Kako zgleda ko se greš cepit?
Pred cepljenjem te osebni zdravnik pošlje na kake preiskave, da preveri, ali si primeren?
Ko prideš tja, dobiš informacije o možnih stranskih učinkih, preden podpišeš soglasje?
Ali cepiva sproti jemljejo iz hladilnika (-80 stopinj za Pfizer) ali so že na mizi?
Sploh kaj podpišeš? Ali tisti, ki cepi, kaj podpiše?
Dobiš navodila, kam in kako prijaviti stranske učinke?
nisem še, 07.09.2021 ob 08:55
Pred cepljenjem te osebni zdravnik pošlje na kake preiskave, da preveri, ali si primeren?
Ko prideš tja, dobiš informacije o možnih stranskih učinkih, preden podpišeš soglasje?
Ali cepiva sproti jemljejo iz hladilnika (-80 stopinj za Pfizer) ali so že na mizi?
Sploh kaj podpišeš? Ali tisti, ki cepi, kaj podpiše?
Dobiš navodila, kam in kako prijaviti stranske učinke?
Prideš tja, pokažeš rit in to je to.
Ej neki me zanima… Offtopic.
Zakonci… Konzumirajo zakon
Kaj pa te ostali? Kaj oni konzumirajo?
Pa resno koruznistvo??? Ne gre mi v glavo terminologija. Resna neresnost.
Kaksno nizko povprecje. Aj makar plave. Ni to. Bem mu kako kaze imat cu sjebanu druzinsko linijo. Crnooke potomce gledat. Auuuuu. Prav kazna.
wd40a, 07.09.2021 ob 09:05
Greš tja, pred domom so rumeni jopiči, ki te usmerijo in povedo vse kar rabiš. Tekoči trak.
Resno sprašujem. Naj bi bilo treba podpisati informirano soglasje. Ali je v praksi tako? Ker če je tekoči trak, potem hitro leti in nimajo časa vsakemu pojasnjevati, je tako? Da ne bi delala gneče, ker bi hodila zastonj na cepilno točko.
Tako to izgleda:
nisem še, 07.09.2021 ob 09:22
Resno sprašujem. Naj bi bilo treba podpisati informirano soglasje. Ali je v praksi tako? Ker če je tekoči trak, potem hitro leti in nimajo časa vsakemu pojasnjevati, je tako? Da ne bi delala gneče, ker bi hodila zastonj na cepilno točko.
Prideš tja, podpišeš dva formularja, eden da prevzameš vso odgovornost, drugi da nič ne smrkaš -imaš na uradni strani za cepljenje,
vzamejo tvoje podatke, te napotijo na mesto za cepce, vsekaš debato z zdravnikom, če imaš kakšno alergijo, dobiš šus, počakaš petnajst minut, da ne zlezeš skup kje za volanom, greš domov in čakaš kdaj te bo pobralo.
Jaz sem po enem mesecu še ok, ampak nikol ne veš… (pfizer, dva šusa) no mal me glava boli, ampak, kdaj me pa ni, pa mal zmatran sem, ampak to že od rojstva, ni nevem kakšne spremembe.
wd40a, 07.09.2021 ob 09:51
Prideš tja, podpišeš dva formularja, eden da prevzameš vso odgovornost, drugi da nič ne smrkaš -imaš na uradni strani za cepljenje,
vzamejo tvoje podatke, te napotijo na mesto za cepce, vsekaš debato z zdravnikom, če imaš kakšno alergijo, dobiš šus, počakaš petnajst minut, da ne zlezeš skup kje za volanom, greš domov in čakaš kdaj te bo pobralo.
Jaz sem po enem mesecu še ok, ampak nikol ne veš… (pfizer, dva šusa) no mal me glava boli, ampak, kdaj me pa ni, pa mal zmatran sem, ampak to že od rojstva, ni nevem kakšne spremembe.
Hvala wd.
V Kranju je tako – ko prideš na vrsto te najprej vpišejo, nato greš do zdravnice, ki ti zmeri vročino in povpraša o zdravstvenem stanju in posebnosti. V kolikor te ta ne obrne greš naprej kjer izbereš cepivo, oni tam dajo potrdilo o cepljenju, nato te cepi in na koncu greš sedet za 20 min (zaradi reakcije). To je to.
Nič ne preverjajo. Preverjajo samo zdravstvene izkaznice. Pa tudi odvisno je, kje se cepiš. Pri nas takrat ni bilo nobene vrste in smo prišli ob dogovorjenem času in so nas takoj cepili. In potem ti dajo še en papir z informacijami o možnih stranskih in ti rečejo, da počakaš v ZD 15 minut po cepljenju.
Nam niso dali ničesar za podpisat.
Ko se je moj partner sel cepit v ZD, prejsnji teden, so imeli tam na krozniku ze odprte 3 vrste cepiv, pa so rekli,da lahko izbere, kaj hoce.. Njegova zdravnica sploh ni vedela, da gre.
Je vprasal tam sestre, kako in kaj, niso nic znale povedat, kaksne vrste cepiv so, katera so bolj primerna za doloceno starost, stranski ucinki itd..
Vse kar je izvedel, da dobi potrdilo za 9 mesecev.. Zaenkrat.
Niti ni bilo potrebno cakat tam 15 minut, te cepijo in cao.. Razen, ce imas drugo dozo ali Johnson, pocakas se na potrdilo.
Kranj965, 07.09.2021 ob 09:58
V Kranju je tako – ko prideš na vrsto te najprej vpišejo, nato greš do zdravnice, ki ti zmeri vročino in povpraša o zdravstvenem stanju in posebnosti. V kolikor te ta ne obrne greš naprej kjer izbereš cepivo, oni tam dajo potrdilo o cepljenju, nato te cepi in na koncu greš sedet za 20 min (zaradi reakcije). To je to.
Lahko tudi prideš, da te vpišejo, ko pa prideš do zdravnice si ogledaš dobro njeno faco, da veš, kdo je to počel, potem pa poveš, da si si premislil in se cepil ne boš ter odideš. Pomneš pa faco,ki bi ti vbrizgala…
No… tudi če je provokacija; nič posebnega; prideš tja, daš zdravstveno kartico, te pošljejo na cepilno mesto do zdravnika. ki te povpraša o morebitnih alergijah oz zdravstvenih težavah – in če nimaš nobene kontraindikacije – te cepi. Sproti – ali prej -ti pove kakšni so pričakovani stranski učinki in kaj naredi, če bi se počutil slabše od tega. Potem priporočajo da sedeš in počakaš 20 min in če je vse OK – greš domov.
Naslednji dan se slabo počutiš, dobiš nekaj vročine. mogoče glavobol, še par dni boli roka – in to je to.
Ničesar nismo podpisali (cepljenje v bolnici), cepivo je sproti prinesla sestra (ne, nima – 80, sicer bi bila štala).
V ZD Ljubljana dobiš najprej vprašalnik o splošnem zdravju in počutju, nato te usmerijo v cepilni center, tam se pogovoriš z osebjem, ki te tudi cepi, nato greš do zdravnika, ki ti razloži, kako ukrepati v primeru stranskih učinkov, in poštemplja cepilni kartonček, potem sicer priporočajo, da počakaš 10 minut, ampak jaz nisem, po drugem odmerku pa samo še pri administratorki počakaš na potrdilo, in to je to. Prvič sem bila fertik v slabe pol ure, drugič v 15-ih minutah. Kakršnekoli izjave o prevzemanju odgovornosti nisem dobila.
Senza736, 07.09.2021 ob 13:50
V ZD Ljubljana dobiš najprej vprašalnik o splošnem zdravju in počutju, nato te usmerijo v cepilni center, tam se pogovoriš z osebjem, ki te tudi cepi, nato greš do zdravnika, ki ti razloži, kako ukrepati v primeru stranskih učinkov, in poštemplja cepilni kartonček, potem sicer priporočajo, da počakaš 10 minut, ampak jaz nisem, po drugem odmerku pa samo še pri administratorki počakaš na potrdilo, in to je to. Prvič sem bila fertik v slabe pol ure, drugič v 15-ih minutah. Kakršnekoli izjave o prevzemanju odgovornosti nisem dobila.
sigurno si podpisala nek papir, da si seznanjena z vsem kar piše na določeni spletni strani NIJZja. Mogoče si pozabila?
Mi smo podpisali, obakrat. NIč posebnega, vedno, za vsak poseg v bolnici podpišeš kup izjav, tako pač je.
Če se ti ne zdi, ne podpišeš in greš domov, v miru vse prebereš, naštudiraš in se vrneš, ali pa tudi ne. Če vas je strah si preberite stranske učinke lekadola, pa razmislite, kolikokrat ste že pogoltnili lekadol
Podpisala nisem nič, zdravnica te odpravi v 10 sekundah (tudi če kaj sprašuješ), itak te ne pozna, niti nima tvojega kartona. Te cepijo, nato moraš počakati 15 minut zaradi možnosti anafilaktičnega šoka.
Problem pa je, če gre kaj narobe. Če bi imela kak strdek v glavi, bi šla že falit, ker sem do CT-ja prišla šele po 2 mesecih, kljub stalnim glavobolom in slabostim. Res pa so me poslali 3x na D-dimer preiskavo (zaradi glavobolov in nepojasnjenih podpludb na rokah), a vprašanje, koliko je v primeru stranskih učinkov cepiva ta preiskava še zanesljiva.
Jonc nepr, 07.09.2021 ob 15:58
Podpisala nisem nič, zdravnica te odpravi v 10 sekundah (tudi če kaj sprašuješ), itak te ne pozna, niti nima tvojega kartona. Te cepijo, nato moraš počakati 15 minut zaradi možnosti anafilaktičnega šoka.
Problem pa je, če gre kaj narobe. Če bi imela kak strdek v glavi, bi šla že falit, ker sem do CT-ja prišla šele po 2 mesecih, kljub stalnim glavobolom in slabostim. Res pa so me poslali 3x na D-dimer preiskavo (zaradi glavobolov in nepojasnjenih podpludb na rokah), a vprašanje, koliko je v primeru stranskih učinkov cepiva ta preiskava še zanesljiva.
Aja, na 2. odmerek nisem šla (sem torej uradno sedaj antivaxer?), ker enostavno tega našega zdravstva ne smatram za zanesljivega.
Zartrose izven profila, 07.09.2021 ob 11:07
Zanimivo kako zdravstvo nikdar ne prevzame odgovornosti.. podpisuješ za vso odgovornost pa če se greš cepit ali na resno operacijo.. tist k zajebe ni nikdar kriv.. ma luštn se majo ni kej…
Ko sem pri zobozdravniku podpisala, da oni niso odgovorni za posledice svojega dela, sem se pa resnično precej zamislila.
Forum je zaprt za komentiranje.