Pred 2 ura,a sem bila cepljena z Umirajočo zvezdo. Kdaj mi bo odleglo?
Jaz pa nisem hotela Pfizerja.
Od samega začetka sem verjela v cepivo Astra Zeneca , ker so jo izdelali na angleški univerzi Oxford. Mislim, da je bila na udaru po krivici, ker ima Pfizer več denarja za propagando zase. Prav tako ima Pfizer za seboj v zgodovin veliko nategov in je prodajal tudi že škodljiva zdravila, dokler ni dobil prepovedi.
Zdaj pa mi gre celi čas na jok od strahu, ker čutim precejšnjo šibkost v telesu.
Najhuje v vratu in glavi, še komaj glavo pokonci držim.
Boli me hrbet, ne morem bit zravnana, občutek šibkosti. Pa nos imam poln.
Tisti, ki ste se cepili z Astro Zeneco, vsi veste, da je pohvaljena, ker dobro pomaga tudi proti delta sevu.
Kaj naj zdaj naredim, ker mi Nalgesin res ne prime nič, kaj bi bilo šele, če ne bi vzela.
Stranske učinke sem torej dobila že v eni uri po prejemu cepiva.
Moje prvo vprašanje je : Kdaj vam je odleglo, koliko ur ali dni po prejeti Astri Zeneci?
In drugo vprašanje : kdaj ste razvili stranske učinke po prejetem cepivu? Tudi v 1 do 2 urah? Ali šele naslednji dan?
Hvala lepa za kakšne točne odgovore! Če pa se mislite iti debato o anticepilstvu, pa prosim neee to tu delat.
Držim pesti, da ti na to vpr. Ne odgovarja Robi?
Drugač pa teta je dobla az je blo ok, mislim da rok-1 tudi, je pisal, da je vse ok. Gospa tukaj v bližini je zbolela za dva dni in bla vsa iz sebe, a je ok. Tu ti dela še nocebo efekt, zrt vsega rompompoma okoli tega. Glej, sprejela si odločitev, ne paničari, se boš že zvlekla iz tega!?
CrazY FroG ?, 20.08.2021 ob 18:47
Držim pesti, da ti na to vpr. Ne odgovarja Robi?
Drugač pa teta je dobla az je blo ok, mislim da rok-1 tudi, je pisal, da je vse ok. Gospa tukaj v bližini je zbolela za dva dni in bla vsa iz sebe, a je ok. Tu ti dela še nocebo efekt, zrt vsega rompompoma okoli tega. Glej, sprejela si odločitev, ne paničari, se boš že zvlekla iz tega!?
Kaj pa naj odgovorim, saj pa se nisem in ne bo cepil.
Vsak je sam odgovoren za svoja dejanja.
Hvala za vse tolažbe! Malo mi je že odleglo, zdaj je mimo od cepiva že 4 ure. Občutek težke glave je čisto minil. Je pa še ostala z mano ta šibkost v hrbtnih mišicah, vendar pa lahko sedim in me ne vleče več skup, vročine nisem razvila, bolečin tudi nimam, samo, švohna sem pač. Ja, res sem se prestrašila in mogoče zakrčenost naredi svoje! Naslednjič moram prit po drugo dozo v času od 8 do 12 tednov. Takrat v drugo pa ljudje po Astri Zeneci nimajo stranskih učinkov!
Nič posebnega ni bilo – naslednji dan sem se že zbudil z rahlim glavobolom in kot bi imel mačka – pa cel dan bil nekako pobožen. Za par ur dobil nekaj zmerne vročine in par dni je bila rama malo topla na dotik. Vse to je izginilo.
Po drugi dozi pa nič – razen mogoče malo boleče rame.
Skratka… Pomiri se in pojdi spat.
Zdravnika kliči samo če bi te kaj res začelo močneje boleti ali pa če bi dobila vroçino čez 39 / 40.
Imam nekaj sodelavcev, ki so bili cepljeni z AZ, pa nekaj, ki so bili cepljeni s Pfizerjem.
Večina tistih, ki so dobili AZ, so bili čez nekaj ur čisto OK, šele zvečer jih je začelo tresti, mrzlica, potem vročina in splošno slabo počutje. Naslednji dan nikogar ni bilo v službo! Ampak so bili doma samo 1 dan, potem je bilo bolje. Tako je bilo po 1. odmerku AZ. Po 2. odmerku AZ cepiva ni bilo nobenemu nič, torej nič stranskih učinkov.
Pri Pfizerju ravno obratno – po 1. odmerku vse OK, po 2. odmerku jih je pa vrglo, ampak tudi ne za dolgo, samo za tisti dan.
Tako da, če bo tudi pri tebi tako, se lahko potolažiš, da si najhuje že dala skozi.
jaz sem tudi nova, 20.08.2021 ob 18:35
Jaz pa nisem hotela Pfizerja.
Od samega začetka sem verjela v cepivo Astra Zeneca , ker so jo izdelali na angleški univerzi Oxford. Mislim, da je bila na udaru po krivici, ker ima Pfizer več denarja za propagando zase. Prav tako ima Pfizer za seboj v zgodovin veliko nategov in je prodajal tudi že škodljiva zdravila, dokler ni dobil prepovedi.
Zdaj pa mi gre celi čas na jok od strahu, ker čutim precejšnjo šibkost v telesu.
Najhuje v vratu in glavi, še komaj glavo pokonci držim.
Boli me hrbet, ne morem bit zravnana, občutek šibkosti. Pa nos imam poln.
Tisti, ki ste se cepili z Astro Zeneco, vsi veste, da je pohvaljena, ker dobro pomaga tudi proti delta sevu.
Kaj naj zdaj naredim, ker mi Nalgesin res ne prime nič, kaj bi bilo šele, če ne bi vzela.
Stranske učinke sem torej dobila že v eni uri po prejemu cepiva.
Moje prvo vprašanje je : Kdaj vam je odleglo, koliko ur ali dni po prejeti Astri Zeneci?
In drugo vprašanje : kdaj ste razvili stranske učinke po prejetem cepivu? Tudi v 1 do 2 urah? Ali šele naslednji dan?
Hvala lepa za kakšne točne odgovore! Če pa se mislite iti debato o anticepilstvu, pa prosim neee to tu delat.
Si testna zajčica; tudi AstraZeneca kot vsa ostala cepiva so še v testni fazi na ljudeh do leta 2023 -spremljaj stranske učinke in jih pridno javljaj naprej.
rok-1, 20.08.2021 ob 21:19
Popravek – “povožen”
Kar priznaj da si bil pobožen, ker si se usral da imajo nekateri tvoji teoretiki zarot prav in te bo pobrqal prov na hitr. Se prav pobožen ne povožen. Če te nekdo povoz boš vedu al si povožen al pobožen. Če pa nekaj narediš kar ne veš al te bo štreafal al ne in te neki stisne pa postaneš pobožen hitr lahk.
Ne zamer sam mal ropotam
Da vas ni sram, dojenčke cepimo že po nekaj mesecih po rojstvu, a mislite da pediatri zastonj govorijo, naj bomo pozorni na reakcije po cepljenjih? A mislite, da se dojenčki pri 3, 5, 11 mesecih, pa kasneje otroci ne počutijo slabo? A sploh veste, kako cepiva delujejo in zakaj pride do reakcije po cepljenju?
Debili panični.
sluzasta panična golazen, 20.08.2021 ob 22:02
Da vas ni sram, dojenčke cepimo že po nekaj mesecih po rojstvu, a mislite da pediatri zastonj govorijo, naj bomo pozorni na reakcije po cepljenjih? A mislite, da se dojenčki pri 3, 5, 11 mesecih, pa kasneje otroci ne počutijo slabo? A sploh veste, kako cepiva delujejo in zakaj pride do reakcije po cepljenju?
Debili panični.
Kaj si tečna., sitnoba zoprna pametna zmerjavska?
Debilka si ti.
Ali pa debilc s pimpekom, saj je vseeno.
Jaz nisem imela po Pfizerju nobene posebne reakcije.
Vzela sem Lekadol, po prvem cepljenju me niti roka ni bolela, drugič samo en dan.
Res pa je, da sem dva dneva po cepljenju bolj lenarila in gledala Tv.Opravila sem samo par nujnih gospodinjskih del.Prvič sem bila dva dni na bolniški, drugič sem bila na dopustu.
PFIZER, 20.08.2021 ob 22:47
Jaz nisem imela po Pfizerju nobene posebne reakcije.
Vzela sem Lekadol, po prvem cepljenju me niti roka ni bolela, drugič samo en dan.
Res pa je, da sem dva dneva po cepljenju bolj lenarila in gledala Tv.Opravila sem samo par nujnih gospodinjskih del.Prvič sem bila dva dni na bolniški, drugič sem bila na dopustu.
Samo naj mi se kdo omeni cepljenje.
Zdravo telo, ki se samo bori po naravni poti naj uničujem s kemijo?
Nimam karanten, nimam bolniških, ne žrem lekadolov. In meni bo nekdo solil pamet o cepljenju.
Naj se cepi kdor želi ostale pustite na miru!
Sestra z AZ po prvi dozi dva dni cist povozena ala gripa, po drugi nic. Starsa po Pfizerju obakrat nic, razen bolece roke. Mami pravi, da ima sedaj po dveh mesecih konstantne, vsakodnevne glavobole v zatilju- prej nikoli razen migren. Sodelavka po pfizerju 1.doza celo noc drisko, drug dan komaj delala, cist brez moci. Drugo dozo se caka. Za druge ne vem. Jest se nisem cepila, bom videla kaj bo, upam, da se mi ne bo treba nikoli.
Ja, povožena sem danes, občutek telesne teže v hrbtu še kar traja in rahel glavobol pa še kar traja, rahlo boleča roka je še najmanj problem in me nič ne moti. Roke, dlani, pa imam hladne…. ampak če jih sperem s toplo vodo, se mi še nekaj minut tudi kasneje po podlahtih in nadlahtih razliva abnormalna toplota, zato me je stisnila spet ta tesnoba in sem vzela lexaurin.
Od prejetega cepiva zdaj mineva 19 ur. Mirujem, ni mi prehudo, vendar pa sem pričakovala vse skupaj bolj na lahko! Pa zgleda da imam slabe živce.
Smešno je, da smo dali skoz v otroštvu kot dojenčki veliko cepiv in kdove, kaj vse smo prestali, a nismo mogli nič povedat. No, zdaj v srednjih letih pa je eno cepivo prava drama. Sploh za nas, ki nismo nobeni kerlci, kot je ena zgoraj grdo zapisala, da tega ne ponovim, ampak ja panika me uničuje prej kot cepivo.
Forum je zaprt za komentiranje.