Ljudje bežijo iz afganistana, ne drži, bežijo striktno in samo mladi moški
Kje so otroci? Kje so ostareli? Kje so ženske? Samo mladi moški zapuščajo svojo preljubo domovino in svojo preljubo vero in režim.
Ampak ja, kot je rekel trump. V 20 letih niso pokazali sami nič, niso spreminjali nič, niso delali na tem da bi se lahko sami zoperstavili talibanom sčasoma. Ogromno ljudi in vojakov je delalo na varnosti in oskrbi. Oni pa nič. Nekaj posameznikov se je našlo da so sodelovali, ostali so živeli kot da bodo tuje sile vedno tam. To ne gre. Nemogoče je. Zdaj pa ravno te, ki bi mogli pa niso storili nič (mlada generacija moških) beži in za seboj pušča take, ki dejansko ne morejo nič (otroci, ostareli, ženske….)
Upam, da tisti ki lahko, najdejo način da bi pomagali tistim ki hočejo, ne pa sprejamali k sebi samo ziste ki so zmožni pobegniti.
Ne bo ravno držalo. Na fotografiji iz ameriškega aviona se lepo vidi, da so tako moški, kot ženske in otroci. Verjamem pa, da ženske niso tako nore, da bi se gužvale med moškimi in lovile avione, tako da jih na najbolj absurdnih posnetkih ni.
Tudi v Kabulu je med bežečimi ogromno žensk in otrok. Malo poglejte slike.
In mi kreteni to podpiramo. Najmočnejšim pomagamo! Eu to podpira. Fajonkarji to podpirajo! Podpiramo miselnost iz pamtiveka (močnejši preživi). In se imajo zraven za napredne. Družba je močna toliko, kot njen najšibkeši člen. Za mene je to poraz afganistana. Sami sebe bodo uničili in mi bomo to podpirali. Nastradali bodo pa najšibkejši, ker močni so odšli. Grozljivo za “moderni čas”. Na koncu bomo pa spet sprejemali mlade mocne moške kot begunce in se pretvarjali kaksni dobrotniki smo. Navadne mone smo, ker če bi delali prav (po svojem režimu) , bi najprej pomagali in omogočili pobeg šibkejšim.
The surge in displaced people has heightened international calls for pressure to stop the Taliban assault. At least 60,000 people, more than half of them children, have fled their homes in Kunduz alone since the weekend, Save the Children said Tuesday. Some moved to calmer parts of Kunduz city, living outside without food, water or medical care, it said.
klgnhćd, 17.08.2021 ob 09:14
The surge in displaced people has heightened international calls for pressure to stop the Taliban assault. At least 60,000 people, more than half of them children, have fled their homes in Kunduz alone since the weekend, Save the Children said Tuesday. Some moved to calmer parts of Kunduz city, living outside without food, water or medical care, it said.
Upam Da drži in da je vsaj nekaj otrok ušlo in bodo imeli priložnostza normalno življenje.
Tu neki “pravljičar” o samih mladih moških, ko določena javno objavljena fotografija kaže dokaj mešano “posadko” ameriškega letala.
Koliko je torej tak “slep” osebek boljši od talibanov, ki tudi vidijo le, kar želijo videti.
Pa da se razumemo – sem absolutno proti evakuacijam Afganistancev. Dali so jim orožje, dali so jim denar. In če orožja pač niso hoteli uporabiti ko je bil čas – neka kazen pač mora biti.
Pa tudi slovenska vojska, ki naj bi jih “usposabljala”. Pač, ocena njihovega “dela” ne more biti drugačna kot negativna. Pred očmi imamo dokaz, da niso naredili nič (oz. so bili del “skupine”, ki je vlekla solidne plače za “nikakav” učinek), Kot da bi profesor gradbeništva celo življenje učil študente, ko pa bi šel v pokoj pa nikjer nikogar, ki bi znal izračunati statiko stanovanjske hiše.
EU mora z vojsko zavarovati svoje meje in ne sme sprejeti nobenega muslimanskega ilegalca. Kar naj gredo v druge muslimanske države, še posebej tiste bogate ob Perizjskem zalivu.
Ne rabi Katar graditi mošej kot npr. v Ljubljani, sprejme naj svoje brate. Ampak to pa ne, oni bi jih poslali viseti na evropsko socialo, hkrati pa bi jih “duhovno usmerjali” v pravi islam in teroristični (ter seveda natalitetni) džihad proti evropskim domorodcem.
Pa kva maš ti proti katarski džamiji v Ljubljani, pa saj so mi lepo plačali 10%, de ?! Mi levičarji smo zato, da pride čimveč Afganistancev in drugih muslimanov, ker oni volijo nas. Fajonovo in mene, pa tut če jim je treba pred volitvami na dlan napisat številko kandidata. Kmalu bom dovolil gradnjo še treh novih džamij. Slovenci si itak ne upajo nič rečt, za našo družino pa je to dober posel, de.
Forum je zaprt za komentiranje.