Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tresenje rok – Parkinsonova?

Tresenje rok – Parkinsonova?

Stara sem 33 let. Zadnja leta se mi tresejo roke. Včasih, ko sem živčna, ko moram nastopiti pred ljudmi. Ok, to je trema. Marsikomu se tresejo roke. Ampak zadnja leta opažam, da se mi tresejo tudi, ko sem sama, povsem sproščena. Recimo zdaj, ko sedim na kavču, če obrnem zapestje na zunanjo stran, ali pa če dvignem roke. Je to normalno? Zaradi kave? Ne spijem je veliko. v družini imamo Parkinsonovo bolezen, so to prvi znaki?

en šnopček na tešče, pa bo vse rešeno.

Ni vsako tresenje Parkinsonova bolezen.

Če je Parkinsonova v družini, bi bilo sčasoma za preverit določene parametre. Drži pa, kar je napisal zgoraj, da ni vsako tresenje že bolezen. Včasih nerodno zasučeš roko in vzdražiš (pritisneš) kak živec, pa se začne tresti.

Ne fantazirati in ne si sama postavljati diagnoze. Ker imate v sorodstvu Parkinsonovo boleznijo, to psihično vpliva nate. Če te to tako muči, obišči osebnega zdravnika. Lahko te da h nevrologu, ki bo potrdil, upam pa, da bo ovrgel tvojo diagnozo.

Možnost je skoraj nična, sploh glede na tvoja leta. Med drugim tudi pri anksioznost lahko pride do tresenja. Tresenje se lahko pojavi tudi po stresnem obdobju. Zadeva čez čas izzveni, lahko se kdaj spet vrne, pa spet izgine. Kot so že omenili, imaš lahko podzavesten strah pred parkinsonom, kar tudi lahko izzove tresenje. Resnejši razlogi so mnogo redkejši. Če te skrbi, ali pa če bi se ti pojavili kakšni drugi simptomi, omeni zdravniku. Pomaga lahko tudi magnezij in B vitamin, a tudi s tem ni za pretiravati. Če se ti morda čez čas vseeno pojavi, pa tudi ni za obupati. Napredek na področju obvladovanja je kar uspešen.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close