Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kdo od njiju ima prav

Kdo od njiju ima prav

Recimo da imamo družino. Zakonca in dva otroka, en 21 druga 24 let, ki sta pri starših. 24 letna spoštuje očeta in mu nikoli nič ne vzame, ne zahteva. 21 letnik pa mu vzame avto, denar, vse brez vprašat, saj ve da ne bi dobil. Mož se vrne iz službe in vidi da je avto premaknjen. Razjezi se na ženo da je 21 letnemu dala rezervni ključ od avta. 24 letna se da na očetovo stran in pove, da spoštuje očeta in mu nikoli nič niti ne takne in da ni sprejemljivo in je do njega nespoštljivo. Vsak ima svoj avto in svoje stvari. 21 letniku se oče zdi škrt in se ne zmeni za njegove stvari. Koga bi v tej zgodbi podprli in kaj menite o 21 letniku, 24 letnici ter očetu?

Če starš reče, da nima kaj tikat avta, ga nima kaj za tikat.

Ti kot žena, bi se morala postavit ob moža, četudi si misliš, da nima prav, in potem možu to na samem povedat.

Ne pa da mu mora hči špilat ženo.

Tipična zmešana familiji, kjer so vse vloge pomešane, ker sta stara dva trotla.

Jaz doma si nikoli nisem sposojala ne prisvajala stvari. Kot otrok sem ze postekala kaj je od koga in to je to. Meni oce ni posojal ne avta, ne dajal denar. Pa sem ga se vedno spostovala in on mene nekako.

Enkrat je bila velika stiska in mi je zmanjkalo 1500 eur za placat nekaj, se je sam ponudil. Sem obstala. Vracala sem mu mesecno in belezila s podpisi sva v zvezek, na koncu sem mi dala 200eur vec v zahvalo in eno vreco sladkarij.

Zame je vedel, cetudi pusti kovcek denarja, bancno kartico, torto, kljuce, da ne bom tikala in se niti zmenila ne, kje sele da bi to si postregla.

Tako tudi pri mozu oz moskih, nisem tikala ne denarja, ne avta. Da so se prav cudili, mi ponujali, pa mi je bilo tuje.

Moje lahko posodim, tuje ne tikam.

Ce se ve da NE. Je ne. Avtov, denarja, racunalnika, mobitela…se ne tika od drugih, tudi ce je to v okviru druzine.

Ma tud ni fer

Da mora 21 skoz fehtarit.

A fotr noce da se fant nauci lajfa.

Zakva mu ne bi dal avta.

V enih familji mas ko fotri podpirajo svoje potomce in jih ucijo o lajfu v nekaterih pa spilajo hitlerje.

Odgovor na objavo uporabnika
Matud, 30.08.2021 ob 15:47

Ma tud ni fer

Da mora 21 skoz fehtarit.

A fotr noce da se fant nauci lajfa.

Zakva mu ne bi dal avta.

V enih familji mas ko fotri podpirajo svoje potomce in jih ucijo o lajfu v nekaterih pa spilajo hitlerje.

Saj pise, da ima vsak svoj avto. Zakaj bi on rabil se njegov?? Pomoje namenoma da mu nagaja, da ga zivcirata in kazeta nespostovanje.

Odvisno od karakteja. Imam 2 hčerki – ena je takšna, kot piše tale tu gor, da je bila, druga si misli, da se cel svet okol nje vrti in da je foter lahko še srečen, če se sploh hoče vozit z njegovim avtom.

Prva je poštena in jo lajf tepe.

Tadruga zajema življenje z veliko žlico in jo boli đola za vse.

Na dolgi rok ne vem katera bo na boljšem.

Vsi ste zmešani. Atijeva maza, črna ovca, dedec na ženo, žena na mon.

Mislim, da sta starša toksična in ves čas delala razlike med otrokoma. Stari je en nasilnež, ki vidi samo princesko, stara ena mrha, ki sinčka ujčka, otroka pa morala ti vlogi in dinamiko privzeti za preživetje.

Sem prepričana, da ta stara dela grdo s 24l, tako kot stari s 21l.

Fuj.

Pri nas avto ni bil nikol problem . kdor ga je rabil ga je vzel. En druzga podpiramo, tudi pri denarnih zadevah. Stojimo si ob strani in ne kompliciramo.

24 letna / dela, skuha večerjo, lika za vse, posesa 5xtedensko, kopalnico puca, 100€ da za stroške, iz trgovine prinese hrane za 200€

21letni/ ne dela, zanemarjen, sobo ima plesnivo in polno smeti, sprazne ves hladilnik

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close