Občutek imam da v VDC ne delajo osebe z motnjo v duševnem razvoju
Ko sem pogledala prodajni program Varstveno delovnega centra, v katerem naj bi bili odrasli z motnjami v duševnem razvoju, sem dobila občutek, da ljudje, ki tam delajo, nimajo motnje v duševnem razvoju. Za izdelavo izdelkov, ki jih delajo, je namreč potrebne kar precej inteligence, spretnosti, znanja, veščin, vrlin.
http://www.vdc-vi.si/vdci/index.php/prodajni-program
Prav zanima me, ali bi bila oseba z motnjo v duševnem razvoju zmožna izdelati idrijsko čipko. Meni se zdi idrijska čipka kar precej zahtevna in zahteva veliko znanja in časa. Ni preprosta.
To, da imajo ljudje motnje v duševnem razvoju, ne pomeni, da so povsem nesposobni. Nekateri imajo verjetno lahko zelo razvite ročne spretnosti.
Še komentar na čipko. Ta zadeva ni tako zahtevna. Sama sem se naučila klekljanja v 3. razredu OŠ in ni ravno neka znanost. ? že takrat sem lahko naredila kar nekaj osnovnih izdelkov, kot je predstavljeno tudi v njihovi galeriji..
Ime namesto vzdevka, 21.08.2021 ob 18:00
VDC – vele diskriminatorni center
Ime pove vse.
Diskriminirajo tam zaposlene, ki delajo za polni delovni čas izdelke, za katere je potrebne ogromno ročne spretnosti, znanja, veščin, vrlin, inteligence, časa in jih plačajo z 40 eur na mesec, čeprav bi si zaslužili najmanj minimalno plačo.
Žalostno.
se strinjam, sestrična dela v enem izmed takih centrov in dobi 50 eur na mesec, za kar nekaj ne tako navadnega dela.
Vsi izdelki, ki jih naredijo osebe s PP, gredo skozi roke zaposlenih, da jih dodelajo in popravijo, da so všečni kupcem. Vem, da to delajo v našem VDC, kjer je uporabnik moja sestra. Grozljivo, kaj se tam dogaja, da je profit čim večji. Delajo kot nori. Sestra za 2. meseca dela, dobi 30.evrov in hodi domov zelo izčrpana.
Forum je zaprt za komentiranje.