Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek So mi govorili, da nikoli ne bo nič iz mene

So mi govorili, da nikoli ne bo nič iz mene

in prav so imeli, na njihov način. V šoli sem bila vedno med ta brihtnimi, a lena in pišmeuharska. Sem se pa dobro znašla. Mogoče res srednje šole nisem požegnala z maturo, ima pa od nekdaj dobre službe, ki mi omogočajo da delam z veliko umetniške svobode. Potujem in vmes delam. Moja pisarna je svet. Nima otrok, nimam moža, nimam delovne dobe, moja baza tukaj v Sloveniji je podedovana majhna hišica na Dolenjskem in to je vse kar imam. Po celem svetu ima pa ima prijatelje in znance in meni je to dovolj. Moji zapečkarski sorodniki nad mojim življenjem zmajujejo z glavo in mi govorijo, da so vedeli, da nikoli nič iz mene. Po njihovih merilih mogoče res ne, po mojih meril sem svobodna, odprta, zadovoljna s svojim življenjem. Zame to pomeni, da ima  vse. Me vprašajo kako si prestavljam življenje na stara leta, pa kar povem da nimam pojma in si s tem res ne belim glave. Ko pridem do tja se bom soočala s tem.

Dobro, da sem bila vedno nedovzetna do drugih mnenj, saj bi me to, da so mi celo življenje govorili, da so itak vedeli, da nikoli ne bo nič z mene, lahko še pod kožo zlezlo. Pa vi, kaj mislite, da res ni nič iz men? Kdaj se za človeka reče, da ni nič iz njega? Kdaj je človek uspešen?

Odgovor na objavo uporabnika
Drugačna, 07.09.2021 ob 10:04

in prav so imeli, na njihov način. V šoli sem bila vedno med ta brihtnimi, a lena in pišmeuharska. Sem se pa dobro znašla. Mogoče res srednje šole nisem požegnala z maturo, ima pa od nekdaj dobre službe, ki mi omogočajo da delam z veliko umetniške svobode. Potujem in vmes delam. Moja pisarna je svet. Nima otrok, nimam moža, nimam delovne dobe, moja baza tukaj v Sloveniji je podedovana majhna hišica na Dolenjskem in to je vse kar imam. Po celem svetu ima pa ima prijatelje in znance in meni je to dovolj. Moji zapečkarski sorodniki nad mojim življenjem zmajujejo z glavo in mi govorijo, da so vedeli, da nikoli nič iz mene. Po njihovih merilih mogoče res ne, po mojih meril sem svobodna, odprta, zadovoljna s svojim življenjem. Zame to pomeni, da ima  vse. Me vprašajo kako si prestavljam življenje na stara leta, pa kar povem da nimam pojma in si s tem res ne belim glave. Ko pridem do tja se bom soočala s tem.

Dobro, da sem bila vedno nedovzetna do drugih mnenj, saj bi me to, da so mi celo življenje govorili, da so itak vedeli, da nikoli ne bo nič z mene, lahko še pod kožo zlezlo. Pa vi, kaj mislite, da res ni nič iz men? Kdaj se za človeka reče, da ni nič iz njega? Kdaj je človek uspešen?

Uspešna si takrat, ko sama misliš da si. Se zdi, da kar prav razmišljaš. In res je ne obremenjuj se prej, ker do mostu se gre takrat ko se do njega pride.

Popravek:

Čez most se gre ko do njega prideš.

Darwin477, 07.09.2021 ob 15:06

Popravek:

Čez most se gre ko do njega prideš.

Bi rekel, da lahko šele majčkeno kasneje.

V bistvu te vseeno žuli, ker tako govorijo. Moje prvo vprašanje je, kako veš, da govorijo? Ali se ti samo zdi?!

Živi kot tebi ustreza. Merila uspešnosti sama sebi določaš sama. Tako je tudi prav.

Jaz imam takega kolega, 45 star, nima niti enega delovnega dne dobe. Živi pri starših, oni plačujejo vse položnice. Hišo ima zagarantirano. On pač malce potuje, ima tudi prijatelje po vsem svetu. Delal pa ne bi. To pa tam kaj nafehta in to je to. Ga vprašaš kako bo na stara leta pa tudi ne ve. Pravi, da hišo itak dobi. Ga vprašaš kako bo plačeval položnice pa reče, da bo pač odklopil elektriko, vodo… in da je itak preračunal, da se mu ne splača delat, ker bo dobil dovolj socialke, Malo manj kot ostali penzije.

Seveda pa rad drugim pamet soli kako smo neumni, ko hodimo v službo.

O, lep pozdrav. 🙂 Všeč mi je tema, ki si jo odprla. A ti imaš tudi eno vrsto disleksije? Vprašam, zato ker tako kot jaz tudi ti ko pišeš včasih pozabiš zadnjo črko v besedah?

Pri delu ki ti dopušča veliko umetniške besede te to vsekakor ne ovira. A povej mi kaj pa to imaš ti ene sorodnike? A so vsi neki zategnjeni uspešneži zelo dogmatični v svojem razmišlanju?

Ker opis, ki si ga podala o sebi je vsekakor opis uspešne ženske. Ženske, ki je tako uspešna, da ima več svobode kot večina ljudi. Marsigdo lahko tudi sanja o temu. In kdo te morda kritizira zato ker ti zavida, ker ti za razliko od njega uživaš v temu kar počneš. Ali pa te kritizira ker je primitiven in umejen.

Tvoj je cel svet, njihov svet je omejen na družino in službene odnose. Tvoje živlenje je pustolovščina, njihov življenje je životarjenje v dolgčasu in ozkogledosti saj nikoli ne bojo deležni širine živlenja in sveta, ki ju imaš ti. Tebe nihče ne omejuje, medtem ko njihov življenje so same omejitve.

Potuješ in spoznavaš ljudi po celem svetu in vmes delaš ker ti to omogoča možnost takega živlenja. Ti si ptica, onbi pa so le ovce, ki bojo vedno obstale na istem pašniku. Zato pa jih motiš in te kritizirajo, saj nikoli ne bi znali imeti svobode, ki jo imaš ti. Ti si rojena za uspeh oni pa za delo in garanje. Zato uživaj živlenje, saj imaš ta privilegij, ki ga 99% ljudi nima. Iz zraka glej te ovce, ki se ti lahko le smilijo. 🙂

Vse še razumem, samo tega ne, kaj oseba, ki ji je svet pisarna, najde MON, visi na njem in celo teme odpira.

zkhjčćosd, 07.09.2021 ob 19:17

Vse še razumem, samo tega ne, kaj oseba, ki ji je svet pisarna, najde MON, visi na njem in celo teme odpira.

Zakaj pa ne? Sama redko kdaj kaj povprašam na starševskem čveku, dobim pa nemalokrat odgovore tudi na svoje težavice in zanimivo mi je brati kaj vse ljudi zanima, kaj ljudje počneje, o takih in onakih dilemah. Sem velikokrat službeno v tujini, pa mi to ne prepreči, da ne vi v tole skupnost pokukala. Eni berejo novice, drugi na družbenih omrežjih visijo, spet tretjim pa je v veselje tale forum, ki je še najmanj škodljiv. Včasih pač kaj pametnega izveš, včasih se samo križaš zaradi človeške neumnosti, nemalokrat pa se res lahko nasmejiš. Si morda pomislil, da ima ženska stik z “domom” preko tega foruma?

Če se sama sebi zdiš uspešna, potem si. Kaj te briga kaj drugi pravijo in mislijo. Se mi pa zdi, da ti je vseeno mnenje drugih, v podzavest zlezlo. Osvobodi se še na tem nivoju.

Po njihovih merilih si verjetno res zabluzena. Nimaš delovne dobe, nimaš službe od do na naslovu podjetja, nimaš kredita za svoje stanovanje, nimaš moža in otrok. jaz pa vidim tvoje življenje takole; živiš po svojih prepričanjih, da si nisi ustvarila družine je bila tvoja odločitev, delaš kar te izpopolnjuje in od tega lahko živiš po kot te je volja, nihče ni prikrajšan zaradi tvojih odločitev,.. Poglej, meni se zdiš super uspešna. Pa naj si tvoji mislijo kar si hočejo. Nič jim nisi dolžna, zatorej ti tudi naukov ne rabijo deliti.

Njihova merila, 07.09.2021 ob 23:39

Po njihovih merilih si verjetno res zabluzena. Nimaš delovne dobe, nimaš službe od do na naslovu podjetja, nimaš kredita za svoje stanovanje, nimaš moža in otrok. jaz pa vidim tvoje življenje takole; živiš po svojih prepričanjih, da si nisi ustvarila družine je bila tvoja odločitev, delaš kar te izpopolnjuje in od tega lahko živiš po kot te je volja, nihče ni prikrajšan zaradi tvojih odločitev,.. Poglej, meni se zdiš super uspešna. Pa naj si tvoji mislijo kar si hočejo. Nič jim nisi dolžna, zatorej ti tudi naukov ne rabijo deliti.

Vse je res, kar si napsiala, ampak kdo jo bo preživljal na stara leta ali pa, ko zboli? Socialka pa to, a ne?

Nič ni narobe, če nimaš deca, če nimaš otrok. To ni znak uspešnosti, neuspešnosti.

Ampak uspešni ljudje, samski ali nesamski, z otroci ali brez njih, posrkbijo, da niso na socialki. Pri avtorici pa ni videt tega, da bi skrbela za svojo starost ali pa, če bo bolna.

Če imaš dobro službo, dobro zaslužiš in skrbiš za finance tudi na daljši rok in starost je to odlično. Da ne boš socialni problem. Z leti pride marsikaj.

vse je res ampak, 08.09.2021 ob 07:39

Vse je res, kar si napsiala, ampak kdo jo bo preživljal na stara leta ali pa, ko zboli? Socialka pa to, a ne?

Nič ni narobe, če nimaš deca, če nimaš otrok. To ni znak uspešnosti, neuspešnosti.

Ampak uspešni ljudje, samski ali nesamski, z otroci ali brez njih, posrkbijo, da niso na socialki. Pri avtorici pa ni videt tega, da bi skrbela za svojo starost ali pa, če bo bolna.

ja potem bodo pa Humanitarčki pa Anitke pisali okrutne zgodbice o dobrih tetkah, ki jim delovni ljudje ne dajo dovolj denarčkov za lepo starost.

Nisi osamljen primer. Tu gor na temu forumu smo vsi luzerji.

Po opisanem, si uspešnejša kot večina ljudi, ki jih poznam. Živiš kot tebi paše in to je bistvo. Tvoji pa so okalupljeni v neke stare vzorce.

Meni je zanimivo kakšne čredne ovce ste nekateri, brez izrazite lastne volje in osebnosti. Vedno rabite večino za podporo ali pa greste z večino po isti poti.

Držite se norm tako kot je zapovedano, poroka, otroci, družina, lažete o zvestobi… 🙂

Pol pa jst peder obroben, odpadnik iz neke manjšine, ki je za to družbo manjšina, ki se ga tolerila itak itak zato ker nas je malo in nismo škodljivi ugotovim, da je večina moških vsaj malo pedrov. Kar pomeni, da VEČINA LJUDI NI HETEROSEKSUALCEV ampak imajo vsaj majhno(če ne večjo) privlačnost do istega spola čeprav nikoli ne bojo tega priznali. Nekateri še sebi ne.

Od takrat se ne sekiram več če kakega poročenega moškega zapeljem v intimnosti. Ne rabim se počutiti krivega zaradi tega, saj me hinavščina družbe, zaradi katere sem odpadnik samo zato ker sem iskren odrešuje krivde za taka dejanja.

imam takega, 07.09.2021 ob 18:50

Jaz imam takega kolega, 45 star, nima niti enega delovnega dne dobe. Živi pri starših, oni plačujejo vse položnice. Hišo ima zagarantirano. On pač malce potuje, ima tudi prijatelje po vsem svetu. Delal pa ne bi. To pa tam kaj nafehta in to je to. Ga vprašaš kako bo na stara leta pa tudi ne ve. Pravi, da hišo itak dobi. Ga vprašaš kako bo plačeval položnice pa reče, da bo pač odklopil elektriko, vodo… in da je itak preračunal, da se mu ne splača delat, ker bo dobil dovolj socialke, Malo manj kot ostali penzije.

Seveda pa rad drugim pamet soli kako smo neumni, ko hodimo v službo.

Citiram – imam takega

BRAVO za človeka, ki ni ujet v matrico, ampak je spregledal.

BRAVO za sužnja manj, v tem pokvarjenem  sistemu!

BRAVO za človeka, ki se mu jeb.e za vse!

Po njihovih merilih sigurno nisi v življenju dosegla nič. Slovenci smo tradicionalisti. Hiša na kredit, mož ali žena, vsaj dva otroka, služba čez katero vsak dan jamraš, dopust na Hrvaškem.

Ti pač nisi v teh okvirjih zato te vidijo kot neuspešno čudakinjo. Pri vsem skupaj je najbolj pomembno kako ti doživljaš svoje življenje. Če se sama sebi zdiš uspešna , lahko preživiš od svojega dela, v njem celo uživaš, se meni zdi, da si uspešnejša, kot večina ljudi, ki jih poznam.

Res je. S tem, da rabimo povedati še to, da večina teh ljudi, ki kritizirajo avtorico sploh ni zadovolnih samih s sabo pa čeprav živijo živlenje po normah in pričakovanjih družbe, ki tako živlenje pričakuje od njih.

In zato ker niso zadovolni pa se ubogi zavrženi bedniki vtikajo v druge ljudi in jim govorijo kako naj živijo. Jaz si pa samo mislim zase poskrbi revež blesavi.

In potem še te bogi reveži zase mislijo, da so zanimivi ljudje in celo, da imajo lastno svobodno voljo in osebnost. Resnica je pa kvečjemu ta, da so naredili vse za kar so bili sprogramirani.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close