Nujno moram odstraniti plin iz hiše
Pozdravljeni.
Ali kdo ve sledeče, ali se da električno kuhalno ploščo preprogramirati na način da zahteva premanentno potrjevanje, recimo dela pol ure , po pol ure začne z zvočnim signalom opozarjati in če oseba ne pritisne tipke preneha s kuhanjem, mama je namreč postala precej dementna in v izogib neljubim dogodkom bom prvo zamenjal plinski štedilnik in vgradil električnega, ne bi pa rad doživel požara zaradi pregretja in izsušitve v loncu
štedilnik za dementno osebo, 22.08.2021 ob 17:25
Pozdravljeni.
Ali kdo ve sledeče, ali se da električno kuhalno ploščo preprogramirati na način da zahteva premanentno potrjevanje, recimo dela pol ure , po pol ure začne z zvočnim signalom opozarjati in če oseba ne pritisne tipke preneha s kuhanjem, mama je namreč postala precej dementna in v izogib neljubim dogodkom bom prvo zamenjal plinski štedilnik in vgradil električnega, ne bi pa rad doživel požara zaradi pregretja in izsušitve v loncu
Ne bi raje sklenila dobro požarno zavarovanje in vgradila kak senzor za dim?
Sam fprašam, 22.08.2021 ob 17:43
Ne bi raje sklenila dobro požarno zavarovanje in vgradila kak senzor za dim?
Ja , ni tako preprosto.
Torej mama je kot kaže vedno bolj zgubljena, vedno znova se ji dogajajo pozabljene stvari na štedilniku, pa stanovanje v oblaku dima, senzor že , ampak kaj mi pomaga če sem tisti trenutek nekaj 100 kilometrov daleč, kaj čem gasilce klicati za vsak pozabljen pisker ?
Oče je že večkrat predenj sta šla od doma k zdravniku ugašal plin ker je pač pozabila da ima vse prižgano, nikakor pa ne bi rad videl domače hiše v kupčku pepela.
štedilnik za dementno osebo, 23.08.2021 ob 13:26
Ja , ni tako preprosto.
Torej mama je kot kaže vedno bolj zgubljena, vedno znova se ji dogajajo pozabljene stvari na štedilniku, pa stanovanje v oblaku dima, senzor že , ampak kaj mi pomaga če sem tisti trenutek nekaj 100 kilometrov daleč, kaj čem gasilce klicati za vsak pozabljen pisker ?
Oče je že večkrat predenj sta šla od doma k zdravniku ugašal plin ker je pač pozabila da ima vse prižgano, nikakor pa ne bi rad videl domače hiše v kupčku pepela.
Mama ne živi sama če prav razumem z očetom? Bo pač on moral bolj popazit na te stvari, ker bo vedno slabše vem iz svojih izkušenj..teta je šla v trgovino nekaj 100 metrov od bloka in v tem času pozabila kje je doma..na koncu je morala v dom ..mogoče bo dobro počasi razmišljat v tej smeri ..preden se res zgodi kak požar.
Svetujem ti, da jo peljete v dom kjer se bo lepo imela z drugimi stanovalci.
Drugace bos imel dobesedno ogenj v strehi. Kolega je izgubil na tak nacin mamo. Je dobila opekline na plucih in je odsla po enemu tednu.
Drugace se vse kuhinjske plosce ugasnejo ce se kaj polije gor, za olje je pa drugacna pesem.
wd40212, 23.08.2021 ob 13:40
Jaz sem v šporget na plin vgradil elelktromagneten ventil, timer in senzor. Če v kuhinji ni bilo gibanja par minut, je zaprlo plin.
Tole pa sploh ni slaba ideja, prvo bom poizkusil dobiti kaj primernega na elektriko, saj koneckoncev je plinaš že precej star, če tisto ne pa nekaj na tvoj način, morda pa bi res kar na štedilnik tako vezal, pač ugasne elektrika če pol ure ni gibanja po kuhinji.
Forum je zaprt za komentiranje.