Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali se vam to zdi fer pri dostavi pice na dom?

Ali se vam to zdi fer pri dostavi pice na dom?

V eni izmed picerij imajo do 13. ure pice in še nekaj drugih jedi po nižji ceni. To je v bistvu malica, zato ceneje.

No, včeraj pa sem pico naročila ob 12:50. Ko so mi pico dostavili na dom (po 13. uri) , pa so mi zaračunali redno ceno pice, torej ne kot malico. Seveda sem takoj zahtevala pojasnilo ter povedala, da sem pico naročila, ko je bil še čas malice. Nisem jaz kriva, da so mi dostavili kasneje. Dostavljalec je rekel, da on samo dostavi pico in izda račun, ki so mu ga dali v piceriji. In prav je imel. Nanj se nisem spravila, saj on ni bil nič kriv. Poleg tega je moral še marsikomu dostaviti hrano in se mu je mudilo. Plačala sem redno ceno.

Ali se vam to zdi fer? Me prav mika, da bi se zapeljala do picerije in zahtevala razliko nazaj. Imajo točno zabeležen klic. V bistvu se mi ne gre za denar, ampak da tistim, ki so za to odgovorni, povem svoje. Organizacija na podnu.

Kaj imajo napisano?

Za naročila do 13.ure ali za predvideno dostavo do 13.ure?

Verjetno drugo, ker drugače bi si lahko jaz ob desetih dopoldan naročevala kosilo za čas, ko pridem iz službe.

Odgovor na objavo uporabnika
Picikato, 20.08.2021 ob 11:29

V eni izmed picerij imajo do 13. ure pice in še nekaj drugih jedi po nižji ceni. To je v bistvu malica, zato ceneje.

No, včeraj pa sem pico naročila ob 12:50. Ko so mi pico dostavili na dom (po 13. uri) , pa so mi zaračunali redno ceno pice, torej ne kot malico. Seveda sem takoj zahtevala pojasnilo ter povedala, da sem pico naročila, ko je bil še čas malice. Nisem jaz kriva, da so mi dostavili kasneje. Dostavljalec je rekel, da on samo dostavi pico in izda račun, ki so mu ga dali v piceriji. In prav je imel. Nanj se nisem spravila, saj on ni bil nič kriv. Poleg tega je moral še marsikomu dostaviti hrano in se mu je mudilo. Plačala sem redno ceno.

Ali se vam to zdi fer? Me prav mika, da bi se zapeljala do picerije in zahtevala razliko nazaj. Imajo točno zabeležen klic. V bistvu se mi ne gre za denar, ampak da tistim, ki so za to odgovorni, povem svoje. Organizacija na podnu.

kolk daš pa trinkgelda?

V bistvu res, kako imajo napisano. Čeprav meni je logično, če bi prišla k njim npr ob 12.30, naročila, ojedla, plačala pa npr ob 13.05, da plačam po nižji ceni in ne redni ceni.

Pokliči tja, morda naslednjič dobiš gratis. Meni so enkrat pripeljali mlačno, čeprav sem pač vročo naročila ?, pa sem za naslednjič gratis dobila. Ne šparaj jezika, seveda vljudno. Saj je tvoj denar.

Iskreno povedan. Zaboli me kita.

Picerije spadajo v zasebni sektor, torej imajo vedno prav. Picerije so del gospodarstva, ki gara ustvarja in plačuje davke. Realni sektor picerij si ne more privoščiti, da bi goljufal stranke, kot si to dovoli javna uprava.

in kaj imajo, 20.08.2021 ob 11:33

Kaj imajo napisano?

Za naročila do 13.ure ali za predvideno dostavo do 13.ure?

Verjetno drugo, ker drugače bi si lahko jaz ob desetih dopoldan naročevala kosilo za čas, ko pridem iz službe.

Si nepismen/a?

Poglej na cenik kaj piše. Naročila ali dostava do 13:00 ure. Zelo verjetno tisto prvo. Če se ti da pojdi nazaj in zahtevaj denar nazaj. Tako delajo Nemci, dosledno, ne glede na to če se gre za 3 cente ali pa za 300 €. In potem imajo družbo pošlihtano. Še bolj to velja za anglosaksonske države. Kupci se začnejo dret na ves glas, če kaj ni prav. In jaz jim dam prav. Edino tako se zadeva reši, predvsem pa da ne goljufajo stranke ali sploh kogarkoli še naprej.

Vi se raje pištolite in razburjajte na uradih javne uprave! Zasebno gospodarstvo pa pustite pri miru, ker vedno in povsod deluje brezhibno in ponuja samo neoporečne izdelke ter storitve!

Goljufivi gostinci, 20.08.2021 ob 12:25

Si nepismen/a?

No, včeraj pa sem pico naročila ob 12:50. Ko so mi pico dostavili na dom (po 13. uri) , pa so mi zaračunali redno ceno pice,

Takole je avtorica napisala!

Praviloma mora izdat račun ob naročilu – torej ga bi moral izdat iz blagajne do 13.ure če bi bil pošten – ker ta račun dobi tudi picopek pred pult pred sebe, da uvrsti v tvoje naročilo v vrsto – in dela dol z zblokiranega listka -vsaj v treh picerijah, kjer sem jaz gost, je tako,  ker vidim kako dela natakar in daje picopeku, ko umešča vmes tudi naročila za osebni prevzem ali pa dostavo.

Amapak verjetno je bil prefrigan tisti, ki je to pico blokiral, pa je blokiral lepo po 13. uri Če imaš račun, ti bo pojasnil dilemo.

Če imajo navedeno za kupca, da do 13 ure se obračuna pica po nižji ceni kot ccena za malico,  se mora obračunat po nižji ceni za malico- kar pa pomei, da mora “tolčt” račun v blagajno do 13 ure 🙂

Jasno, daje bil nategun tisti, ki je blokiral – ker je “počakal” verjetno” da je bilo po 13 uri in je tolkel potem v blagajno, da je bila cena redna..

Gostinci so ljukavi – on ne bo v svojo škodo nikoli, to pa zagotovo.

Desperadodajka, 20.08.2021 ob 12:39

Vi se raje pištolite in razburjajte na uradih javne uprave! Zasebno gospodarstvo pa pustite pri miru, ker vedno in povsod deluje brezhibno in ponuja samo neoporečne izdelke ter storitve!

Pa zakaj se pištolit na uradih JU? Tako ležerno prijetno, nesmrdljivo,  sveže prezračeno,  kot je sedaj, ko greš kaj uredit, ni bilo še nikoli v zadnjih 30ih letih. KO si samo stopil nnot, pa je bilo vse črno od čakajočih in tečnih se prerivajočih.

Pokličeš po telefonu, te vpiše varnostnik na list, prideš ob dogovorjeni uri, tok-tok-tok, direkt noter, vse opraviš brez dodatnih prisluškovalnih ušes  drugih in dihanja za vrat od nekoga, ki ti stoji preblizu;  7 minut, pa opraviš Včasih si pa v vrsti stal po 40 minut, da si sploh prišel na vrsto.  Meni je tako TOP!

Poglej,   katera ura je izpisana na računu. Če je pred 13ih, imaš vso podlago, da zahtevaš povračilo denarja.

Pa tudi če ni, bi jih poklicala in jim povedala, da se počutim oguljufano, saj sem naročila v prepričanju, da bom deležna popusta. Če se bodo čudno izpostavili, mirno obvesti trzni inšpektorat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close