsikaj da bi lahko delali neokrnjeno. Za to niso rabili nekih odlokov. Tem je v večini tudi jasno, da jih cepljenje ne reši bolnišk. Potem pride velika večina, ki hvata krivine med odloki vlade. Takim je očitno vseeno ali njihov zaposlen dela bolan, važno jim je samo da ne plačajo kazni.
Potem je tu tudi druga stran – vlada. V parih dneh objavi 2 različna semaforja, zdaj je očitno na tapeti že 3 verzija. Za kozlat so. Kaj hočejo da ljudje rečejo dost imamo in enostavno več ne pridejo na šiht? Pol zadev lahko takoj zapremo.
Popolna svin.arija, saj danes še marsikdo sploh ne ve kaj ga čaka. Stojiš eno uro v vrsti in na koncu ti reče je plačljivo, kar čez noč.
A je to način, a je to spoštovanje državljanov, a je to/le še številke, Prav na nas so apelirali ostanite doma, da se ne okužite in sedaj, ker se nisem, ker sem zdrava, najbolj najebem.
Ne bojo me prisilili s temi dejanji, da se cepim. Nikakor.
testa zase ne potrebujem, ničesar ne koristim, se odpovem vsemu, za sluzbo ga zahtevajo zato naj tole rešujejo z delodajalci.
Človek niti delati več ne more svoje delo, se naj z zakoni ubada, kaj se bo čez noč spremenilo. Kdo bo naredil red na tem področju?
Forum je zaprt za komentiranje.