klonila sem
Sem držala dieto, dolgo se nisem dotaknila kruha, keksov, testenin, toda danes sem po treh mesecih klonila.
Ob praznovanju se mi je prav milo storilo in popila sem kozarec, dva in mislila, da me bo to spravilo v dobro voljo.
Toda po tem, ko sem se razgovorila s prijatelji in znanci sem začela segati po enem kosu kruha, po dveh, treh in takole pospravila celo štruco kruha z namazi, ribjimi, mlečnimi, s pršuto, salamo, šunko, še sedaj, čeprav me peče vest, se mi cedijo sline.
Sem si rekla, nikoli več.
Kaj naj storim s temi kalorijami, ki sem se jih naphala po treh mesecih stroge diete in s temi mojimi stotimi kilogrami, ki so se sicer zmanjšali za pet a vem da bo naslednje tehtanje čez sto.
Svetujte mi.
s prenajedanjem, 24.08.2021 ob 17:28
Sem držala dieto, dolgo se nisem dotaknila kruha, keksov, testenin, toda danes sem po treh mesecih klonila.
Ob praznovanju se mi je prav milo storilo in popila sem kozarec, dva in mislila, da me bo to spravilo v dobro voljo.
Toda po tem, ko sem se razgovorila s prijatelji in znanci sem začela segati po enem kosu kruha, po dveh, treh in takole pospravila celo štruco kruha z namazi, ribjimi, mlečnimi, s pršuto, salamo, šunko, še sedaj, čeprav me peče vest, se mi cedijo sline.
Sem si rekla, nikoli več.
Kaj naj storim s temi kalorijami, ki sem se jih naphala po treh mesecih stroge diete in s temi mojimi stotimi kilogrami, ki so se sicer zmanjšali za pet a vem da bo naslednje tehtanje čez sto.
Svetujte mi.
Če se greš dieto imaš lahko nek sistem.
Ta sistem je, da vse dni v tednu paziš na prehrano le en dan imaš zato, da lahko ješ kar hočeš.
Tako ni potrebno dolgo odrekanje in psihično trpljenje s tega smisla.
V tistem dnevu, ko imaš kot se reče off obrok se tako lahko prekršiš pa ves napredek, ki ga imaš skozi ostale dneve, ko paziš na vnos kalorij in vrsto teh ne boš “vrgel skozi okno”.
Deluje preverjeno. Ampak sistem je sistem in to je še vedno neka skrb, odrekanje, nagrajevanje itd.
Korenito odrekanje kot so stroge diete nikoli niso dobre na dolgi rok. Ker bo organizem slej ko prej rekel, dost mam, bom. Jej zmerno vse, a zelo manj, če imaš veliko viška.
Pojej tisti kis kruha vsak dan (manjšega), pa ne boš po celi strici hlastala.
Jest bi komot brez vsega preživela, le brez kruha ne. Ampak tud če sem kruhojed, cele štruce nimam kam dat, ker imam majhno vrečko želodca. Želodec je vreča. Več ko vanjo tlačiš, več prostora bo. Kot v tvojem primeru cela štruca kruha. Poleg vsega ostalega.
Ne govori Nikoli več. Ta pride hitro okrog. In boš. jedla zapečeno zarečeni kruh v dveh porcijah.
Zmerno in vse. Namesto treh porcij, eno, pol krožnika. Pet piškotov iz škatle, škatlo pospravi. In ne obratno, da škatlo kot prazno pospraviš nato v smetnjak.
Če želiš dolgoročno, je potrebna samodisciplina. In ogromno vode. T.i. lakoto zamenjujete z nehidracijo. Spij dva deci mlačne vode, počakaj pol ure. Ce si res lačna, zmerno kaj pojej. V nasprotnem si samo dehidrirana.
Pa namesto prevoznih sredstev, dvigal, ponucaj svoje noge.
Senza736, 24.08.2021 ob 20:05
Ja, nič, do tega dogodka si se držala diete, nato ti je malo spodrsnilo… Ne sekiraj se, piči dalje po zastavljeni poti.
Verjemi vase.
Se strinjam!
Nič hudega, če si padla. Odloči se, da si daš takšnega duška 1 x, ampak samo 1 x na mesec, pa brez slabe vesti!
Ce bi res pojedla celo struco kruha z vsemi namazi in delikatesami, te zdaj ne bi pekla vest, ampak bi ti bili slabo za umret!
Druga stvar, ce imas res 100kg in si ze 3 mesece na strogi dieti brez vseh oh in sladkorja, a si izgubila samo 5kg v tem casu, je s to tvojo dieto nekaj hudo narobe ali pa lazes sama sebi, kaj in koliko pojes!
Meni se zdi, da se s tem izmisljenim postom delas norca iz tistih, ki hujsajo!
Sem shujsala! In to konkretno shujsala! Jedla sem pa vse, tudi kruh in delikatese in celo vsak dan sladkarije!
In tezo ohranjam!
Morda članek v pomoč
https://vizita.si/zdravje/kako-koncno-shujsati-in-ostati-vitki.html
Sem sicer vitka, ampak zame res velja, če izpustim zajtrk, bi cel dan samo jedla. ?☺
zakaj si zmisljujes?, 25.08.2021 ob 19:50
Ce bi res pojedla celo struco kruha z vsemi namazi in delikatesami, te zdaj ne bi pekla vest, ampak bi ti bili slabo za umret!
Druga stvar, ce imas res 100kg in si ze 3 mesece na strogi dieti brez vseh oh in sladkorja, a si izgubila samo 5kg v tem casu, je s to tvojo dieto nekaj hudo narobe ali pa lazes sama sebi, kaj in koliko pojes!
Meni se zdi, da se s tem izmisljenim postom delas norca iz tistih, ki hujsajo!
Sem shujsala! In to konkretno shujsala! Jedla sem pa vse, tudi kruh in delikatese in celo vsak dan sladkarije!
In tezo ohranjam!
Začela sem piti, vsak večer, po potrebi tudi čez dan in pozabljam na težave s hujšanjem, s svojim izgledom, s kilogrami in tesnobo, občutkom krivde, pretirano zaskrbljenostjo, negativno samopodobo, problemi, prestrašenostjo, tem kar sem “zagrešila” svojim najbližjim.
Do kdaj bo šlo pa ne vem.
Pojdi na kardio napravo, oddelaj tisto uro in 10 km in bo vse izhlapelo.
Je pa tako, da samo z dietami ne bo šlo na dolgi rok nič dol. Na kratek rok boš sicer shujšala in tudi telesu povzročila velik stres, ampak boš potem po končani dieti dobila vse nazaj. Moraš se začeti zavedati, da je tvoje telo razvilo odvisnot od hrane. Jedla boš verjetno preveč vse življenje. Ključ do uspeha pa je potem da vse porabiš. To pa pomeni 3 krat na teden intenzivna vadba po 1 uro.
Ni hudega, 26.08.2021 ob 06:55
Pojdi na kardio napravo, oddelaj tisto uro in 10 km in bo vse izhlapelo.
Je pa tako, da samo z dietami ne bo šlo na dolgi rok nič dol. Na kratek rok boš sicer shujšala in tudi telesu povzročila velik stres, ampak boš potem po končani dieti dobila vse nazaj. Moraš se začeti zavedati, da je tvoje telo razvilo odvisnot od hrane. Jedla boš verjetno preveč vse življenje. Ključ do uspeha pa je potem da vse porabiš. To pa pomeni 3 krat na teden intenzivna vadba po 1 uro.
To pa niti slucajno ni res!
Shujsala sem ogromno, zadnjih par kil z lahko rekreacijo, ostalo vse samo s prehrano.
Ko sem se nehala rekrairat, sem se zredila 3kg in zdaj to vzdrzujem ze kar nekja casa. Spet samo s prehrano.
Da se razumemo, gibanje je super stvar, ga podpiram, samo jaz sem lenuh za te stvari, se spravljam zdja ze nekja casa, a se nikakor ne spravim, zaradi kondicije, zaradi teze pa ne, ni potrebe, se da vse s hrano in ne naziras se, ker nimas kam dat, ker si se navadil manj jest.
Normalno, 24.08.2021 ob 17:59
Korenito odrekanje kot so stroge diete nikoli niso dobre na dolgi rok. Ker bo organizem slej ko prej rekel, dost mam, bom. Jej zmerno vse, a zelo manj, če imaš veliko viška.
Pojej tisti kis kruha vsak dan (manjšega), pa ne boš po celi strici hlastala.
Jest bi komot brez vsega preživela, le brez kruha ne. Ampak tud če sem kruhojed, cele štruce nimam kam dat, ker imam majhno vrečko želodca. Želodec je vreča. Več ko vanjo tlačiš, več prostora bo. Kot v tvojem primeru cela štruca kruha. Poleg vsega ostalega.
Ne govori Nikoli več. Ta pride hitro okrog. In boš. jedla zapečeno zarečeni kruh v dveh porcijah.
Zmerno in vse. Namesto treh porcij, eno, pol krožnika. Pet piškotov iz škatle, škatlo pospravi. In ne obratno, da škatlo kot prazno pospraviš nato v smetnjak.
Če želiš dolgoročno, je potrebna samodisciplina. In ogromno vode. T.i. lakoto zamenjujete z nehidracijo. Spij dva deci mlačne vode, počakaj pol ure. Ce si res lačna, zmerno kaj pojej. V nasprotnem si samo dehidrirana.
Pa namesto prevoznih sredstev, dvigal, ponucaj svoje noge.
No ja no – pri 100+ kg ženski, ki zagotovo nima 1,80 cm, amšak nekje 15 cm v višino manj, večinski post tri mesece, ne stradanje je odlično čiščnje telesa in hujšanje, ker telo začne kuriti lastne zaloge maščob, sklati pa lahko tudi 15 kg ali več. Ampak vs j v glavi – brez kruha, pekovskih izdelkov, testenin in pa nobnga alkohla, dodajanja cukra in pretiranega soljenja.
nič ni narobe s postenjem, 26.08.2021 ob 20:00
No ja no – pri 100+ kg ženski, ki zagotovo nima 1,80 cm, amšak nekje 15 cm v višino manj, večinski post tri mesece, ne stradanje je odlično čiščnje telesa in hujšanje, ker telo začne kuriti lastne zaloge maščob, sklati pa lahko tudi 15 kg ali več. Ampak vs j v glavi – brez kruha, pekovskih izdelkov, testenin in pa nobnga alkohla, dodajanja cukra in pretiranega soljenja.
Kot je razumeti avtorico, se je šla strogo dieto z odrekanji. Kar je potem za vse nazaj ven usekalo. Občasni post je že koristen za čiščenje telesa, dolgoročni ne.
Izogibati se je potrebno vsemu, kar je cukrano, belemu kruhu, kruh s polno vrednimi žiti, v mali količini, pa ni nič narobe. Da ne bo potem šla od oka cela bela štruca.
Tudi testenine, v zmernih količinah ni za odpis s kakšno ribo, pustim piščancem., zelenjavo na olivnem olju. V kolikor se ne valjajo v bogatih mastnih omakah in v zmernost, ni panike
V kolikor se ob začrtani prehrani ali tudi občasnemu postu človek giba, bo izgubljal maščobo, v nasprotnem mišično maso.
Priporočljiva izguba kg na dolgi učinkoviti rok mesečno je do 3 kg,
Forum je zaprt za komentiranje.