Ali je GLOVO nateg, ali pozna kdo, so res koga kontaktirali?
Takole je, da sem se že nekajkrat prijavil na njihovo izredno vsiljivo reklamiranje, da iščejo dotavljalce s kolesi in motorji in avti po vsem svetu. Dal sem podatke, ampak od njih ne duha ne sluha! Vprašajo te tudi budalasto vprašanje, zakaj bi se jim rad pridružil, no, v bistvu pa si na cesti popolnoma sam in voziš čisto sam!
Mogoče kdo vozi pakete za Glovo s kolesom in kakšna je plača? Obljubljajo ogromno. A se tudi vam ne javijo?
Mislim, da gre za reklamiranje njihovega podjetja, saj nikjer ni kontaktnih informacij za nobeno državo. Zato da bi ljudje izbrali njih i ne DPD, GLS, Pošte. Je pa GLOVO povezana firma TRILOGIC , Cesta Ljubljanske brigade 21, LJUBLJANA, ampak je tudi ta brez kontakta, ali pa verjetno nimajo pojma o tem, zakaj Glovo “vedno išče dostavljalce”, jemlje vse osebne podatke pri prijavi, nikoli pa ni odgovora.
SLOVENIJA
Ime družbe
TRILOGIC, inovativne tehnološke rešitve, d.o.o.
Davčna številka ali druga številka za potrebe davkov
SI 82705844
Registrirani naslov
Cesta Ljubljanske brigade 21, 1000 Ljubljana, Slovenija
Živjo,
če se želi kdo prijavit za Glovo kurirja (predvsem v Novem mestu), lahko uporabi to povezavo: https://couriers.glovoapp.com/si/?utm_campaign=74767298-refer-a-friend&utm_source=referral in dobi še extra 30 €.
To, da nikoli ne odgovorijo težko verjamem. Če postoriš to kar je zahtevano od tebe (oddaš vse kar je napisano in pravilno izpolniš prijavo), te takoj povabijo na sestanek, kjer so tudi drugi kandidati in ti tam vse razložijo in uredijo dostop do aplikacije, delat pa lahko začneš že isti dan. Osnovno opremo ti dajo oni brezplačno. Delo ni zahtevno, vse kar rabiš je kolo/motor/avto/električni skiro/monocikel in mobilni telefon na katerem imaš aplikacijo za kurirje. V 99% primerov dostavljaš hrano. Samo prevzameš pri ponudniku in neseš stranki, vodi pa te aplikacija in ti dejansko sploh ni potrebno poznavat ulic in hišnih številk. Če imaš kakršenkoli problem, lahko kontaktiraš podporo prek aplikacije in vse uredijo v nekaj minutah. Sam kot študent zaslužim nekje med 6,5 in 7,5 € neto na uro, kar pa je odličen zaslužek za študenta. S.p.-jevci dobijo več, saj je pri študentih že odštet davek in vsi prispevki. Delo je fleksibilno, saj delaš kadar to sam želiš oz. se prijaviš za tiste termine, ki ti ustrezajo. Tudi s.p.-jevci so glede na pogovore, ki jih imam z njimi zelo zadovoljni. Tudi svoje zavarovanje imajo, če se ti med delom zgodi nesreča in celo krijejo ti izgubo zaslužka v primeru, da zboliš za korono in moraš v karanteno. Skratka, daleč od tega da bi bilo slabo delat zanje.
Lep pozdrav.
To ne odgovori na začetno vprašanje, ki je, kot sem razumel, v tem, da se nekdo ni mogel prijaviti, da bi sploh začel delati. Očitno se to zares lahko zgodi, komunikacija pred začetkom dela pa poteka le preko aplikacije, ki razen vprašanj, smiselnih ali ne, ne pove ničesar. Tega, zakaj se očitno nekdo ni mogel prijaviti, ni mogoče zvedeti od nikogar. Anonimna zagotovila, da si je verjetno kriv sam, saj je aplikacija nezmotljiva, pa seveda ravno tako ne pomagajo. Ne, seveda Glovo obstaja in ljudje očitno so delavci, čeprav v fiktivni obliki samozaposlenih. A čemu pripisati dejstvo, da nekateri enostavno do začetka dela sploh ne pridemo? Na podlagi posredovanega imena? Mejla? IP naprave? Napačnega odgovora na vprašanje, ki z delom ni povezano? Sesutja aplikacije?
Glovo nategancija, 28.08.2021 ob 23:05
Takole je, da sem se že nekajkrat prijavil na njihovo izredno vsiljivo reklamiranje, da iščejo dotavljalce s kolesi in motorji in avti po vsem svetu. Dal sem podatke, ampak od njih ne duha ne sluha! Vprašajo te tudi budalasto vprašanje, zakaj bi se jim rad pridružil, no, v bistvu pa si na cesti popolnoma sam in voziš čisto sam!
Mogoče kdo vozi pakete za Glovo s kolesom in kakšna je plača? Obljubljajo ogromno. A se tudi vam ne javijo?
ni nategancija, meni so zelo hitro odgovorili in zelo hitro smo prišli do sestanka. tako da ne vem kaj je problem pri tebi
Napisal sem med 6,5 in 7,5, ne pa med 6 in 7. Sedaj, ko sem že utečen, zaslužim med 7 in 8€ neto, kar je sila nadpovprečno za študentsko delo (poglej si povprečne bruto urne postavke za različna dela na spletu in jih preračunaj v neto). To je moj dodatni zaslužek, poleg študentskega dela, ki ga redno opravljam, in na tak način večina gloverjev dela. Popolnoma jasno je, koliko boš zaslužil s posameznim naročilom, noben te ne sili, da delaš in delaš, kadar ti paše. Ne vem, kje živiš, če misliš, da je to slabo za študentsko delo, za katerega ne rabiš izkušenj. Eni smo se pripravljeni pač malo spotit zato, da dobim vsake 14 dni 50% večje plačilo (ki je zagotovljeno in zanesljivo), kot če bi delal po minimalni študentski postavki. Sklepam, da v življenju nisi prekolesarila dlje od vhoda na dvorišče, ker če bi, bi vedela, da postane pri kolesarjenju tudi pri negativnih temperaturah zelo vroče, če si oblečen. Skratka, ironično je, da ena boomerska lenuhinja, kot si ti, piše po forumih, da se malo cenimo.
Kar se pa tiče kolega zgoraj, ki ni dobil odgovora na prijavo – napisal sem, da je možnost, da ni oddal vsega, kar je potrebno, ali pa tisto, kar je oddal, ni bilo ustrezno. Oddati moraš npr. potrdilo o nekaznovanosti, odgovoriti na vprašalnik, ki se navezuje na nek videoposnetek ipd. Čisto mogoče pa je tudi, da v kraju, za katerega se je prijavil, niso sprejemali več novih kandidatov. Seveda bi bilo od njih lepo, da bi ti odgovorili, da tvoja prijava ni popolna, ampak sklepam, da nimajo časa, da se ukvarjajo z nepopolnimi prijavami. Včasih podjetja razmišljajo tudi v tej smeri, da nekdo, ki ni sposoben oddati popolne, ustrezne in primerne prijave, tudi ni sposoben delati.
Anonimno 10666, 19.01.2022 ob 19:09
Napisal sem med 6,5 in 7,5, ne pa med 6 in 7. Sedaj, ko sem že utečen, zaslužim med 7 in 8€ neto, kar je sila nadpovprečno za študentsko delo (poglej si povprečne bruto urne postavke za različna dela na spletu in jih preračunaj v neto). To je moj dodatni zaslužek, poleg študentskega dela, ki ga redno opravljam, in na tak način večina gloverjev dela. Popolnoma jasno je, koliko boš zaslužil s posameznim naročilom, noben te ne sili, da delaš in delaš, kadar ti paše. Ne vem, kje živiš, če misliš, da je to slabo za študentsko delo, za katerega ne rabiš izkušenj. Eni smo se pripravljeni pač malo spotit zato, da dobim vsake 14 dni 50% večje plačilo (ki je zagotovljeno in zanesljivo), kot če bi delal po minimalni študentski postavki. Sklepam, da v življenju nisi prekolesarila dlje od vhoda na dvorišče, ker če bi, bi vedela, da postane pri kolesarjenju tudi pri negativnih temperaturah zelo vroče, če si oblečen. Skratka, ironično je, da ena boomerska lenuhinja, kot si ti, piše po forumih, da se malo cenimo.
Kar se pa tiče kolega zgoraj, ki ni dobil odgovora na prijavo – napisal sem, da je možnost, da ni oddal vsega, kar je potrebno, ali pa tisto, kar je oddal, ni bilo ustrezno. Oddati moraš npr. potrdilo o nekaznovanosti, odgovoriti na vprašalnik, ki se navezuje na nek videoposnetek ipd. Čisto mogoče pa je tudi, da v kraju, za katerega se je prijavil, niso sprejemali več novih kandidatov. Seveda bi bilo od njih lepo, da bi ti odgovorili, da tvoja prijava ni popolna, ampak sklepam, da nimajo časa, da se ukvarjajo z nepopolnimi prijavami. Včasih podjetja razmišljajo tudi v tej smeri, da nekdo, ki ni sposoben oddati popolne, ustrezne in primerne prijave, tudi ni sposoben delati.
A To obstaja tud v celju
Glovo ne zahteva in niti ne da prostora za kakršnokoli video predstavitev. V prijavni anketi naniza le nekaj zelo splošnih vprašanj, ki nimajo kake pomembne povezave s predstavitvenim posnetkom, ki je mimogrede narejen za hrvaški in ne slovensk trg (v njihovi predstavitvi je informacija o možnem zaslužku sporočena v kunah in ne evrih, meni sicer to ni bistveno, pove pa nekaj o resnosti te ankete). Res pa je, da ko sprejmeš, da pri tem ne gre za zaposlitev, da ne delujejo kot običajna firma in da v množici obstoječi zaposlitev za njih niso potrebne izkušnje, ne ostane več kaj dosti skrivnosti in razlogov za prerekanje.
Na tej povezavi si lahko izračunaš: https://www.studentski-servis.com/podjetja/izracun-stroskov
Znesek iz aplikacije vpišeš v tretje polje (znesek računa brez DDV), tvoj čisti neto dobiček pa je v drugem stolpcu (izplačilo študentu). Če želiš na hitro izračunat s kalkulatorjem pa znesek iz aplikacije pomnoži z 0,63.
Forum je zaprt za komentiranje.