Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ne najdem službe iz svoje stroke

Ne najdem službe iz svoje stroke

Stara sem 24 let. Ker sem nekaj casa nazaj diplomirala sem zacela iskati sluzbo iz moje stroke a zal je bila vecina odgovorov negativnih. Skoraj povsod so bili odgovori, da iscejo ljudi z izkušnjami (izkušnje imam saj sem cca. 4 leta delala v tej smeri ampak za njih je bilo to premalo) ali pa, da trenutno ne rabijo novih delavcev.

Razmisljam, da bi sla mogoce se na magisterij ali pa, da se vpisem izredno na zdravstevno nego (se mi zdi, da njih vedno rabijo)

Moj fant, ki je studiral strojništvo je dobil službo se isti teden. Jaz pa kar ne najdem in ne najdem.

Priznam, da ne razmišljam se o tem, da bi se zaposlila v proizvodnji, saj kakor sem zasledila jih tam najvec rabijo. Ampak, ce ne bo druge, se bo treba.

Zanima me, ali ste takoj po studiju dobili sluzbo iz vase stroke?

Se še boš načakala, jaz sem čakal 4 leta, da sem kaj pametnega dobil, pa še to za minimalca 🙂

Nam so že pred tridesetimi leti rekli, da nismo več v komunizmu, ko se je od pripravništva do penzije preživelo v isti službi. Da bo treba od zdaj naprej zamenjat več poklicev in delodajalcev v življenju; tudi ceste pometat, riti brisat in kmetom pomagat.

V svojem fohu ne dobis sluzbe, zdaj bi pa iz tega foha se magisterij delala?????

Reci da se zajebavas.

Hehehe – to je lep primer tega da babe delate neke leve in neuporabne fakse. Trošite svoj čas in denar staršev ter davkoplačevalcev. Na koncu pa vas u vsakem primeru čaka lidl kasa in podobna dela.

Sploh pa je u tvoji starosti najbolj pomembno da se poročiš in imaš otroke. Zdaj in ne šele ko boš starejša in boš imela velike šanse da rodiš defektne otroke. Za katere bomo spet plačevali slovenski davkoplačevalci.

Sploh pa je imeti muža in otroke po psihološki in biološki plati smisel življenja ženske. Sicer lahko postane suha veja in je u sramotu celi družini in potem tudi postane zagrenjena feministka.

Take ostaneju kar lepo s psičkom. In pričakujejo penziju od otrok ki jih nimajo.

Sicer je pa vsako delo častno. Zakaj bi bila barska plesalka na štangi kaj manj vredna od dilerja droge ali švercerja migrantov?

Katero izobrazbo pa imaš?

zdravstveno nego res vedno rabijo, čeprav se je število zaposlenih v zdravstveni negi iz leta v leto povečevalo. Iz 3.600 na cca 5.500 v 10ih letih… ampak jih vedno rabijo in plače so zelo lepe, sploh za tiste z visoko. Šola pa ne preveč težka, mnogi naredijo ob delu…

visoko šolo.

Jaz sem 40+ pa še nisem dobila službe v svojem fohu pa sem poslala na stotine vlog.

V bistvu sem skoraj obupala, da bi sploh kdaj dobila. Ker že leta opravljam razna druga dela in nimam več stika s stroko.

Aja, moje prvo delo po diplomi je bilo delo v skladišču. Manj plačano kot minimalc, brez prevoza, brez malice, samo na napotnico.

Pri nas iscemo vse. Poglej na FB. DSO Vic- Rudnik, Ljubljana.

Odgovor na objavo uporabnika
Uu45, 19.08.2021 ob 19:57

V svojem fohu ne dobis sluzbe, zdaj bi pa iz tega foha se magisterij delala?????

Reci da se zajebavas.

Hehehe mal provokacije na SČ ne škodi a ? :)) mi recimo na pamet ne pride v tem kaosu delat magisterij, sej ne vemo kako bo vsaj z minimalci za golo preživetje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close