Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Iskanje službe v AT

Iskanje službe v AT

TUle radi svetujete ljudem, ki pojamrajo nad slabimi razmerami v službi v Slo, da naj gredo v AT delat.

Pa to kdo iz prakse piše?

Jaz iščem v AT, ampak brez uspeha. Sem pa sredi 40ih.

Tisti, ki imate izkušnje, prosim, kaj napišite.

Ali pa res vsi v AT delate kot čistilke, sobarice, za tekočim trakom…?

Odgovor na objavo uporabnika
AT to be, 02.09.2021 ob 19:50

TUle radi svetujete ljudem, ki pojamrajo nad slabimi razmerami v službi v Slo, da naj gredo v AT delat.

Pa to kdo iz prakse piše?

Jaz iščem v AT, ampak brez uspeha. Sem pa sredi 40ih.

Tisti, ki imate izkušnje, prosim, kaj napišite.

Ali pa res vsi v AT delate kot čistilke, sobarice, za tekočim trakom…?

Iščejo hišnika v okrožju Graza v domu starejših občanov.

Ja, tudi učitelje pa zdravnike pa štromarje in podobno iščejo. Ne samo hišnika.

Ampak jaz nisem kvalificirana za taka dela.

Znanka se je hvalila kako dobro službo ima v Švici. Kasneje sem izvedel, da dela v poštni sortirnici paketov in to samo nočne. Stroški so pa gor taki da pride čez ravno s toliko denarja kot bi tukaj v sortirnici paketov na GLSu, DPDju….. V katerih pa pri nas delo opravlajo samo južni priseljenci….

Sanjske službe, 02.09.2021 ob 20:04

Znanka se je hvalila kako dobro službo ima v Švici. Kasneje sem izvedel, da dela v poštni sortirnici paketov in to samo nočne. Stroški so pa gor taki da pride čez ravno s toliko denarja kot bi tukaj v sortirnici paketov na GLSu, DPDju….. V katerih pa pri nas delo opravlajo samo južni priseljenci….

Spremljam skupine na fb: SLo v AT. Je par takih skupin. Pa samo o tem kako delajo v proizvodnji, kot čistilke, obiralci grozdja.

Ko kdo sprašuje kako recimo z diplomo dobiti službo, ni odgovorov.

Tako, da ne vem ali so sami fizikalci ali kaj. Jaz iščem kako boljšo službo. Ne kot čistilka. Pa imam res občutek, da Slovenci opravljajo predvsem taka dela kot pri nas Bosanci.

AT to be, 02.09.2021 ob 20:15

Spremljam skupine na fb: SLo v AT. Je par takih skupin. Pa samo o tem kako delajo v proizvodnji, kot čistilke, obiralci grozdja.

Ko kdo sprašuje kako recimo z diplomo dobiti službo, ni odgovorov.

Tako, da ne vem ali so sami fizikalci ali kaj. Jaz iščem kako boljšo službo. Ne kot čistilka. Pa imam res občutek, da Slovenci opravljajo predvsem taka dela kot pri nas Bosanci.

90% slovencev dela to, kar pri nas bosanci. Iscejo še medicinske sestre, ampak moras imeti njihovo kvalifikacijo, potem se pa zadeva zakljuci. Službe z diplomo dobis isto kot pri nam, preko vez. Npr moj moz dela v pisarni, ima pa dokoncano osnovno šolo, ( valda direktorjev prijatelj), jaz npr z diplomo čistim avstrijske wc je. In ker delam kot čistilka po razlicnih objektih, ti res iz prve roko povem, da jih je hudo malo takih, na primernih delovnih mestih. Mogoce še v logistiki komisionarji, kjer vozijo šoferji na trg bivše juge, tu pač slovenci že zaradi podobnega jezika prednjačijo. So se pa z leti plače za nas migrante hudo znižale, dobiš to, kar ti po kolektivni pogodbi pripada in nič več. Sploh odkar v Avstriji lahko zaposljujejo hrvate.  Včasih smo imeli dodatke na nadure, nočne ipd sedaj pa gola plača in čao. V večini 1250 neto, malice in prevoza pa tako ne dobiš. Tako plačo imajo šoferji, čistilke, negovalke, kelnarji še celo malo manj. Pisarniške plače administratorja so 1400 eur, neto, kar sploh ni veliko, če računaš prevoz cc 70 km v eno smer. Z tem, da so avstrijci začeli na veliko zaposlovat za 20, 25 ur (ni davka na plače). Jap, težka bo.

Carnic, se povsem strinjam. Me pa razkurijo tile pametni monovci, ki na veliko svetujejo kako super in oh in sploh pametno je it v AT, ko kdo pojamra, da mu gre v Slo slabo, kar se tiče  službe.

Ja, seveda Avstrijci kar čakajo z odprtimi rokami, da prideš. Ja, če si zdravnik, potem te res čakajo. Če si pa družboslvove s kako FDV, FF diplomo pa jih ne zanimaš. In ne, takih skoraj abrahamk ne jemljejo za fizičarjenje. Imajo dovolj mladih.

AT to be, 02.09.2021 ob 21:41

Carnic, se povsem strinjam. Me pa razkurijo tile pametni monovci, ki na veliko svetujejo kako super in oh in sploh pametno je it v AT, ko kdo pojamra, da mu gre v Slo slabo, kar se tiče  službe.

Ja, seveda Avstrijci kar čakajo z odprtimi rokami, da prideš. Ja, če si zdravnik, potem te res čakajo. Če si pa družboslvove s kako FDV, FF diplomo pa jih ne zanimaš. In ne, takih skoraj abrahamk ne jemljejo za fizičarjenje. Imajo dovolj mladih.

Take, skoraj abrahamovke, pridejo v poštev, ko primanjkuje mlajših. Npr konstanten popoldanski delovni čas, vedno nočne ipd. Jaz osebno, da nimam otroka, raje delam v slo za minimalca plus malica in prevoz. Delo je 100% manj natempirano, vozis se neprimerno manj, da se čakanju na meji niti ne pogovarjamo. Pa še nikomor nisi jugo, kar v at sigurno si, sploh pri starejsi generaciji.

V firmi s katero mi sodelujemo v AT je veliko Slovencev. Pa imajo dobre plače. Kako pa priti noter pa ne vem, verjetno moraš koga, ki že tam dela poznat, da te malo priporoči. In bit na pravem mestu ob pravem času.

jaz živim v AT, tako, da pri meni je vse to praksa. In iščem seveda kaj boljšega, na polno, brez uspeha. Tako, da me totalno razkurijo pametnjakoviči na monu, ki vse vedo o AT, s kavča seveda.

Ja, če si čistilka v Slo ali pa čistilka v AT, sigurno je v AT boljša plača. AMpak recimo, da si nekdo visokoizobražen pa želiš najti delo v At pa je malce hudo, da delaš kot čistilka.

Zmagajoa pa itak tisti, ki pametujejo, da greš delat kot čistilka in da potem v firmi kam naprej napreduješ, menda do super službe. Takih tem je bilo na kupe gor. Ja, seveda, ko sekret pucaš, ti bodo ponudili kako super službo. Ker ljudje kar ponujajo službe čistilkam.

Ravno danes brala eno temo na FB, Slo v AT.

Nekdo z magisterijem išče službo v AT. Takoj, ga en tip napade, da če pozna kranp in lopado :). Tak polpismen. Ko mu oni odgovori, da kranpa in lopade pa ne pozna, da pozna pa kramp in lopato. Ga tisti nepismeni začne zmerjat.

Tako nekak je to. Če bi kdo rad boljšo službo, mu polpismeni ponujajo kranp pa lopado. Ne daj bože, da bi kdo želel delati kaj boljšega. Taki so Slovenci v AT.

Pri svicarski normalni placi 5500 evrov ti ostane 1500 evrov. S tem, da si ze vse pokril od davka do zdravstva, najemnine itd… Cene hrane in oblacil so pa skoraj cenejse kot tu. Lahko preverite. Razno ce dela za posrednika.

Pred časom je bil oglas na slovenskem portalu za delo vodje področja v nekem podjetju v Avstriji. Ker sem izpolnjevala pogoje, se mi je že smejalo, ko pa sem prišla do konca oglasa, je bila navedena plača, enaka moji plači v Sloveniji.

Štajerci, Prekmurci in Korošci se na monu hvalijo,da se vsak dan vozijo delat v Avstrijo za velike plače.

Sem srečala eno tako štajersko gasterbajterko in z njo začela pogovor v nemškem jeziku. Hahaha,ona me gleda k tele v nova vrata. Nakar jo v slovenskem jeziku vprašam, če ima v At na delovnem mestu dodeljenega prevajalca,pa če lahko tudi meni zrihta tako dobro službo,da mi ne bo treba več v zavarovalnici Triglav garati za “mizerno” plačo.

bedarija333, 02.09.2021 ob 22:56

Pri svicarski normalni placi 5500 evrov ti ostane 1500 evrov. S tem, da si ze vse pokril od davka do zdravstva, najemnine itd… Cene hrane in oblacil so pa skoraj cenejse kot tu. Lahko preverite. Razno ce dela za posrednika.

Cena vodovodarske ure pri plači 5500 € je pa potem 150 €. Popravilo avta – redni servis 1500 €. V razvitih ekonomijah so glavni stroški pri storitvah in nepremičninah. Hrana, izdelki so pa poceni že pri nas. Storitve so pa drage zato, ker noben ne želi tega delat, zato pa tam rabijo priseljence. V finih pisarnah za prelaganje fasciklov imajo seveda že zadosti svojih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close