glede vikenda na Hrvaškem sestra ves čas jamra
Imajo eno stanovanje v bloku, kamor hodijo že 10 let, pa stalno jamra, da je treba plačevat stroške, pa da se ne splača, ker jih ni tam. Sem ji enkrat rekla, naj pa proda, pa pravi da to pa ne…
Pa da vseeno plačuje kurjavo, čeprav une radiatorje zaprejo. Saj ne vem točno, ampak tam imajo tudi TV pa računalnike, torej najbrž tudi internet ponudnika tam plačujejo ali kako je s tem?
Kako pa pri vas, ali so stroški visoki?
Sploh ni važno kje imaš stanovanje. Na H ali Lendavi. Fiksni stroški so vsi prispevki voda, elektrika, kurjava, stroški upravnika, rezervni sklad, čiščenje + seveda poraba.
Če stanovanja ne koristiš min 3/4 leta se ti ne splača.
jaz sem podedovala komplet opremljeno stanovanje na SLO obali. Ga zaenkrat oddajam, ker se še odločamo kaj z njim. Za poletje in vikend obiske se pa že časovno da o bencinu ne govorimo. Vikend zase je potrata.
stroški, 16.08.2021 ob 17:29
Sploh ni važno kje imaš stanovanje. Na H ali Lendavi. Fiksni stroški so vsi prispevki voda, elektrika, kurjava, stroški upravnika, rezervni sklad, čiščenje + seveda poraba.
Če stanovanja ne koristiš min 3/4 leta se ti ne splača.
jaz sem podedovala komplet opremljeno stanovanje na SLO obali. Ga zaenkrat oddajam, ker se še odločamo kaj z njim. Za poletje in vikend obiske se pa že časovno da o bencinu ne govorimo. Vikend zase je potrata.
Ja, se strinjam. Sploh tisti, ki pa imajo še pavšal za plačevat, če so v kakšnih kampih, kondominijih in podobno, tistega pa nanese ful. Ampak spet so stroški in stroški. Mi recimo imamo vikend v hribih, pa smo tam največ dva tedna v letu, ampak voda je lastna, zajetje, interneta tam nimamo, smetarjev tam ni, vozimo sami smeti, edino, kar plačujemo mesečno je elektrika, to pa nanese 9€ na mesec, torej tam enih 100€ letno. Če pa bi bilo za plačat toliko na mesec, bi pa seveda prodali. So pa stroški zelo različni od bloka do bloka ali hiše. Tudi po 100€ in več razlike je mesečno. Tako da…
Pošteno, 16.08.2021 ob 17:57
Ni tako grozno
Internet 179 Kn/mesec
Komunala če ne koristiš nič 100Kn/mesec
Štrom tudi nekje 70Kn/mesec
Potem še tam neki prispevki za vode in kaj vem kaj še vse, nekaj 100 Kn na leto , lastniška hiša, torej 50 do 100€ mesečno+ vzdrževanje.
Kje plačuješ 70 kun elektrike?
Amebba, 16.08.2021 ob 18:45
Mi imamo v Novigradu garsonjero, jo veliko koristimo, interneta ni, stroski so 600 do 700 evrov na leto.
Pa a se vam splača? 700€ na leto (pa to je še malo, eni plačujejo fajn več) + bencin pa imaš ene lepe počitnice v tujini za ta denar, pa vedno drugam lahko greš. Ja, okej, če si celo poletje dol, ampak če interneta nimaš, je pa tudi bedno. Pa vedno na istem mestu, ne vem no, meni se ne zdi, da se to splača.
ojooojjj, 16.08.2021 ob 20:48
Pa a se vam splača? 700€ na leto (pa to je še malo, eni plačujejo fajn več) + bencin pa imaš ene lepe počitnice v tujini za ta denar, pa vedno drugam lahko greš. Ja, okej, če si celo poletje dol, ampak če interneta nimaš, je pa tudi bedno. Pa vedno na istem mestu, ne vem no, meni se ne zdi, da se to splača.
Da ne govorimo o vzdrževanju nepremičnine, prenovah itd. Jah, eni pač uživajo ležat 30 let pod istim borovcem, kaj češ.
HRvaska je tujina …
Ce gre sama, potem bi za ta denar res lahko kam drugam sla za kaksnih 10 dni. Ce jih je pa vec, je pa racunica hitro drugacna.
Sicer pa eni gredo radi v svoje, jih ne moti, da je vedno isto. Drugi raje vedno drugam. Ce imas svoje, je sigurno (ko imas nepremicnino) ceneje (ce si dosti tam) in udobneje. Sploh v teh casih si “na varnem”.
Odvisno. Novigrad ni daleč od meje in če imaš dol vikend/apartma in si iz neke osrednje Slovenije ali pa bolj južno potem si lahko dol prej kot v 2h. To je toliko idealno, da lahko hodiš dol za (podaljšane) vikende. Podobno zgodbo imaš z našo obalo, zgornji del Istre, Krk, Reko itd.
Pač daš 700€ pa si skoraj vsak vikend na morju.
excell159, 16.08.2021 ob 21:50
Odvisno. Novigrad ni daleč od meje in če imaš dol vikend/apartma in si iz neke osrednje Slovenije ali pa bolj južno potem si lahko dol prej kot v 2h. To je toliko idealno, da lahko hodiš dol za (podaljšane) vikende. Podobno zgodbo imaš z našo obalo, zgornji del Istre, Krk, Reko itd.
Pač daš 700€ pa si skoraj vsak vikend na morju.
Jp, in tam gledaš iste frise kot doma, lol. Krk je naš!
burleska836, 16.08.2021 ob 22:27
Jp, in tam gledaš iste frise kot doma, lol. Krk je naš!
Hahah, ja sam res. Kaj boš delal za vikend čez zimo na morju??? Ja okej, šetaš se ob obali, gran ruba. Sem na obali doma, pa grem mogoče enkrat v zimi to počet. Takoj ko je pa poletje, si pa v totalni gneči na meji, bi rada videla, kdo iz Lj pride dol v manj kot 3 urah. Čepet v mrazu v nekem apartmaju. Pač samo da si tam, ne pa doma, pa da upravičiš stroške.:) Ampak okej, vsako tele ima svoje vesele.
Pošteno, tako nekak. Sama sm zdej zravn kavice tko na hitr mal preračunala svoje stroške, pa smo full na morju, da ne govorim lan pa letos, pa skor skoz imamo še kakšne frendice, frende, večkrat kakšna žlahta tud pride…sm sicer tko na hitr preraćunala in pršla do cifre cca 120€ na mesec za vse stroške. Lahk da je tud neki več, lahk manj, za točn bi morala pogledat račune, pa se mi to zdi vseen full mal.
Jbg, stroške morš plačevat povsod, nima veze kje si. Džabe ti dans ni nič. Če se ti pa zdi vse skup predrago oz da se ti ne splača, pač prodaš al pa oddajaš.
Skratka men je suprca imet na morju nepremičnino. Ni šans da prodam, prej še kakšno nardim 😀 tud daleč nimam, če gledam Pulo, cca 2.5h pa sm iz Lj tuki, ma milina.
excell159, 17.08.2021 ob 06:14
Pridejo dnevi ko pozimi ne piha burja in če je jasno, potem lahko imaš precej lep dan in sorazmerno višje temperature. Tak dan laho izkoristiš za tek, kolesarjenje, sončenje itd…
Škoda razlagat takim, ki gredo pozimi za en teden v hotelski kompleks v toplih krajih za trikratnik tega denarja. Se lahko pohvalijo, da so nek bili, mi s Krka smo pa tiho.
Drugače pa, enim je brezveze na isti konec hodit, enim pa je brezveze vsako leto iskat kam bi šel, pa če bo vredno tistega jurja ali dveh. Morda smo se pa naokoli naletali v študentskih časih, zdaj nam pa paše varno zavetje svojega. Plus v teh časih, a boš lahko sploh kam šel. Sicer pa različni smo si.
A doma se pa ne moreš sprehajat, pa kolesarit?:))))) Ja, okej, vsakemu svoje, ampak da bi moral letno plačevati 1500 za stroške nekega vikenda, ki ga moraš tudi vzdrževati in ko prideš tja, moraš tudi kuhati, pucati, pač vse kot doma…. bah…. Pa še če si tam pozimi in kuriš, se stroški še zvišajo, ne? Da ne govorim o tem, okej, par let, ampak da pa 20 let to rihtaš, plačuješ, hodiš ves čas na eno in isto mesto, ne hvala. A se ne naveličate vedno iste plaže?
Koklja400, 17.08.2021 ob 08:23
Škoda razlagat takim, ki gredo pozimi za en teden v hotelski kompleks v toplih krajih za trikratnik tega denarja. Se lahko pohvalijo, da so nek bili, mi s Krka smo pa tiho.
Drugače pa, enim je brezveze na isti konec hodit, enim pa je brezveze vsako leto iskat kam bi šel, pa če bo vredno tistega jurja ali dveh. Morda smo se pa naokoli naletali v študentskih časih, zdaj nam pa paše varno zavetje svojega. Plus v teh časih, a boš lahko sploh kam šel. Sicer pa različni smo si.
Kakšen trikratnik? 1450€ za vse razen hrane 6 ljudi, v lastni režiji, Maroko pred 4 leti. Letalske karte, tri različni apartmaji (ki se ne morejo meriti s Hrvaškimi luknjami, to so ogromni, krasni apartmaji, eden teh na obali tik ob Atlantiku z ogromno teraso, drugi tudi velik z ogromno strešno teraso v Marakešu, za drobiž za naše razmere + najem avta). Nepozaben dopust, cela družina se ga še vedno spominja z nostalgijo, čisto druga kultura, trg Jemal et Fna v Marakešu moraš enostavno doživet, to se ne da opisat. Pa še ogromno drugih turističnih destinacij, ki so v lastni režiji v bistvu nizkocenovne. Ampak okej, eni prisegate na tisti borovec.
Serpentinšek in Kučan sta kriva, da srednji razred v Sloveniji propada. Reveži vse, kar na črno zaslužijo, v vikende zmečejo. Najemniki jim pa pohištvo uničujejo. Ni čudno, da tisto, kar na koncu še ostane, za alkohol zapravijo iz čiste muke, potem se pa čudimo, zakaj je slovenski narod najbolj pijanski na svetu.
Forum je zaprt za komentiranje.