Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek S subvencionirano vozovnico od doma do šole in kamor koli tudi v prostem času

S subvencionirano vozovnico od doma do šole in kamor koli tudi v prostem času

Vlada – vse pohvale, še ena odlična odločitev naše vlade.

Nespremenjena cena, neomejeno število voženj, poenostavljen nakup vozovnic, ne bo treba več izbrati vstopne in izstopne postaje … “Subvencionirana vozovnica za dijake in študente ne bo več relacijska, ampak bo veljala na območju celotne države. Mesečna ali letna vozovnica Slovenija bo omogočila potovanja od doma do šole, prav tako pa bodo lahko upravičenci neomejeno potovali tudi v prostem času,” je novosti na tem področju na novinarski konferenci nanizal infrastrukturni minister Jernej Vrtovec. Veljavnost letnih vozovnic bo 12 mesecev, ne le za šolsko leto, kot je veljalo doslej.

Hja, če ne bi bil razlog za tole  tem, da so dijakom dobesedno pokradli denar od lanskih vozovnic, ki jih zaradi šole na daljavo večino leta niso mogli uporabljat. 200 evrov x 2 x 3 je za marsikatero družino velik strošek, vlada pa jim je dobesedno porinila prst v rit. Denar ste vrgli v luft, ampak pazite, zdaj se lahko vozite povsod. Kot bi rekla: Če nimate za kruh, pa jejte potico!

Za lansko leto bi dijakom morali vrniti večino od 200 evrov!!! Barabe.

Odgovor na objavo uporabnika
tghrćpšs, 26.08.2021 ob 15:34

Hja, če ne bi bil razlog za tole  tem, da so dijakom dobesedno pokradli denar od lanskih vozovnic, ki jih zaradi šole na daljavo večino leta niso mogli uporabljat. 200 evrov x 2 x 3 je za marsikatero družino velik strošek, vlada pa jim je dobesedno porinila prst v rit. Denar ste vrgli v luft, ampak pazite, zdaj se lahko vozite povsod. Kot bi rekla: Če nimate za kruh, pa jejte potico!

Za lansko leto bi dijakom morali vrniti večino od 200 evrov!!! Barabe.

Podpis!!!

Ja, res bravo vlada. ZE skoraj cel teden pred zacetkom pouka lahko kupimo mesecne/letne vozovnice. Ce seveda sistem ne pade dol. Pa kaj pol, sej ljudje majo cajt stat v vrstah.

Toliko negativnosti kot zadnje časa prav bruha iz ljudi, pa že dolgo ni bilo … No, je že tako ,da se mi res smilite, ker verjamem, da je res težko živeti, če človek v ničemer ne vidi nič pozitivnega …

g5rh, 26.08.2021 ob 21:10

Toliko negativnosti kot zadnje časa prav bruha iz ljudi, pa že dolgo ni bilo … No, je že tako ,da se mi res smilite, ker verjamem, da je res težko živeti, če človek v ničemer ne vidi nič pozitivnega …

hahaha

ne prenesem politikantstva

prav tako bi v mojem zapisu lahko prebral upravičeno kritiko, iz katere bi se lahko kdo kaj naučil in drugo leto ne bi spet 5 min pred 12 začenjali prodajat karte, s čimer (v epidemiji!!!) povzročaš nepotrebne vrste in slabo voljo

pa ne mi o digitalizaciji …. ja, je, super, podpiram, ampak iz takega ali drugačnega razloga, s(m)o mnogi še v vrstah

tudi upam, da veš, da poceni karte ne padejo z neba? se mi pa zdi ta ukrep zelo dobrodošel in koristen

v čem vidim (samo) pozitivo, pa zaenkrat še sama izbiram 🙂

SE STRINJAM, 26.08.2021 ob 16:04

Podpis!!!

vrnili so polovico, tako da ne vem kaj se tukaj lažnivo usajaš.

Meni se zdi super ukrep. Za marsikoga bodo vožnje cenejše, marsikdo pa bo namesto v avto sedel na vlak in celo šel na kak izlet. Fino. Škoda, ker ste taki negativisti in v nobenem ukrepu te vlade ne vidite nič dobrega.

andrejka111, 27.08.2021 ob 08:01

Meni se zdi super ukrep. Za marsikoga bodo vožnje cenejše, marsikdo pa bo namesto v avto sedel na vlak in celo šel na kak izlet. Fino. Škoda, ker ste taki negativisti in v nobenem ukrepu te vlade ne vidite nič dobrega.

Ja bejz no, kam boš pa šel na izlet, poglej malo vozni red čez vikend, pa stalne zamude vlakov ali imam samo jaz takšno srečo, da vedno naletim na pol urno zamudo. Zadnjič je eno uro piskal alarm na Inter City vlaku, pa nikjer nikogar. Vsi v vagonu smo se samo spogledovali in si mislili menda bomo prišli na cilj, ker vmes je pa obveščanje po zvočnik crknilo. Javni prevoz je čist mim, tale ultra sposobni teolog za ministra se pa samo hvali kaj je naredil. Krneki, ker takle minister je lahko biti 3/4 državljanov, pa marsikdo bi bil sigurno bolj uspešen.

Vsak dan se vozim z vlakom, pa nobenih posebnosti. Očitno imaš res smolo v življenju. Slabo se s slabim vrača, dobro pa z dobrim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close