Ljubljanski narkomani
Ker živim v centru Ljubljane in na poti v sluzbo opažam vse večjo število narkomanov. Se mi zdi da se je stevilo odvisnikov se bolj povecalo v zadnjih dveh letih? Namreč ko grem v službo okoli klinicnega, zelezniske, po 5,6 jih vidim kako shirani prosijo za drobiz. Da ne govorim o tem kako se pod mostom nasproti porodnišnice fiksajo kar po trije skupaj in na to na oceh vsem .
Rednamay, 30.08.2021 ob 21:43
no,to,da so se sami tako odločili pač ni res. Pa se mi ne da..
Ja,število odvisnikov in brezdomcev je v 5 letih poskočilo za 100%. Te podatke tudi najdete na netu..
PRosim Redna. Razširi mi obzorja…
Kako potem se niso sami odlocili za to? Jih kdo prisili v to?
Moram reci da mi ni čisto jasno kaj si s tem mislila.
Trenutno mislim, da se za to odlocijo sami. Prepricaj me
Cicamica, 30.08.2021 ob 22:03
Ne bom prepricevala nikogar.. to so težke zgodbe.. so tudi taki,ki nikoli niso poznali nič drugega kot samo bedo,doma alkoholiki,nasilje,travme,zlorabe..in kasneje droge.. in so tudi takšni,ko mladost “odpove” ko jih družba zvabi,starši pa nemočni.. marsikaj je.. jaz dam vsakemu kovancek. Iskreno mislim,da jih razumem. Jaz ne morem nehat kadit,nisem nic drugega kot odvisnik. Nic boljsa od njih. In vzporednic z odvisnostmi je veeliko.. od nalupovanja,hrane in nažiranja,alkohola,cokolade,lave.. zato jih razumem. To je strup. Suznji strupa so,nihce izmed njih noce tko zvet.
Ampak ja,tudi jaz jih vidim po mestu,me motjo,priznam. Ampak sem tiho. Thats lajf.
ljubljana je cela odvisna, 30.08.2021 ob 22:52
teli si vsaj upaj in so zunaj,
pol ljubljane je na koki za 4 vrati
pol ljubljane na travi in
cela ljubljana na alkiču po barčkih
men se zdi da je blo lansko leto v novicah da so najdl tok kokaina v vzorcih v odplakah urina da smo pristali na 1.mestu v osrednji evropi glede uporabnikov kokaina LoL
Naj ti jaz razširim obzorja.
Če bi bila ti staršem odveč ko bi se rodila in te mami nebi jemala iz stajice in bi raje pustila, da se jokaš in se ti zaradi pomankanja bližine možgani nebi pravilno razvijali in bi te oče posiljeval od tretjega leta naprej in ti uničil spolni organ da ne bi mogla imeti otrok BI BILA TUDI TI DANES NARKOMANKA!
Cicamica
30.08.2021. ob 22:03
—————————————————————————
Naj ti jaz razširim obzorja.
Če bi bila ti staršem odveč ko bi se rodila in te mami nebi jemala iz stajice in bi raje pustila, da se jokaš in se ti zaradi pomankanja bližine možgani nebi pravilno razvijali in bi te oče posiljeval od tretjega leta naprej in ti uničil spolni organ da ne bi mogla imeti otrok BI BILA TUDI TI DANES NARKOMANKA!
Ne jaz nebi in nisem postala narkomanka.
Tudi jaz nisem jedla s srebrno žlico. V sredni malicala sendvič z brez ( beri samo suho žemljo). V čevljih pozimi nosila vrečke saj je bilo skoraj več lukenj v podplatu kot v ementalerju.
V šoli nisem briljerala saj pogosto nisem imela šestila, ravnila…sem si sposojala, ko so drugi narisali…in vedno capljala…
Po srednji šla delat, še faks ob delu naredila.
V sluzbi so me vcasih debelo gledali saj nisem poznala dragih stvari ( npr. Novoletna vecerja sluzbeno- nisem poznala druge ribe kot osliča… in so se mi v ribji restavraciji smejali…)
še vedno se borim, nickolikokrat obupala ampak nikoli vdala.
Vem, ogromno je hudih zgodb, venadr to ni rešitev, to je bolece umiranje na obroke.
Preventiva, preventiva je cenejša in boljsa za nas vse. Zdaj pa otroci cakajo na psihosocialno obravnavo skoraj leto dni.
Je pa situacija čezdje hujša, med njimi tudi namerno nastavljajo igle …
Mali otroci in kosmatinci pa zlahka naletijo na kak ubod ob igri ali sprehodu.
Cicamica, 31.08.2021 ob 17:30
Ne jaz nebi in nisem postala narkomanka.
Tudi jaz nisem jedla s srebrno žlico. V sredni malicala sendvič z brez ( beri samo suho žemljo). V čevljih pozimi nosila vrečke saj je bilo skoraj več lukenj v podplatu kot v ementalerju.
V šoli nisem briljerala saj pogosto nisem imela šestila, ravnila…sem si sposojala, ko so drugi narisali…in vedno capljala…
Po srednji šla delat, še faks ob delu naredila.
V sluzbi so me vcasih debelo gledali saj nisem poznala dragih stvari ( npr. Novoletna vecerja sluzbeno- nisem poznala druge ribe kot osliča… in so se mi v ribji restavraciji smejali…)
še vedno se borim, nickolikokrat obupala ampak nikoli vdala.
Vem, ogromno je hudih zgodb, venadr to ni rešitev, to je bolece umiranje na obroke.
Preventiva, preventiva je cenejša in boljsa za nas vse. Zdaj pa otroci cakajo na psihosocialno obravnavo skoraj leto dni.
Je pa situacija čezdje hujša, med njimi tudi namerno nastavljajo igle …
Mali otroci in kosmatinci pa zlahka naletijo na kak ubod ob igri ali sprehodu.
Veš,ljudje smo si različni. Super,da nisi klonila,prava borka! Ampak vsaka psiha se drugače obnaša. In vsak človek je postavljen in determiniran od okolja,genov in časa kjer živi,v katerem je postavljen. Nismo si vsi enaki. narkomani postanejo tudi taki,ki so bili včasih sami odličnjaki v šoli. Sicer so to redki primeri,ampak so. Ni nobenega posebnega pogoja ali pravila da to se ti pa ne more zgodit. Kakšne ljudi poznam majo polna usta o narkomanih,drogeraših,čez 15 let ga vidim na zdravljenju je postal alkoholik. isto je to odvisnost.
jaz jih ne obsojam. In ne govorim da je to njihova odločitev. Jih NE pdopiram v smislu kako je to super,se pa zavedam da odvisnost od heroina jih preživi in se upa ven zbezat in ozdravit mogoče kdaj zgolj 35% uporabnikov. zato pa pravjo heroin=smrt. vsakič ko jih vidim,se zevedam da gledam v bistvu mrliča. In imam ogromno empatije do njih. Tud to da kradejo,pa vlamljajo.. če uspeš razumet,da jih žene droga ti je vse jasno. Sužnji so droge. morajo. rabjo dozo. To je hudo. zelo hudo.
Forum je zaprt za komentiranje.