Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pomoč: Kaj početi z osebo z Downovim sindromom

Pomoč: Kaj početi z osebo z Downovim sindromom

Znašla sem se v situaciji, ko imam veliko opravka (in prostega časa) z osebo z Downovim sindromom. Gospa je starejša, zato kakšen šport ne pride v poštev… Zdaj večinoma leži in gleda tv, veliko je (bila) sama in se očitno kar nekako zamoti s svojimi mislimi, gre tudi na kratkeee sprehode.
Hvala vsem za odgovore. Resnično bi ji rada popestrila življenje!
Pa lep dan vsem.

Vprašaj jo kaj jo zanima. Pa se potem lahko pogovarjaš, napelješ na kakšno temo. Lahko skupaj berete in potem o tem govorite. Sprehod. Greš z njo na kavico, v trgovino….ne vem pač res najboljše da vprašaš kaj bi rada počela. Lahko tudi skupaj gledate tv če ji je to všeč, pa lahko predebatirate videno. Sama se zamoti verjetno zato ker se je pač morala. Očitno ni imela neke družbe.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 7863, 24.08.2021 ob 05:57

Znašla sem se v situaciji, ko imam veliko opravka (in prostega časa) z osebo z Downovim sindromom. Gospa je starejša, zato kakšen šport ne pride v poštev… Zdaj večinoma leži in gleda tv, veliko je (bila) sama in se očitno kar nekako zamoti s svojimi mislimi, gre tudi na kratkeee sprehode.
Hvala vsem za odgovore. Resnično bi ji rada popestrila življenje!
Pa lep dan vsem.

Najprej bi se informirala, kako te osebe delujejo.Poglej na internetu, preberi knjigo o tem.

Obstaja tudi društvo …po moje tudi tam dobiš napotke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close