Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek PLANINSKA NEETIKA

PLANINSKA NEETIKA

Bila sem prisotna na Kredarici, ko smo se mnogi obiskovalci prelepih slovenskih gora po sestopu s Triglava, ustavili na Kredarici.

In glej jo žensko, ki je začela prav histerično zmerjati s svinjo , s pokvarjeno bando prišleke, ki so prav tako kot ona imeli namen uživati v prekresnem slovenskem gorskem svetu.

Bilo je grdo in ponižujoče, pradvsem z njene strani.

Mene sta starša odkar sem se rodil vlačila v gore in mi privzgajala ljubezen do gor, a jih nikoli nisem vzel za svoje. Rad jih imam le na fotografijah. Dokler sem se v najstniških letih začel upirati, da bi še šel z njima in od takrat nisem bil v gorah ali hribih.

Vsakič ko sta me odpeljala na morje ali ko sem videl ta stara obmorska mesteca, mi je zaigralo srce. Medtem ko vsakič, ko se je namesto morja zbralo gore sem doživel ogromno razočaranje. Bohinj je lep, a le za par ur plavanja. In ko je bilo treba ostati v Bohinju ali kje drugje med hribi sem zvečer že kot majhen doživljal hude napade stiske saj so vsi te temni hribi v noči name delovali grozeče klavstrofobično. V teh krajih sem še bolj razmišljal o stvareh, ki so me težile in omejevale.

Medtem ko morje z svojo odprtostjo in topla obmorska mesteca katerih gradnja je mnogokrat iz kamna, in zrak vonj po soli v njem so me navdali z toplino in radostjo. Prav tako je živahna in živa okolica obmorskih krajev razveseljevala in zabavala. Zakaj? KER SEM BIL OTROK IN NE UPOKOJENEC, KI RABI MIR. In v takih trenutkih je zbledel grozljiv spomin na hladne, v večerih morbidno tihe hribovske kraje kjer smo prenočevali, ki so bila polnih togih tesel od ljudi brez humorja.

Logično. Tako vzgojo je mlada dama imela doma in revica pač ne more iz svoje kože…

Poleg tega nima niti sekunde delovne dobe, da bi dobila vsaj občutek obnašanja med ljudmi. Ampak take revice vsaj bogato in to zelo bogato podpira država!

Odgovor na objavo uporabnika
GRDO IN NEKULTURNO, 23.08.2021 ob 10:20

Bila sem prisotna na Kredarici, ko smo se mnogi obiskovalci prelepih slovenskih gora po sestopu s Triglava, ustavili na Kredarici.

In glej jo žensko, ki je začela prav histerično zmerjati s svinjo , s pokvarjeno bando prišleke, ki so prav tako kot ona imeli namen uživati v prekresnem slovenskem gorskem svetu.

Bilo je grdo in ponižujoče, pradvsem z njene strani.

Prišleki pa so bili fašisti, ki bojo ko bo minilo to obdobje miru ponovno naredili morijo. Takrat se bo nanjo gledalo kot na junakinjo, na vas pa kot na proklete izdajalce svojega naroda.

Gore so namenjene vsem ljubiteljem gora, politični obračuni tam nimajo kaj iskati.

V neokrnjeni, prelestni naravi naj človek uživa in pusti uživati tistim, ki pridejo tja.

kokoši, 23.08.2021 ob 10:29

Mene sta starša odkar sem se rodil vlačila v gore in mi privzgajala ljubezen do gor, a jih nikoli nisem vzel za svoje. Rad jih imam le na fotografijah. Dokler sem se v najstniških letih začel upirati, da bi še šel z njima in od takrat nisem bil v gorah ali hribih.

Vsakič ko sta me odpeljala na morje ali ko sem videl ta stara obmorska mesteca, mi je zaigralo srce. Medtem ko vsakič, ko se je namesto morja zbralo gore sem doživel ogromno razočaranje. Bohinj je lep, a le za par ur plavanja. In ko je bilo treba ostati v Bohinju ali kje drugje med hribi sem zvečer že kot majhen doživljal hude napade stiske saj so vsi te temni hribi v noči name delovali grozeče klavstrofobično. V teh krajih sem še bolj razmišljal o stvareh, ki so me težile in omejevale.

Medtem ko morje z svojo odprtostjo in topla obmorska mesteca katerih gradnja je mnogokrat iz kamna, in zrak vonj po soli v njem so me navdali z toplino in radostjo. Prav tako je živahna in živa okolica obmorskih krajev razveseljevala in zabavala. Zakaj? KER SEM BIL OTROK IN NE UPOKOJENEC, KI RABI MIR. In v takih trenutkih je zbledel grozljiv spomin na hladne, v večerih morbidno tihe hribovske kraje kjer smo prenočevali, ki so bila polnih togih tesel od ljudi brez humorja.

Meni je tudi Bohinj v otrostvu in celo v studentski letih deloval temacen, strasen. Neprijetno sem se pocutila, konec sveta tema. Ko smo prisli tam sem samo gledala kdaj gremo nazaj. Ko smo se vozili nazaj ( kot studentka)in cez lepse dele Gorenjske, sem si rekla “koncno stran, bronhi”( lazje se diha). Brrr. Niti da mi das tam zastonj vilo ne bi sla, bognedaj da je oblacen siv jesenski dan. Bejz, tecem stran kolikor me noge nesejo. To je zame kot nek kraj smrti. Bejz!?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️

Seveda je govora o policajevi hčerki , ki si misli, da ji je zato dovoljeno ogabno obnašanje.

Očitno v očetovi šoli (beri Srečko Jarc -policijski ataše v Zagrebu ) ni bila naučena planinske etike

Če je v njej količkaj planinskega duha, bi morala vedeti, da se takih “obračunov” ne dela na višini dvatisoč metrov.

Dano mi je bilo, da sem se prvič povzpel na Triglav. Razgledi fantastični, vreme prijetno, bleščale so se pod nami nižje gore v oddaljni Italiji, Avstriji in daleč po Sloveniji.

Uživali smo.

Besedne orgije, ki jih je izvajala akterka na Kredarici ne sodijo v ta prelestni svet.

Ona nima pojma o gorskem svetu in neokrnjeni naravi.

Ta samovšečnica naj najprej naredi planinsko šolo, da se nauči obnašanja v visokogorju.

Taki kot je ona, delajo sramoto v gorah, povzročajo neprijetno počutje in namesto, da bi se pravi planinci navduševali nad neskončnimi lepotami, ki nam jih nudijo Julijci in se spočili ter šli polni moči v dolino in se v dolini spomnili in premagovali vsakodnevne težave s spominom na prelepe trenutke v gorah, jih taka druščina še dodatno zmede.

Ni prav, da se to dovoli.

Se strinjam z vsemi, ki pravite, da tako obnašanje ne sodi v hribe.

V gorah se obnašamo kulturno, pozdravimo planince, ki jih srečamo. Se en prepiramo, ne zmerjamo, ne žalimo. Politične debate naj ostanejo v dolini, v gore ne sodijo.

IN ja, če se komu kaj zgodi, nezgoda ali kaj takega, mu pomagamo po najboljših močeh. Ni važno kake barve je njegova koža, v kateri stranki je….

Sovraštvo je pač treba pustiti v dolini. Če to ne zmoreš, ne hodiš v gore.

Se strinjam. Sicer podnevi mi Bohinj še prijetn deluje, a takoj ko se zvečeri mi postane neprijetn.

A si slišala za”Bohinjski trikotnik”? Poimenovan je po Bermudskem trikotniku. Torej v Bohinju veliko ljudi izgine in nikoli več ne najdejo njihovih trupel.

Sicer pa delujeta Bohinj in okolica taka, da bi lako tam posneli “Petek 13-najstega”.

https://www.google.com/search?q=Friday+the+13th+1980+Pamela&tbm=isch&ved=2ahUKEwib9_Sck8nyAhXRqaQKHQzEDxgQ2-cCegQIABAA&oq=Friday+the+13th+1980+Pamela&gs_lcp=CgNpbWcQAzIGCAAQCBAeOgQIABATOggIABAIEB4QE1D40gNY5eQDYOvnA2gAcAB4AIABXYgBwwSSAQE3mAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWfAAQE&sclient=img&ei=pqEkYZuMONHTkgWMiL_AAQ&bih=686&biw=1018

Na vrhuncu poletja, ko mnogi izberejo gore da se naužijejo hribolazenja, vsestransko zdravilne narave, čistega zraka, šumečih studencev , prelepih razgledov, pa se ti tam v sredi visokogorja najde nevzgojeno bitje, ki prinese v čisti  svet umazana nagnenja iz doline in rovari z njimi sredi množice.

To ni planinsko obnašanje.

In pri katerih metrih nadmorske višine se začne tista vaša gorjanska etika? Kje je tista tabu meja?

Anonimno 8527, 23.08.2021 ob 10:42

Prišleki pa so bili fašisti, ki bojo ko bo minilo to obdobje miru ponovno naredili morijo. Takrat se bo nanjo gledalo kot na junakinjo, na vas pa kot na proklete izdajalce svojega naroda.

ko bo ta junakinja, me bo resnično strah  …

ok. bom še jst dvignil temo….., to en rumenosrajčni  trol sigurno pod petimi niki piše tukej…., heh.  Zdej se izgovarjate na etiko v gorah, zanimivo… Mimogrede prehodil sem julijske in kamniške Alpe, na Triglavu 3x in vem, da ne bi reagiral tako kot ta ženska, bi pa ta dva kretena lepo kulturno brez kričanja pozdravil v stilu, kje ste bivši komunisti in novi nacistični biseri svinje in biseri v istem prostoru, kako ste kaj…. Je pa tako na žalost, ko srečaš ta dva kretena v hribih, ki preko twitov pljuvata po ljudeh je glih Triglav taprav kraj, da jim na najvišji gori v Sloveniji poveš kar si zaslužita, ker si med ljudi v dolini ne upata, razen med njihove kimavce. Pa še ena fora…, če bi moški to rekel, bi tisti, ki so bili okoli teh dveh norcev verjetno planili na njega in bi pol lagali, da je to prvi naredil ta moški, ki jih je ogovoril, to bi seveda obrnili tako, da jih je ta fizično napadel.. Ko jih je pa ženska ogovorila, sta bila pa tiho kot cucka, hehe…

Seveda s(d)s troli spet lažete, kot je to pač v vaši navadi (isto kot ste takoj lansirali laži, da so vsi kolesarski protestniki pijani skakali na mizah, klasika s(d)s  lažnjiva), da se je ženska okoli drla tudi podnevi… Posnetki so pa iz notranjih prostorov v koči, ponoči. Kdo vas ne pozna vas drago plača.

Vse lepote gora so zastrte, vsa planinska prelest izzveni, ko se vtakne v gorski svet nekdo, ki ne pozna in ne zna sprejeti energije v naravi.

Popay npr, 24.08.2021 ob 10:46

ok. bom še jst dvignil temo….., to en rumenosrajčni  trol sigurno pod petimi niki piše tukej…., heh.  Zdej se izgovarjate na etiko v gorah, zanimivo… Mimogrede prehodil sem julijske in kamniške Alpe, na Triglavu 3x in vem, da ne bi reagiral tako kot ta ženska, bi pa ta dva kretena lepo kulturno brez kričanja pozdravil v stilu, kje ste bivši komunisti in novi nacistični biseri svinje in biseri v istem prostoru, kako ste kaj…. Je pa tako na žalost, ko srečaš ta dva kretena v hribih, ki preko twitov pljuvata po ljudeh je glih Triglav taprav kraj, da jim na najvišji gori v Sloveniji poveš kar si zaslužita, ker si med ljudi v dolini ne upata, razen med njihove kimavce. Pa še ena fora…, če bi moški to rekel, bi tisti, ki so bili okoli teh dveh norcev verjetno planili na njega in bi pol lagali, da je to prvi naredil ta moški, ki jih je ogovoril, to bi seveda obrnili tako, da jih je ta fizično napadel.. Ko jih je pa ženska ogovorila, sta bila pa tiho kot cucka, hehe…

Seveda s(d)s troli spet lažete, kot je to pač v vaši navadi (isto kot ste takoj lansirali laži, da so vsi kolesarski protestniki pijani skakali na mizah, klasika s(d)s  lažnjiva), da se je ženska okoli drla tudi podnevi… Posnetki so pa iz notranjih prostorov v koči, ponoči. Kdo vas ne pozna vas drago plača.

A tebe malo Mesec nosi?

gore niso za vse, 24.08.2021 ob 10:54

Vse lepote gora so zastrte, vsa planinska prelest izzveni, ko se vtakne v gorski svet nekdo, ki ne pozna in ne zna sprejeti energije v naravi.

Aha to pa potem v bistvu pomeni, da je Janez Janša uredu človek!

Nič ne lažejo resnično so usrani zaradi zamisli, da bi se nekdo moral zagovarjat zaradi svinjarije ki jo počne nad narodom. Zdajle jajo, jutri Fajonka, pojutrišnjem šarc. VSI bi jih morali slišat in to povsod kamor pridejo.

Cisto prav,da sta dozivela direktno ampak samo verbalno konfrontacijo in izraze gneva, ko nas navadne ljudi, dnevno zajeb..ajo z raznoraznimi ukrepi spremembami in se pomoje zraven se zelo zabavajo(v smislu raji se bo zmesal ,he he he).

Saj drugace teh glavnih, sploh ne mores v reali nikjer videti, oglasajo se samo preko tv, twitiv,ali medijev.Bravo za korajzno punco!!!Dobra je!!

Direkten kontakt z razjarjeno rajo  pa je full neprojeten in pekoc,a  ne???

Thorrr591, 24.08.2021 ob 11:06

Cisto prav,da sta dozivela direktno ampak samo verbalno konfrontacijo in izraze gneva, ko nas navadne ljudi, dnevno zajeb..ajo z raznoraznimi ukrepi spremembami in se pomoje zraven se zelo zabavajo(v smislu raji se bo zmesal ,he he he).

Saj drugace teh glavnih, sploh ne mores v reali nikjer videti, oglasajo se samo preko tv, twitiv,ali medijev.Bravo za korajzno punco!!!Dobra je!!

Direkten kontakt z razjarjeno rajo  pa je full neprojeten in pekoc,a  ne???

Ja. Izgubili so stik z realnostjo že doooolgo nazaj.

Vrtijo se samo še v svojih, svetlobna leta od naroda oddaljenih krogih, komunicirajo samo še med sabo, počutijo se boljše od nas, vzvišene in nedotakljive.  S tem, da se jim vse dovoli, zdaj res mislijo, da lahko počnejo vse, kar hočejo, nekaznovano.

O, avtor/ica, že spet si bil/a tam? V vsakem postu si tam, tik pred bleščečimi Twitekovimi učkami, bravo bravo!

Koprivca?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close