Ali sem hudobna, če bi nekomu privoščila malo nesreče?
Znanca, otroka imata že odrasla, pa se še ksr vračata domov, polno vsega, bila sta sicer pridna in vse ustvara sama, ampak od nekdaj megalomana in v neki želji po “biti ta glaven v družbi”. Vedno govorita samo o sebi, če drugi kaj govorimo, ju v bistvu ne zanima.
Sem zelo hudobna, če včasih za hip pomislim, da bi jima privoščila kakšno nesrečico, morda neko sicer ozdravljivo bolezen, ki bi ju malo prizemljila? Res nista prav nič empatična.
Veš, jaz pa svoje otroke učim, da nikomur ne smejo privoščiti nesreče, ker se to lahko vrne kot bumerang…vedno pravim, da naj raje svojo energijo usmerijo v to, da ugotrovijo, kaj lahko naredijo s tistim kar imajo in ne v to, da so drugim fauš in privoščljivi s slabimi stvarmi.
Tudi jasz mislim, da je v tebi kanček hudobije in kot pravi “Da si”, obstaja kar velika možnost, da boš v starosti zelo žleht… Probaj se sama “preusmeriti” iz takšnega stanja v katerem si, da bi privoščila nekomu slabo…enostavno ne misli, na tistega, keremu bi privoščila malo nesreče – raje porabi energijo za dobre stvari.
In okolica te bo lepše sprejemala, imeli te bodo radi, ti boš bolj zadovoljnja, živela boš bolj zdravo in srečno življenje…in kaj hočeš še drugega? Ni ga čez to!
Resno mislis, da je pri njma vse v superlativih?
Ves, ne obstaja clovek, ki mu gre samo dobro, obstajamo pa ljudje, ki ne jamramo in se zaradi tistega slabega v zivljenju razjezimo in to jezo usmerimo v energijo za resevanje tezav. Navzven se zdi, da nam gre samo dobro, a vsak normalen clovek ve, da vsak od nas pokasira pluse in minuse, ga ni zivljenja, da bi bil samo plus ali samo minus!
Zakaj se ti ne ukvarjas raje malo sama s sabo, namesto s temi znanci? Ti zna past kak plus ?
Toc tole si.
Hudobnica, 16.08.2021 ob 12:07
Znanca, otroka imata že odrasla, pa se še ksr vračata domov, polno vsega, bila sta sicer pridna in vse ustvara sama, ampak od nekdaj megalomana in v neki želji po “biti ta glaven v družbi”. Vedno govorita samo o sebi, če drugi kaj govorimo, ju v bistvu ne zanima.
Sem zelo hudobna, če včasih za hip pomislim, da bi jima privoščila kakšno nesrečico, morda neko sicer ozdravljivo bolezen, ki bi ju malo prizemljila? Res nista prav nič empatična.
Ja pa ne – jaz osebno folku, ki npr. Se norčuje iz hrane privoščim izkusiti lakoto, tistim, ki pa je niso izkusili in ne razumejo pa ne.
Ali pa ta fora: “luzer, nimaš svojega stanovanja”, medtem ko se ve kolikšne so najemnine in si dotični rit drgne v podedovanem. Vsakemu privoščim dom, ki ni prigaran s krvavimi žulji ali najet z velikim odrekanjem – samo gnilim ?, ki se posmehujejo in obvladajo seštevanje pa privoščim prizemljitev.
svoji k svojim, 16.08.2021 ob 13:48
Ja si zlobna. In vsako leto boš bolj. Pa hinavska. Zakaj točno se jim ne izogneš če ti niso všeč. Sta pač samovšečna. Se pač umakneš. Ampak ne, ti čičaš, se hahljaš in upaš da jima luster na glavo rukne.
Včasih se pač ljudem v kakšni družbi težko izogneš
Kakšne blesave pišeš.Se vidi iz letala, da nimaš prav veliko pik v glavi!
Avtorica, te čisto razumem.
Tudi jaz ne maram egoističnih bahačev, ki govorijo samo o sebi in le o sebi.
Tudi njim ne gre vedno vse po programu.Pusti jih na miru , izogni se jim čimbolj in verjemi – enkrat bo tudi njih streslo.
Forum je zaprt za komentiranje.