Naj me že nehajo posiljevati
Dovolj imam, da se me posiljuje z idejami, poklicno, študijsko ali kakšno drugo življenjsko izbiro, z načinom življenja, razmišljanje, hotenje, stila oblačenja, pravilnega pomivanja tal in še in še. Iskreno imam dovolj.
Od kod ljudem ta prevzetnost in aroganca, da vedo kaj je dobro in prav za drugega človeka.
Ne govorim o izražanju mnenja, pač pa o ljudeh, ki te dobesedno posiljujejo z svojem prav, pa še ustaviti jih je težko. Oni se ne ugasnejo.
Sem samozavestna, imam urejeno življenje, razmišljam s svojo glavo pa mi zadnje čase na pot hodijo res sami tako imenovani posiljevalci.
Kako ugasneš takega človeka? Kako mu na lep način poveš naj zapre svoj gobec? Kako se izogneš takšnim posiljevalcem, ki ti jih življenje meče na pot.
Zadnje čase so moji živci ne preizkušnji, ker se mi to dogaja kar naprej. Včasih dobim napad tesnobe, ker se ne morem obraniti, drugič pa se mi zdi, da bom začela kričati in ne bom mogla nehati.
Lahko razložiš, 19.08.2021 ob 08:07
Kam šteješ buzarante, med moške ali med ženske?
90% moških(običajni tipi, nihče ne pomisli da so buzeranti, ne hodijo na parade zato so nevidni). 3% neopredeljenih. 1% prijetnih žensk. 6% neprijetnih žensk od katerih jih 1% hodi na parade in so glasni in neprijetni.
Potem pa še kar nekaj hetero tipov spada med ženske, to so tipi, za katere vsi mislijo na cesti, da so geji čeprav niso. (zaradi klišeja da so geji poženščeni in je to za zabite ljudi ki gledajo na svet skozi stereotipe samoumevno)
Huuudooo, 19.08.2021 ob 08:21
Kaj pa tole posiljevanje s cepljenjem??? Vsak dan, v časopisih, na spletu, na radiu, na vseh televizijah eno in isto in eno in isto Krekovo ali Beovičkino posiljevanje s cepljenjem!!!!!!!!!!!!
Med posiljevanjem in informiranjem je velika razlika. Normalen človek oboje loči.
Tesnobna Lucy, 18.08.2021 ob 23:42
Dovolj imam, da se me posiljuje z idejami, poklicno, študijsko ali kakšno drugo življenjsko izbiro, z načinom življenja, razmišljanje, hotenje, stila oblačenja, pravilnega pomivanja tal in še in še. Iskreno imam dovolj.
Od kod ljudem ta prevzetnost in aroganca, da vedo kaj je dobro in prav za drugega človeka.
Ne govorim o izražanju mnenja, pač pa o ljudeh, ki te dobesedno posiljujejo z svojem prav, pa še ustaviti jih je težko. Oni se ne ugasnejo.
Sem samozavestna, imam urejeno življenje, razmišljam s svojo glavo pa mi zadnje čase na pot hodijo res sami tako imenovani posiljevalci.
Kako ugasneš takega človeka? Kako mu na lep način poveš naj zapre svoj gobec? Kako se izogneš takšnim posiljevalcem, ki ti jih življenje meče na pot.
Zadnje čase so moji živci ne preizkušnji, ker se mi to dogaja kar naprej. Včasih dobim napad tesnobe, ker se ne morem obraniti, drugič pa se mi zdi, da bom začela kričati in ne bom mogla nehati.
Verjamem, da imaš resne težave, ker ne ločiš med posilstvom in teženjem. Najprej tu razčisti pojme in preberi kaj posilstvo je. Boš zelo pazila kako uporabljaš ta izraz.
Napačen izraz, 19.08.2021 ob 08:33
Verjamem, da imaš resne težave, ker ne ločiš med posilstvom in teženjem. Najprej tu razčisti pojme in preberi kaj posilstvo je. Boš zelo pazila kako uporabljaš ta izraz.
Adejno. Vsi razen tebe razumemo, kaj v kontekstu te teme pomeni posiljevanje.
popipupzpt, 19.08.2021 ob 08:24
Med posiljevanjem in informiranjem je velika razlika. Normalen človek oboje loči.
Glede cepljenja je kar posiljevanje. Zamisli si, da bi vsi ti mediji tebe “informirali” vsak dan, večkrat na dan, npr. o homoseksualcih. Brez dvoma bi vpil/a, da naj te že nehajo posiljevati s to temo!
Para Bellum, 19.08.2021 ob 08:37
Glede cepljenja je kar posiljevanje. Zamisli si, da bi vsi ti mediji tebe “informirali” vsak dan, večkrat na dan, npr. o homoseksualcih. Brez dvoma bi vpil/a, da naj te že nehajo posiljevati s to temo!
Moj TV in radio imata gumb za izklop. Tvoja ne? Internet je itak narejen tako, da človek na njem sam poišče, kar želi… Sodelavko, ki ti vsak dan vstopa v pisarno in ti neprestano ponuja sodelavce za partnerje, na strokovna vprašanja ti pa nikoli ne odgovori, boš pa težko izklopil. Se je seveda začneš izogibati, a potem naredi kraval., kako si neprijazen. Ja, poslijevalci, taki in drugačni, so problem. Vsiljevanje je daleč od informiranja. Ravno nasprotno je pravzaprav.
Več kot polovica ljudi je biseksualcev, heteroseksualci so v manjšini. A zaradi heteronormativno naravnane družbe tega skoraj nihče ne ve in 95% biseksualcev nikoli ne poskusi z istim spolom. Ta zavrtost pa pri ljudeh povzroča frustracije, ki vplivajo tudi na našo družbo. Torej ljudi je treba posiliti s tem in jim to vbiti v glavo ker ovce ne bojo tega nikoli štekale. Škoda ki se pa dela je pa neporavljiva.
Para Bellum
19.08.2021. ob 08:37
—————————————————————————————————–
Več kot polovica ljudi je biseksualcev, heteroseksualci so v manjšini. A zaradi heteronormativno naravnane družbe tega skoraj nihče ne ve in 95% biseksualcev nikoli ne poskusi z istim spolom. Ta zavrtost pa pri ljudeh povzroča frustracije, ki vplivajo tudi na našo družbo. Torej ljudi je treba posiliti s tem in jim to vbiti v glavo ker ovce ne bojo tega nikoli štekale. Škoda ki se pa dela je pa neporavljiva.
donporleone, 19.08.2021 ob 08:56
Po eni izmed definicij se pomen v tem kontekstu kar sklada…
Namenjeno temu:
“Verjamem, da imaš resne težave, ker ne ločiš med posilstvom in teženjem. Najprej tu razčisti pojme in preberi kaj posilstvo je. Boš zelo pazila kako uporabljaš ta izraz.”
@TesnobnaLucy
Odvisno od razmerja s takšnim ?. Eni so dejansko samo zmedeni npr. 70letnik ki zavija kako je treba živeti treba živeti izkoristi mladost ker odhaja odhaja odhaja – pač tu je celo možno imeti argument, da je drugače, pa vzeti dobronamerno in zelo slabo izvedeno.
Vem, pa da je večina primerov samo nasilnežev, ki se nate spravljajo zato, ker lahko. Tu pripomore prekinitev stikov, če so možni, če niso pa lahko samo upaš, da se ne zlomiš preden ? crkne.
Osebne meje postavljaš sam, če jih drugi ne spoštujejo pa ne moreš efektivno nič. “Zabiješ” lahko nasilneža, ampak ne pomeni, da neha npr. če te starš tolče, da si ničvreden in bi moral biti splavljen, če nisi zobozdravnik, ko ga zob boli in odvetnik, ko naredi P*, pa čistilka, ko je treba pomiti posodo in pokojni, ko je tvoj obstoj odveč – tu ne moreš nič. To je krivda družbe, CSD in pedagogov, ki bi te morali odstraniti iz takšnega okolja, in vedno boš naJ, ker tudi če odideš boš tarča družbenega nasilja (v smislu rit nehvaležna, plenice so ti menjali) in na koncu boš še dolžen skrbeti za “nemočne ostarele”, ki zate nikoli niso.
Če te pa Npr. ena soseda začne J* v glavo kako je treba BRATI, BRATI, si neumen, če ne bereš, si neizobražen, itd. Njej se lahko nasmehneš:
“ja, knjige so vir znanja in produktiven način preživljanja prostega časa. Sem kar žalostna, da ga zase nikakor ne najdem dovolj – vsaj kvalitetnega ne. Haha, no zato pa je TV tako popularen – ne zahteva tolikšnega vložka kot knjiga. Fizičnega in psihičnega, med kuhanjem in likanjem se lahko ošvrkne ekran, črke pa veliko težje, hihi. Pa tudi dopušča možnost pasivnega druženja z družino in ljubljenimi. Tako kot so včasih poslušali zgodbe na radiu… Kaj čmo, dandanes je takšen tempo, da moram vse “multitaskat” hihi, za kvalitetno branje je potrebna tišina, mir in udoben kavč pa še kopica mentalne energije. Tudi te audio knjige, ki so popularne zadnje čase – ne vem koliko imaš od tega, če poslušaš med vožnjo ali joggingom, že radio in glasba te lahko preveč zamoti, varnost je na prvem mestu… ”
Zabij s tem kar je res, in ko se ti začne neumne delati npr. Še nasmehne in je samo tiho medtem ko gleda stran pa čaka, da bo tebe sram, ker ne umreš dovolj nasilne smrti da bi se zabavala – takrat vedi, da ve kaj dela sadistični ? in tudi glej na situacijo takšno kot je.
Upam, da to prav pride moj nasvet in zelo obširni primer. Svet je grd, zaradi gnilih ljudi.
Pa p.s. verjetno še razume, da če je en prijatelj v stiski in ti na vsake toliko malo pametuje ni isto kot toksični nasilni vzorec, ki ni dobro nameren ali mišljen kot dober nasvet. Npr. Raje bodi medicinska sestra kot učiteljica češčine – imaš več možnosti za stabilno zaposlitev, ali raje kupi manjšo hišo v “Domžalah” kot garsonjero v centru LJ, če se vidiš v bližnji prihodnosti z družino. Pač to so argumentirani dobronamerni nasveti, ki niso ukazi ter se spoštuje tvojo pravico do lastnega odločanja in doprinaša k tvoji izbiri boljše odločitve.
težko. NE bodo nehali, si žrtev.
Edina možnost je narediti fizično pregrado. Ti začnejo blebetat, se opravičiš in greš. Počasi, počasi vztrajaš pri tem ,da greš, ji hne poslušaš več. Tu pa tam nehaš pozdravljat, joj te nisem videla in nadaljuješ, in vtrajaš in počasi bo prišel dan, ko jih boš začela ignorirat. bodo poskušali, ampak ti niti ne poglej, ne ozri se, čeprav veš, da so tam. Ne naveži očesnega stika, nosi vedno sončna očala, ko si z njimi, da ni očesnega stika.
Bo trajalo nekaj mesecev, ampak bodo nehali, ker bodo videla, da se nič ne da. ampak ti moraš vztrajat, tudi ko te bodo vlačili po jezikih, tudi ko te bodo opravljali, ignoriraj, ne pogovarjaj se, ne odgovarjaj, samo živi
Iskreno in globoko se vedno znova čudim, med kakšnimi ljudmi vi vse to živite.
In kaj vse v življenju zamujam, ker nimam ne takih in ne podobnih izkušenj.
Nihče me ni v življenju z ničemer posiljeval, no, ene dva medla poskusa religiozne narave sta bila, prvič ko sem bila otrok (“ježešna, otrok ni krščen”) in drugi, ko smo se priselili na deželo (“Mate cajt za cucke sprehajat, k maši pa ne greste”), pri obeh sem dfokaj odločno odreagirala in je bil mir.
Ostalih pa ali ni, ali jih pa ne opazim. Oziroma dopuščam, da v primerih ko “solijo pamet” tega ne jemljem osebno in zato lažje preslišim.
Svetovalci, ljudje s poslanstvom “učiti kako živet”!
Gre za osebe na katere naletimo praktično povsod, pa naj se jim izogibamo v še tako širokem loku. Sami zase vseskozi trdijo, da imajo prav, kar je sicer zanimiv paradoks, saj gre navadno za ljudi, ki so si na nekem področju nabirali izkušnje skozi dolga leta, predvsem na račun lastnih težav. Prav hecno je, da imajo o zakonih največ povedati serijski ločenci in ločenke, o modi vedo vse taki, ki so celo leto pripravljeni na pust, koncept zdravega prehranjevanja obvladajo tisti z “nekaj kilogrami preveč”, nogomet in ostali športi so rezervirani za “kavč strokovnjake”, floskule o škodljivosti kajenja prodajajo kronični kadilci,… in še bi se kaj našlo.
Znebiš se jih lahko večinoma samo tako, da jih tekom pogovora ujameš v intelektualno past in spodbiješ njihove argumente. V tistem, ko izvisijo, večinoma kot kakšne užaljene ovčke držijo kljun. Poglej MON in vse ti bo jasno… recimo včeraj, ko mi je neka zagreta intelektualka skušala prodati kdo je (imela bi sicer prav vendar ne v tistem kontekstu) in kdo ni avtor neke knjige, odgovora na odgovor pa še vedno nisem prejel… verjetno se bom še načakal.
Zapomni pa si, da so običajno nasveti, ki jih dobiš zastonj, na koncu najdražji.
Zdravilo proti vsem pametnjakovičem je ignoranca. Ljudje največkrat vrtijo gobec iz potrebe po pozornosti in samopotrditvi. Če jih vzameš resno in jih celo poslušaš, bodo to od tebe dobili in se ne bodo nehali obešat nate. Če jim daš vedeti, da ti je vseeno za njihovo mnenje, od tebe ne bodo dobili ničesar in bodo šli iskat naslednjo “žrtev”. Posluži se taktike vsakega sociopata – ne poslušaj, odsotno kimaj in pogleduj okrog, prekini jih sredi pogovora z izgovorom, da imaš nujen opravek in samo pojdi, sfejkaj nujen telefonski klic… Za njihovo mnenje se ne sekiraj – taki o tebi že zdaj nimajo dobrega mnenja, zato je vseeno, če jih užališ.
donporleone, 19.08.2021 ob 09:38
Svetovalci, ljudje s poslanstvom “učiti kako živet”!
Gre za osebe na katere naletimo praktično povsod, pa naj se jim izogibamo v še tako širokem loku. Sami zase vseskozi trdijo, da imajo prav, kar je sicer zanimiv paradoks, saj gre navadno za ljudi, ki so si na nekem področju nabirali izkušnje skozi dolga leta, predvsem na račun lastnih težav. Prav hecno je, da imajo o zakonih največ povedati serijski ločenci in ločenke, o modi vedo vse taki, ki so celo leto pripravljeni na pust, koncept zdravega prehranjevanja obvladajo tisti z “nekaj kilogrami preveč”, nogomet in ostali športi so rezervirani za “kavč strokovnjake”, floskule o škodljivosti kajenja prodajajo kronični kadilci,… in še bi se kaj našlo.
Znebiš se jih lahko večinoma samo tako, da jih tekom pogovora ujameš v intelektualno past in spodbiješ njihove argumente. V tistem, ko izvisijo, večinoma kot kakšne užaljene ovčke držijo kljun. Poglej MON in vse ti bo jasno… recimo včeraj, ko mi je neka zagreta intelektualka skušala prodati kdo je (imela bi sicer prav vendar ne v tistem kontekstu) in kdo ni avtor neke knjige, odgovora na odgovor pa še vedno nisem prejel… verjetno se bom še načakal.
Zapomni pa si, da so običajno nasveti, ki jih dobiš zastonj, na koncu najdražji.
Sam takšnim ljudem pravim pametnjakoviči. Vedo vse, ne znajo pa nič, predvsem pa vedno vedo kaj je dobro za druge, lastno življenje jim pa škripa. Sam se takšnim ljudem izmaknem na način, da se umaknem – menjam družbo, ker kregati se s takšnimi ljudmi in zraven argumentirati svoj način življenja ni samo neproduktivno ampak pobere ogromno energije.
Sem se našel v tvojem opisu. Imam zelo močan prav, ki se mi zdi edini pravilen in potem nehote težim ljudem ali kot ti praviš, da posiljujem. ne morem si pomagati. Zdaj vem točno kako in kaj, ko pa sem v določeni situaciji, moram ljudem razložiti, to je en tak močan moment na katerega nimam dosti vpliva.
Forum je zaprt za komentiranje.