Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Inženir elektrotehnike: Plača pri prvi zaposlitvi

Inženir elektrotehnike: Plača pri prvi zaposlitvi

Živijo,

Kakšen teden nazaj sem se prvič zaposlil v podjetju kot diplomirani inženir elektrotehnike. Bolj specifično bo moje delo obsegalo načrtovanje različnih strojev in naprav, programiranje PLC krmilnikov, vezava elektro omar itd. Na tem področju imam že nekaj izkušenj, saj sem 3 leta preko študenta delal v nekem drugem podjetju na podobnem področju (industrijska avtomatizacija).

V trenutnem podjetju sem se zaposlil, ker me delo veseli in ker sta kolektiv in šef tudi ful vredu. Zdaj imam pa samo vprašanje glede plače, ker če se z drugimi ljudmi pogovarjam, imajo vsi nekako predstave, da bi moral dobiti višjo plačo, kot so mi jo tukaj ponudili. Res je da te ljudje ne delajo na tehničnem področju in imajo zato taka prepričanja, da bi moral imeti višjo plačo. V trenutnem podjetju imam 1300 € NETO + prevoz + malica, tako dobim cca. 1500 € na mesec. Meni se osebno se to zdi zelo dobro za prvo zaposlitev, sem dejansko pričakoval manj.

Zdaj je dejansko že prepozno saj sem že zaposlen, ampak me vseeno zanima če je tukaj slučajno kakšen inženir, kakšno plačo ste imeli za prvo zaposlitev in če se vam zdi moja prva plača primerna?

Hvala za vaše odgovore.

Odgovor na objavo uporabnika
nitram96, 06.09.2021 ob 09:23

Živijo,

Kakšen teden nazaj sem se prvič zaposlil v podjetju kot diplomirani inženir elektrotehnike. Bolj specifično bo moje delo obsegalo načrtovanje različnih strojev in naprav, programiranje PLC krmilnikov, vezava elektro omar itd. Na tem področju imam že nekaj izkušenj, saj sem 3 leta preko študenta delal v nekem drugem podjetju na podobnem področju (industrijska avtomatizacija).

V trenutnem podjetju sem se zaposlil, ker me delo veseli in ker sta kolektiv in šef tudi ful vredu. Zdaj imam pa samo vprašanje glede plače, ker če se z drugimi ljudmi pogovarjam, imajo vsi nekako predstave, da bi moral dobiti višjo plačo, kot so mi jo tukaj ponudili. Res je da te ljudje ne delajo na tehničnem področju in imajo zato taka prepričanja, da bi moral imeti višjo plačo. V trenutnem podjetju imam 1300 € NETO + prevoz + malica, tako dobim cca. 1500 € na mesec. Meni se osebno se to zdi zelo dobro za prvo zaposlitev, sem dejansko pričakoval manj.

Zdaj je dejansko že prepozno saj sem že zaposlen, ampak me vseeno zanima če je tukaj slučajno kakšen inženir, kakšno plačo ste imeli za prvo zaposlitev in če se vam zdi moja prva plača primerna?

Hvala za vaše odgovore.

se nehaj izmišljevat zgodbic, potem ti bomo pa odgovorili

še en bodoči suženj… revček

Je to morda Hella Saturnus na Letališki?

Hja odvisno, v katerem podjetju delas in na katerem koncu v Sloveniji. Jaz imam komaj po petih letih enako tvoji plači, pa nekaj ljudi pod seboj, no raznimi terenskimi dodatki pridem na 1500 ?

Blizu 31 let delovne dobe, v firmi sem praktično naredil ali obnovil 50 let stare stroje (PLC krmilniki in ostalo… Izdelanih od zasnove do obratovanja cca 35… strojev…) tudi patenti so tu… Do leta 2010 neto okoli 1650€ ker pa senilnemu direktorju več nisem bil po volji, mi je “odtrgal” uspešnost, tako da od takrat… 1430€ neto… Topa za univerzitetno izobrazbo…?!? No za pripravništvo je to še mogoče higienično, za redno zaposlitev po pripravništvu pa je ta spodnja, še užitna meja vsaj 1800€! Pa lap pozdrav!

Lahko s to plačo živiš? Si osebno zadovoljen z njo? Ti je delo OK in te ne spravlja v prehud stres?

Potem je plača OK. Če si dober in iskan kader lahko tudi službo zamenjaš brez težav, če se ti bo zdelo da si zaslužiš boljšo plačo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close