Najdi forum

B12

Je ze kdo jemal vitamin b12?

Kaksni so ucinki?

Odgovor na objavo uporabnika
Mara778, 18.08.2021 ob 10:56

Je ze kdo jemal vitamin b12?

Kaksni so ucinki?

Kako misliš kakšni so učinki? Vitamin B12 je nujen za normalno delovanje organizma, ob pomanjkanju je anemija (in verjetno še kaj), ob normalni uravnoteženi prehrani ga dobiš dovolj, dodajanje je potrebno bi dietetičnih restrikcijah npr. Anoreksija, bulimia, veganstvo (ker je izključno v živalskih “izdelkih”), vključno s kvasom (za kvas nisem 100%).

Če normalno ješ, načeloma ne potrebuješ, če ti malo primanjkuje pa izvoli.

dobiš v lekarni 10000x dnevno količino. Ni blo učinka, vse kar je blo viška sem polulal.

Isto kot cepljenje za Covid19. Vsi bi se cepili pa ne vejo točno zakaj.

jest sem jemal za štos, 18.08.2021 ob 11:11

dobiš v lekarni 10000x dnevno količino. Ni blo učinka, vse kar je blo viška sem polulal.

Isto kot cepljenje za Covid19. Vsi bi se cepili pa ne vejo točno zakaj.

No ni čisto tako – če ima bolj siromašno prehrano, ima lahko blago pomanjkanje in bi imela npr. Več energije, manj vrtoglavice, postala manj slabokrvna.

Ne obnašaj se tako kot, da sprašuje koliko štedilnikov potrebuje za 2dl vode zavreti.

Za Covid se pa želijo cepiti tisti, ki so rizična skupina za okužbo ali težji potek bolezni, ter tisti, ki želijo hoditi npr. Na javne prireditve, koncerte, v restavracijo, imeti otroke pri pouku “na bližino”, na morje, smučanje itd.

Saj folk ve zakaj.

Jemala bi ga zaradi utrujenosti. Drugace jem vse, lahko recem, da se prehranjujem zdravo, vendar sem zadnje case precej utrujena.

Mara778, 18.08.2021 ob 12:03

Jemala bi ga zaradi utrujenosti. Drugace jem vse, lahko recem, da se prehranjujem zdravo, vendar sem zadnje case precej utrujena.

Vitamini lahko pomagajo pri utrujenosti. Sicer se mi zdi bolje multivitaminski, ampak ja – B12 lahko pomaga. Poskusi. V lekarnah vem, da imajo veliko teh “za več energije” pripravkov. Lahko tudi greš bolj casual pa vzameš Cedevito, da se ti ni treba “vezati” 🙂 (ima tudi 50% priporočenega dnevnega vnosa b12)… Pač ni zdaj zdravilo, ampak meni osebno dobro dene.

Pa ne me napasti, da delam reklamo 🙂

No, tudi pivo je vitaminska bomba. Pivo vsebuje vitamine skupine B (B1, B2, B3, B6), magnezij, kalij, železo in cink, hidrira bolj kot voda, sprošča, niža holesterol, deluje proti osteoporozi…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close