Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nakup starejše hise

Nakup starejše hise

Tisti ki ste kupovali starejšo hišo ki je bila vseljena, ali so  počistili hišo osebnih stvari? Namreč sedaj kupujem,  preko agencije imam eno ogledano, polna krame, osebnih stvari, pa so rekli, da ne mislijo nič počistiti, da prodajajo tako kot je.

Poskusi se spogajat za vsaj toliko nižjo ceno, kolikor bi te prišlo, če bi nekoga najel za to storitev.

Odvisno od cene – če je dobra cena … Hudič je v tem, da ne veš kaj in kakšna ta krama je in ali kaj “skriva”. Če so npr. Vgradne omare (in nimate namena takoj vse prenoviti), niti ni taka katastrofa. Verjetno je kakšen ostareli šel v dom ali ostal brez potomcev.

Gospa je imela veliko staro bajto, nizko penzijo in bila sama. Ni mogla skrbeti za hišo, okolico, ni iemla denarja niti za kak izlet in se je odločila prodat. Njej sicer zelo ljubo hišo. Odločila se je, da bo šla v dom, krame ni imela kam dat, jo je pa tolažilo dejstvo, da jo bo mogoče kdo rabu … To je zgodba moje sosede. Sprejmite to kramo, odstranjevanje ne stane veliko, morda pa vmes res njadete kaj koristnega zase.

Ja žal je tako, ves lajf garajo, na stara leta pa primorani prodat svoj dom, ker životarijo … Jaz se strinjam. Obdrži kramo, lahko je kaj koristnega. Sicer oddaj oglase, kaj vse podariš in bo mrgolelo ljudi, ki ti bodo stvari odpeljali …

To so žalostne zgodbe res je. Ni pa nujno vsaka taka. Velikokrat gre za podedovano hiso po nekem stricu/teti, pa se samo nobenmu ne da ukvarjat ne z njihovimi stvarmi, ne da bi kaj porihtal ne nič, samo denar bi.

ja tudi take zgodbe so. Starost je težko lepa, ko gredo ljudbljeni, zato so otroci največji dar, predvsem v starosti. Vsekakor, čestitam za nakup stare hiše in veliko veselja pri urejanju. Staro kramo pa sprejmite in se zabavajte ob odstarnjevanju …

Odstranjevanje stare krame ni zabavno. To je zeeeeeelo težko delo (nosiš kot bedak težke omare po stopnicah, npr.), umazano delo (prah, zamaščenost, umazanija), tudi nevarno delo (hitro se napičiš na kakšen star žebelj). Da o stroških ne govorim. Nam so odpeljali nekaj kontejnerjev krame in ni bilo poceni.

Sicer smo se zmenili, da se hiša proda prazna (razen določenih stvari), ampak potem je vseeno v njej ostalo čuda in pol. Rabila sva en teden, da sva pospravila, da smo sploh lahko začeli prenavljati.

Odgovor na objavo uporabnika
mismaskad, 29.08.2021 ob 20:10

Ja žal je tako, ves lajf garajo, na stara leta pa primorani prodat svoj dom, ker životarijo … Jaz se strinjam. Obdrži kramo, lahko je kaj koristnega. Sicer oddaj oglase, kaj vse podariš in bo mrgolelo ljudi, ki ti bodo stvari odpeljali …

Se bojim, da ne bo ravno mrgolelo ljudi, sploh ker gre verjetno za precej stare stvari.

Starša sta pred kratkim zamenjala kuhinjo. Stara je bila stara cca. 15 let, odlično ohranjena. Zamenjala sta jo samo zato, ker sta želela manjšo. In sta dala oglas, da podarita. Oglasil se ni niti en sam človek, ki bi se vsaj zanimal za kuhinjo. Predvidevam, da zato, ker pač ni bila najmodernejšega dizajna.

Nakup starejše hise, 29.08.2021 ob 10:40

Tisti ki ste kupovali starejšo hišo ki je bila vseljena, ali so  počistili hišo osebnih stvari? Namreč sedaj kupujem,  preko agencije imam eno ogledano, polna krame, osebnih stvari, pa so rekli, da ne mislijo nič počistiti, da prodajajo tako kot je.

Kaj so to osebne stvari? Pohištvo ponavadi pustijo, da kdo ne bi odnesel recimo gat, pa še nisem slišala. Sicer možno je vse, ko bi radi samo čimprej pobrali denar od podedovanega.

Ljudje božji, dajte vi meni povedat, kaj vi ko ste bili mladi in ste delali preko študenta ali pa ko ste dobili prvo zaposlitev, ste popolnoma vse zapravili za žur, da si danes ne morete spodobne strehe nad glavo zagotoviti,

Razlago prosim, 30.08.2021 ob 00:02

Ljudje božji, dajte vi meni povedat, kaj vi ko ste bili mladi in ste delali preko študenta ali pa ko ste dobili prvo zaposlitev, ste popolnoma vse zapravili za žur, da si danes ne morete spodobne strehe nad glavo zagotoviti,

????? Ma daj a ti to resno?

Če imaš pogajalsko možnost in nočeš krame, pač reči, naj ti bajto spraznijo in pika. Ali pa to zahtevaj, da date že v pogodbo. Je pa res, če to prodaja kaka stara oseba, ki je šla v dom itak nima ne moči ne denarja, da bi koga plačala, ki bo to naredu … tako da … pač naj spusti ceno magari. Najbrž so pa res kaki, ki so samo podedovali …

Ja no, če ima bajto, ki jo prodaja, pa že ima nekaj denarja, tudi če je penzija nizka. Bajte so drage

Če bi mi bila hiša všeč, to vsekakor ne bi bil deal breaker.

Z možem sva kupila hišo in je nekaj krame ostalo. Sva pač pospravila. Je bilo pa vmes tudi nekaj skoraj dragocenega, na primer en cca 150 let star lesen kipec. Ne da je dragocen v denarju, ampak ni pa za na odpad. Nekaj pohištva sva obdržala.

za 5000 več, ker je stranka hotela prazno. Neki smo prodal, neki podarili družini, kateri je pogorel dom, lesene regale bo je ex sosed vzel za požig (ogrevanje), nekaj pa valjda, v smeti

Potem ji je blo pa mal žal-a vse ste spraznli- sej smo se tko zmenli- ja kkšno omaro bi pa loh pustli- ja bi pa rekli, če vam je bla kkšna všeč…

No, dobili so hišo brez interierja, odvoz nas je pa koštalj jurja.

9m3 kontejner za smeti je bil gratis-2x kosovc na leto pač.

Na vrt z vsem kar je uporabnega  in garažno razprodajo naredit.

No, jaz take hiše nebi nikoli kupila, ker se mi stvari rade gravžajo. Me pa res zanima, če ste vsi tako na knap z denarjem, ko kupujete nepremičnino, da nimate prav nič maneverskega prostora?

Stara hiša je lahko luknja brez dna. midva z možem sva razmišljala pametno, ko sva hodila v službo, so se nam vsi smejali, ker sva varčevala pri zavarovalnici. Z dnem, ko sva šla v pokoj sva dvignila privarčevani denar, prodal stanovanje v Ljublajni in kupila staro hišo v Goriških brdih. Pa so se nam spet vsi smejali. Danes, ko imava svoj uspešen penzion, so nama pa vsi nevoščljivi. Vse stvari, ki so bile v stari hiši še uporabne, sva shranila, nekatere obnovila, druge samo očistila, sedaj pa dajejo najinemu penzionu dodatno patino.

Ja večino so izpraznili. Kar niso (po dogovoru) pa smo ali dali naprej (omare) ali porabili v shrambi ali odpeljali na odpad (pa ni bilo veliko).

Je pa res, da smo obnovili le najnujnejše in se preselili. Sedaj pa se vsako leto nekaj prenovi. Je zoprno, ker v hiši živiš in je prah pa mojstri, ampak počasi bo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close