Zdaj sočustvujemo z njimi, kmalu ne bomo več
Situacija v Afganistanu me žalosti. Sočustvujem s civilisti, tako kot večina vas, a pomislimo malo, kaj sledi iz vsega tega. Afganistancev, ki so proti Talibanom je bojda tam okoli 30 milijonov. Vsi tej ljudje bodo puskušali uiti režimu, ki jim me prinaša nič dobrega. Večina njim je Evropa obljubljena dežela.
Ko gledam vse te posnetke in fotografije bežečih ljudi, vidim moške, mlade moške. To me skrbi še bolj. Večkrat opazujem mlade begunce, npr v centru Ljubljane. Sprehajajo se in težijo puncam, težijo drugače kot naši mladci. Punce jih ignorirajo ali očitno odklanjajo. Tega begunski fantje sigurno niso navajeni od doma, vsaj ne na tak način. Vedno večjih bo in vsem jim je skupno, da imajo fiziološke potrebe. Mene osebno že sedaj skrbi, ko gre hčerka zvečer ven.
Po pravici povem, vseh teh beguncem si ne želim v Evropi. Dovolj jih že imamo. Naj jih vzamejo še bogate države, ki so po veri in mentaliteti podobe njihovi, torej afganistanski. Nimam se za kruto, samo za realno. Zanima me kako pa kaj vi razmišljate o tej pereči temi. Je morda kdo kaj bol odprtega duha in lahko predstavi še svojo plat videnja?
Takšna pač si, nakladačica, ki naklada o stvareh katerih nima pojma.
Ti praviš, da imigranti težijo našim puncam drugače kot naši mladci. In to je zato ker imaš v resnici negativna čustva, do njih ki jih ne boš priznala. In zato vidiš s svojimi očmi drugače če naš fant osvaja našo punco, ali pa če imigrant osvaja našo punco.
Ali kot je negdo rekel šele, ko se zapleteš z npr.imigranto lahko v njem vidiš človeka. Ti se z imigranti ne pogovarjaš. Iz tebe govori le strah in ne realizem. Strah pa je že vedno ljudem škodoval in povzročil veliko nestrpnosti.
Ker zelo čudno, da imigranti ki prihajajo iz držav kjer je homoseksualnost kazniva ali pa te celo tam usmrtijo za to, jim jaz brez problema takoj rečem, da sem gej. Smo tudi že bili ponoči zunaj in sem z drugim gejom govoru in sem zanalašč rekel skupini imigrantom, da sva geja, samo zato da se je zoprna gejčina zravn mene “uscala v hlače” od strahu.
Vsi imigranti me normalno sprejemajo in tudi prijatelsko objemajo in tudi ženske jemlejo kot sebi enakopravne. Ker to česar vi nerazumete je to, da so to mladi ki so odraščali ob internetu na katerem so imeli cel svet in da so v đamijo hodili kvečjemu zaradi spoštovanja, do svojih staršev.
Zdj pa sam čakam da mi nek bedak nalepi kakšen članek iz NOVE24 o spolnemu nasilju imigrantov.
ma nehi ti nakladat.. vseh teh ljudstev so polna usta hvale.. smo močni, naša vera je prava, pravi tigri, ponosni na svoje, svoje države ne vem kaj vse ne..drgač pa, ko zagusti bi pa spizdili.. če bi pri nas vsi tako spizdili, ne bi ti tule razlival svoje čustvene poglede, če bi se naši ljudje usral l41 al pa l91! a misliš da je taka svoboda zastonj..da jo morajo drugi zate izborit, ..” a tebi samo treba”.. malo morgen..
kam je pol ta bojevitost, pa pogum šel?? daj mi to povej?
kokoši, 19.08.2021 ob 00:03
Takšna pač si, nakladačica, ki naklada o stvareh katerih nima pojma.
Ti praviš, da imigranti težijo našim puncam drugače kot naši mladci. In to je zato ker imaš v resnici negativna čustva, do njih ki jih ne boš priznala. In zato vidiš s svojimi očmi drugače če naš fant osvaja našo punco, ali pa če imigrant osvaja našo punco.
Ali kot je negdo rekel šele, ko se zapleteš z npr.imigranto lahko v njem vidiš človeka. Ti se z imigranti ne pogovarjaš. Iz tebe govori le strah in ne realizem. Strah pa je že vedno ljudem škodoval in povzročil veliko nestrpnosti.
Ker zelo čudno, da imigranti ki prihajajo iz držav kjer je homoseksualnost kazniva ali pa te celo tam usmrtijo za to, jim jaz brez problema takoj rečem, da sem gej. Smo tudi že bili ponoči zunaj in sem z drugim gejom govoru in sem zanalašč rekel skupini imigrantom, da sva geja, samo zato da se je zoprna gejčina zravn mene “uscala v hlače” od strahu.
Vsi imigranti me normalno sprejemajo in tudi prijatelsko objemajo in tudi ženske jemlejo kot sebi enakopravne. Ker to česar vi nerazumete je to, da so to mladi ki so odraščali ob internetu na katerem so imeli cel svet in da so v đamijo hodili kvečjemu zaradi spoštovanja, do svojih staršev.
Zdj pa sam čakam da mi nek bedak nalepi kakšen članek iz NOVE24 o spolnemu nasilju imigrantov.
…folk ne prepozna lastnega strahu/neznanja/nezmožnost vživljanja v drugega – vse isto kot v zgodovini, na tone napisanega pa se človek ne spremeni, neverjetno, kako ‘trd’ je človek …
Vedno (še vedno) se boji drugega, drugacnega..
P.s.; vsak je lahko begunec/prebeznik – tudi mi (podnebni, politicni, ekonomski …razlogi), a ne, mi smo blazno zaželjeni?!,ker smo tako posebni …spomnite se, kako s(m)o sprejemali sodrzavljane iz nekoc skupne Juge …
Največji problem je, ker večina ne razume kako Afganistan funkcionira, ne razumejo plemenske ureditve, etničnih skupin itd. Zato so Britanci vedno popušili, tudi v zadnji invaziji.
Noben si ne želi mase beguncev iz Afganistana ali katerekoli podobne države.
Njihova mentaliteta in kultura sta popolnoma ne kompatibilni z našo ali zahodno. Samo ne mi nabijat o tem kako je fajn multikulti in kakšna obogatitev je to. Afganistan je bil pred talibani popolnoma sodobna država. Potem sta pa ameriška zunanja politika in CIA v osemdesetih prejšnjega stoletja ustvarili, oborožili in organizirali talibane (za cca milijardo dolarjev) in jim nudili support, logistiko…za svoje interese. SZ je razpadla, orožje je ostalo…vse ostalo je pa kar znano. Med talibani in ameriško zunanjo politiko so tesnejše vezi kot jih želijo prikazati v medijih.
Če si kdo želi multikulti obogatitev naj spakira in gre po svetu spoznavat kulture, ampak ne uvažati masovno multikulti folk. Naj jih uvažata ZDA in VB, ki že ves čas mešata drek in ustvarjata vojna žarišča po celem svetu za svoje interese in interese korporacij.
Bobu bob, 19.08.2021 ob 10:18
Največji problem je, ker večina ne razume kako Afganistan funkcionira, ne razumejo plemenske ureditve, etničnih skupin itd. Zato so Britanci vedno popušili, tudi v zadnji invaziji.
Noben si ne želi mase beguncev iz Afganistana ali katerekoli podobne države.
Njihova mentaliteta in kultura sta popolnoma ne kompatibilni z našo ali zahodno. Samo ne mi nabijat o tem kako je fajn multikulti in kakšna obogatitev je to. Afganistan je bil pred talibani popolnoma sodobna država. Potem sta pa ameriška zunanja politika in CIA v osemdesetih prejšnjega stoletja ustvarili, oborožili in organizirali talibane (za cca milijardo dolarjev) in jim nudili support, logistiko…za svoje interese. SZ je razpadla, orožje je ostalo…vse ostalo je pa kar znano. Med talibani in ameriško zunanjo politiko so tesnejše vezi kot jih želijo prikazati v medijih.
Če si kdo želi multikulti obogatitev naj spakira in gre po svetu spoznavat kulture, ampak ne uvažati masovno multikulti folk. Naj jih uvažata ZDA in VB, ki že ves čas mešata drek in ustvarjata vojna žarišča po celem svetu za svoje interese in interese korporacij.
Neki ne štima v tejle dispoziciji. Najprej praviš, da so taka kultura, potem pa, da so bili pred Amrtičani čisto normalna država.
Se strinjam z avtorico. Ti moški, ko pridejo v evropo so dobesedno ponorjeni. Doma imajo vse ženske zakrite. Tukaj pa jih vidijo v krilih, oblekicah, kanotirah,.. v Italiji, povedano v poročilih, je bilo ogromno posilstev(tudi 80 letne gospe), napadov, neprimernih verbalnih odnosov,.. ki so jih ti moški izvajali. Oblasti so morale ukrepati in so jih začeli strogo nadzorovati v centrih.
Mene zelo čudi to, da so begunci sami moški. Ženske, ki imajo tam zelo stroga, nečloveška, žaljiva pravila, pa pustijo doma. Kje je tu kakšna logika.
Čudi me, da bodo vodilni v Evropi pustili ženske tam, da trpijo, jih mučijo, maltretirajo, ubijejo.., Te begunske moške, pa normalno sprejela in jih vzdrževala. Kaj je to za en sistem?????
replika neprijavljena, 19.08.2021 ob 10:26
Neki ne štima v tejle dispoziciji. Najprej praviš, da so taka kultura, potem pa, da so bili pred Amrtičani čisto normalna država.
Ne štima tebi, ker ne razumeš zgodovine in dogajanja zadnjih 40 let. Do prihoda talibanov je bila to relativno sodobna država pod vplivom SZ. Ko so se potalibanili je bilo konec sodobnosti za 40 let. OK, SZ ni mogla razširiti komunizma, so se pa zato potalibanili in sprejeli šeriat kar je ameriški zunanji politiki ustrezalo. Dokler jim niso ušli z vajeti.
40 let talibanizma prepletenega z plemensko ureditvijo, pomeni popolno spremembo, ja in ta kultura je popolnoma ne kompatibilna z našo ali zahodno kulturo. Razen če se strinjaš, da je za žensko najboljše biti doma ali pod zemljo. Potem je Afganistanec primeren zate.
Se strinjam. Seveda se nam smilijo ljudje, ki so na milist in nemilost prepuščeni tropu psihopatov.
Ko pa se te množice ljudi naselijo povsod se pa zgodba, jasno odvija in razpleta tud v druge smeri. Ker so to vedno večinoma ljudje, ki družbeno in ekonomsko veliko vzamejo, praktično nič pa ne dajejo.
Kar se tiče žensk pa, že svojih ne spoštujejo, odnos do ostalih (nemuslimank) je pa tako ali tako ?
Me prav zanima na kakšnem nivoju se ZDA loti teh operacij, kot je bil recimo Afganistan. Gre zgolj za vojaško strategijo, ali gre za za bolj izpopolnjem plan vzpostavitve družbe, ki zajema strokovnjake psihologije, zgodovine, sociologije, antropologije in ne vem česa še. Kar težko je verjet, da se takega projekta ne bi lotili celostno… Po drugi strani, glede na samozavest in iz tega izhajajočo omejenost ZDA je možno… , pa glede na rezultate misije…tud očitno.
Bobu bob, 19.08.2021 ob 12:00
Ne štima tebi, ker ne razumeš zgodovine in dogajanja zadnjih 40 let. Do prihoda talibanov je bila to relativno sodobna država pod vplivom SZ. Ko so se potalibanili je bilo konec sodobnosti za 40 let. OK, SZ ni mogla razširiti komunizma, so se pa zato potalibanili in sprejeli šeriat kar je ameriški zunanji politiki ustrezalo. Dokler jim niso ušli z vajeti.
40 let talibanizma prepletenega z plemensko ureditvijo, pomeni popolno spremembo, ja in ta kultura je popolnoma ne kompatibilna z našo ali zahodno kulturo. Razen če se strinjaš, da je za žensko najboljše biti doma ali pod zemljo. Potem je Afganistanec primeren zate.
Men je to že jasno, brez skrbi.
Samo ti v isti sapi trdiš, da je to taka kultura od nekdaj, nezmožna sprejeti zahodna načela , potem pa, da so to umetno sprožili Amerlčani. Kaj zdaj? So taki od nekdaj, al so taki zaradi Amerov?
Mal se zberi, pa ne prec s takimi a la “je afganistanec zate” pa “domov si ga vzemi” pa ostale zlajnane fore.
-misst-, 19.08.2021 ob 12:15
Me prav zanima na kakšnem nivoju se ZDA loti teh operacij, kot je bil recimo Afganistan. Gre zgolj za vojaško strategijo, ali gre za za bolj izpopolnjem plan vzpostavitve družbe, ki zajema strokovnjake psihologije, zgodovine, sociologije, antropologije in ne vem česa še. Kar težko je verjet, da se takega projekta ne bi lotili celostno… Po drugi strani, glede na samozavest in iz tega izhajajočo omejenost ZDA je možno… , pa glede na rezultate misije…tud očitno.
Tega se lotevajo celostno. Ampak je treba vedeti, da imajo oni svoje kalkulacije. Na koncu jim je dovolj to, da imajo na oblasti tiste, ki jim ustrezajo. To so počeli v Južni Ameriki, v Iranu, v Iraku…postavljali so fašiste na oblast, ker jim je to ustrezalo. Ko pa so jim ušli z vajeti potem so pa obrnili ploščo. Potem so pa kar naenkrat začeli izvažati demokracijo in človekove pravice.
Povezava med ameriško zunanjo politiko in talibani je zelo globoka in stara.
Ni čisto tako. Napredni so bili samo omejen čas, pa še to samo na določenih področjih, v večinskem delu so od nekdaj bili glavni plemenski poglavarji, ki pa niso nikoli bili kaj prida napredni. In še vedno niso. Ja, en kralj se je zgledoval po Zahodu (Evropi), samo kaj je bilo na koncu z njim? So ga pospravili.
Zdaj telebani po prvem šoku (tudi sami niso vedeli kaj se res dogaja, ko ni bilo praktično nobenega upora) že začenjajo s svojo tiranijo. Še več pa bo sledilo. Kmalu pa se bodo začela nesoglasja znotraj njih samih. V glavnem – jovo na novo v nove vojne. Itak ne znajo in ne poznajo nič drugega. Ko se bo širilo še naokoli izven meja, bo pa še bolj veselo.
Bobu bob, 19.08.2021 ob 12:28
Tega se lotevajo celostno. Ampak je treba vedeti, da imajo oni svoje kalkulacije. Na koncu jim je dovolj to, da imajo na oblasti tiste, ki jim ustrezajo. To so počeli v Južni Ameriki, v Iranu, v Iraku…postavljali so fašiste na oblast, ker jim je to ustrezalo. Ko pa so jim ušli z vajeti potem so pa obrnili ploščo. Potem so pa kar naenkrat začeli izvažati demokracijo in človekove pravice.
Povezava med ameriško zunanjo politiko in talibani je zelo globoka in stara.
Ja, to vem, da je močna povezava s talibani. In da je zmeraj v igri politika in $$. Verjetno je pomembno tud dejstvo, da njih migracije oz begunci ne tangirajo toliko kot evropo. Morda jim slednje celo ustreza, kot Rusom.
-
Ampak vseeno se mi zdi, da jim gredo stvari prelahko iz nadzora, ne vem…
replika neprijavljena, 19.08.2021 ob 12:16
Men je to že jasno, brez skrbi.
Samo ti v isti sapi trdiš, da je to taka kultura od nekdaj, nezmožna sprejeti zahodna načela , potem pa, da so to umetno sprožili Amerlčani. Kaj zdaj? So taki od nekdaj, al so taki zaradi Amerov?
Mal se zberi, pa ne prec s takimi a la “je afganistanec zate” pa “domov si ga vzemi” pa ostale zlajnane fore.
40 let talibanizma je popolnoma spremenilo državo in mentaliteto. Daj enega Afganistanca med 1000 zahodnjakov in bo sprejel zahodna načela. Daj 1000 Afganistancev med 1000 zahodnjakov in bo že drugačna situacija.
To je vse kar je treba razumet. Multikulti levičarski švedski eksperiment je propadla zadeva. Nobene asimilacije, nobene integracije ne delujejo, ker so zafurali celotno situacijo. Naselja so države v državi kamor se še policija ne upa.
Bobu bob, 19.08.2021 ob 12:41
40 let talibanizma je popolnoma spremenilo državo in mentaliteto. Daj enega Afganistanca med 1000 zahodnjakov in bo sprejel zahodna načela. Daj 1000 Afganistancev med 1000 zahodnjakov in bo že drugačna situacija.
To je vse kar je treba razumet. Multikulti levičarski švedski eksperiment je propadla zadeva. Nobene asimilacije, nobene integracije ne delujejo, ker so zafurali celotno situacijo. Naselja so države v državi kamor se še policija ne upa.
To bi lahko videli na nizozemskem primeru. Ti so prvi spoznali “lepote” multikulti” propadlega eksperimenta. To celo priznavajo, samo kaj, ko je prepozno.
Forum je zaprt za komentiranje.